ahojte odkedy viem ze ju mam trpievam tazkou depresiou.. nic ma nebavi nevidim uz v zivote zmysel.. viem ze to moze byt pricinou toho ze ja nikdy nebudem mat deti.. vy zeny ktore ju mate mali ste nakoniec deti alebo nie? Cim si mozem pomoct ak sa to da.. dakujem budem vdacna za kazducku radu
edometrioza-depresia
Ked mas endometriozu to predsa neznamena, ze nebudes moct mat deti. Je sice pravda, ze endometrioza moze robit pri snazeni o otehotnenie problemy, ale nemusi, zalezi od toho, v akom stasiu ju mas, ci uz mas zrasty. To je ten najvacsi problem, ze to sposobuje zrasty a vtedy je niekedy otehotnenie nemozne. Ale da sa to celkom jednoducho riesit, pojdes na operaciu, kde ti zrasty odstrania a potom budes moct otehotniet prirodzene. Prinajhorsom je tu este stale moznost umeleho oplodnenia. Spytaj sa na moznosti svojho gynekologa. Ja ked som bola na operacii cysty, bola tam aj mlada baba, ktorej operovali prave endometriozu, odstranovali zrasty. Snazila sa otehotniet a neslo to. Ako to s nou dalej dopadlo neviem, ale predpokladam, ze dnes uz ma bejby (bolo to pred cca. 4 rokmi). Inak ak este zrasty nemas, tak sa to da riesit aj liekmi proti endometrioze, alebo mozes brat hormonalnu antikoncepciu, ta zabrani tomu, aby sa endometrioza zhorsovala, zostane to v rovnakom stadiu, v akom to je teraz. A potom az budes chciet dieta, HAK vysadis.
Ahoj, ja ju mám tiež diagnostikovanú a netrpím žiadnou depresiou lebo deti mať nechcem :-)
Koľko máš rokov? Ja 28, čoskoro 29. A nieje pravda žeby si nemohla mať decká s touto diagnozou. Môžeš dokonca aj prirodzene počať záleží od akú formu endometriozy máš. Či ťažkú alebo ľahšiu. A potom tu existuje aj umelé oplodnenie takže nevešaj hlavu. Ja decká nechcem mať a neriešim. Sú aj horšie situácie ako tá tvoja. Niekto nemá zrak, niekto sluch, niekto je na vozičku takže niesi na tom až tak zle len sa rozhhliadni vôkol seba že sú ľudia ktorí majú oveľa vážnejšie problémy ako ty.
Čavez ;-)