Mám vzťah a aj tak stále myslím na bývalého

Príspevok v téme: Mám vzťah a aj tak stále myslím na bývalého
monika333

Zdravim, velmi by som sa potrebovala poradit, pretoze som uz z toho zufala. S mojim byvalym priatelom sme spolu boli skoro 3 roky, chodili sme spolu na strednej, strasne som do neho bola zalubena, to sa ani neda popisat ako som ho zboznovala, napriek tomu, ze nam to v skutocnosti vobec neklapalo a v tom nasom vztahu sme si dost ublizovali, mala som jednoducho ruzove okuliare. Jedneho dna to ale prislo a po istej hadke sme sa rozisli. Myslela som si, ze je to len docasne, ze za par dni/tyzdnov nas to prejde a vratime sa k sebe, bola som presvedcena ze my dvaja sme pre seba stvoreni a ze nikoho lepsieho pre mna nikdy nestretnem. Rozchod som znasala velmi tazko, rozisli sme sa dost v zlom, stretavali sme sa este dennodenne v skole a ani sme sa jeden druhemu nepozdravili... po nejakej dobe som sa z toho nejako pozbierala a dala som sa dokopy s mojim terajsim priatelom, ktory sa objavil ked mi bolo najhorsie a velmi mi pomohol. Nechcem aby to vyznelo, ze som sa s nim dala dokopy iba z vdaky alebo nieco podobne. Lubim ho, velmi si rozumieme a v tomto vztahu som velmi spokojna, moj priatel je uzasny, povahovo sa ani neda porovnat s tym mojim ex. Problem je ale v tom, ze sa casto pristihnem, ako na neho myslim. Asi ani nie je jediny den, co by som si na neho nespomenula, dokonca sa mi s nim vkuse sniva. A asi pred polrokom som mu v podnapitom stave vypisovala smsky, ze ako som mala rada chvile s nim a podobne dristy (nechcela som ho namotavat, ani sa s nim stretnut, ani nic, len som na tu chvilu zacitila potrebu byt s nim aspon trosku v kontakte. Ani nehovorim, ako som sa nasledujuce rano zato preklinala... Citim sa pre to vsetko strasne hlupo a previnilo kvoli mojmu priatelovi, lebo keby to vedel, urcite by ho to trapilo a nezasluzi si to. Citim sa, ako keby som ho svojim sposobom tymi myslienkami podvadzala. Snazim sa, strasne sa snazim prestat s tym, ale vobec to nejde. Pritom som s byvalym prerusila vsetky kontakty, zvykol mi pisat smsky na narodeniny alebo meniny, ale uz aj na to som mu naposledy odpisala, ze si to vazim, ze si na mna spomenul, ale nech s tym prestane, ze pre mna uz neexistuje a nech sa mi uz nepripomina, lebo mi to len viac ublizovalo. Pred par dnami som zhodou nahod videla jednu fotku na socialnej sieti, ktoru pridala jeho terajsia priatelka, kde su spolu a poviem Vam, normalne ma skoro roztrhlo, stupol mi tlak a pocitila som strasnu ziarlivost... jak cista trapka... vzapati na to som sa ukludnovala a nadavala som sama sebe, aka som hlupa, ze preco ma to dokaze takto rozhodit, ved mame obaja uz svoje zivoty a uz je to vsetko davno prec. Neviem no, mozno si poviete ze som zufalka, mozno si poviete, ze je to banalita, ze sa nad tym nemam pozastavovat, ale ja uz nechcem na neho uz mysliet, velmi ma to trapi a zoziera. Keby som si na neho spomenula raz za cas, tak nic neriesim, ale toto mi uz nepripada normalne, tak to jednoducho byt nemoze dalej... Dakujem vam vopred za vsetky rady :)

mae

znie to ako závislosť. Už vtedy ten vzťah zrejme nebol o láske. Bola si mladučká, v puberte ako mnohí ešte nie veľmi sebavedomá, skôr neista, a stacilo ze prejavil záujem, dalo ti to pocit ze za niečo stojíš. aj keď sa nespraval zrovna lásky plne, tebe to stačilo lebo ta chcel. k tomu ti bol samozrejme sympatický ( sebavedomí " frajer?)
teraz je pre teba myslenie naňho ako závislost. ako keď niekto stale pojeda skadke. vyvoláva to v tvojom tebe reakcie a to trápenie je čiastočne uspokojuce.
Podľa mňa pomôže čas ale aj učiť sa odputavat myseľ. nie si to zakazovat ale vedome vzdy obrátiť myseľ na niečo konštruktívne. mozno aj 100x za deň.
Tiež odpustenie. sebe že si sa nevedela obranit a chovat rozumne, jemu ze ti ublížil a namotal ta. ak budeš prechovavat hnev tak nebudeš mat slobodu. odpustat jednu vec treba niekedy milion krat ale raz to rozhodnutie odpustit prejde aj do roviny citov.
neviem ci je dobre byt s niekým iným teraz . možno by si sa mohla naučiť fungovať aj bez vzťahu, mat dobre priateľky. pre fungujúci vztah je treba vedieť byt šťastný aj osamote. inak je to závislosť na druhom a závislosť vzťah ničí.
ty to zvládneš, doveruj si!

Messje

ono to tak naozaj byva,ze ludi pritahuju ti zlejsi,drsnejsi,vulgarnejsi,,,malokedy je zaujimavy ten co nepije,ale sportuje.Alebo ten,kto by zenu na rukach vozil ako ten,co ju sem tam prepleskne.Ten,kto jej pomoze ako ten,kto nepohne ani prstom...Ja tomu nerozumiem.Mala by si si uvedomit,ze ten vztah nebol dobry a ani on ako chlap podla toho ako som to pochopila.Mas dobreho priatela,bud stastna,to sa malo vidi.Ludia vacsinou tu riesia problemy s alkoholom,podvody a podrazy,nevedia co maju robit,aby si si ich zacal partner vazit.Ty to mas,tak bud stastna.Viem,ze ti to nepomoze,lebo ty si podla vsetkeho stale do neho zalubena,ale mala by si si uvedomit,ze dostat ho,,,mozno do buducna by si s nim bola nestastna ak by ste mali rodinu.
A este jednu radu ti dam.Najdolezitejsiu
Nepi !!!
Opita zena je najhorsia katastrofa na svete.Je jedno ci je to 1x alebo 20x do roka.