Ahojte,
prosim Vas surne o radu. Na zaciatku februara som sa s mojim zajkom Bunnym prestahovala do podnajmu, odvtedy je ako vymeneny. Doma si pobehal, polezal, kedy ako sa mu pacilo, ked mu bolo treba cikat alebo kakat tak poslusne vbehol do klietky, urobil potrebu a zasa vysiel von...tuto v novom byte ho nespoznavam. V noci vezme klietku do zubov a strasne nou lomcuje, robi to velky hluk, a trva to niekedy aj celu noc, s prestavkami, posledne dni aj strasne dupe zadnymi labkami, tak mozno 15krat za sebou...ked ho vypustim beha okolo mna, hryzie ma, hrabe do mna aj do okolitych veci prednymi labkami, kaka kade tade o cikani ani nehovorim, niekedy si len tak povyskoci a akoby si cvrkol alebo...neviem to ani povedat, skor mi to pripomina unik mocu alebo co...potom si lahne, natiahne sa, rozvali a po par minutach sa strhne, akoby ho niekto vyplasil, z nicoho nic, aj ked je uplne ticho alebo sme uplne sami a zase sa vsetko opakuje...neviete mo poradi, co by mu mohlo byt? :-( v marci bude mat rok, je pravidelne ockovany aj odcervovany, klietku mu cistim dva krat do tyzdna, strava 2x do dna krmivo, seno + sem tam nieco cerstve a aj vodu ma kazdy den cerstvu... som zufala, bojim sa o neho a tu v BA nepoznam ziadneho veterinara... inak este posledna vec, mam spolubyvajucu, ktora ma psa. snazim sa aby sa k Bunnymu nepriblizoval, kedze mam samostatnu izbu, ale niekedy sa stane, ze vbehne k nemu alebo ze pocuje jeho stekot...moze mat jeho spravanie suvis aj s tym, ze citi ine zviera?
Vopred dakujem za akukolvek radu, pomoc ci nazor!
Dominika
Zajko a stahovanie
Dakujem vam,
zajkovi sa venujem na maximum, a je pusteny z klietky vzdy ked som doma, len na noc nemozem, lebo by ocikal vsetko a rozhryzol kable... mne sa zdalo, ze mesiac je uz dost dlha doba na to, aby bol stale v strese z noveho prostredia... ked sa to nezlepsi, vezmem ho urcite k lekarovi.. kazdopadne dakujem este raz
Dominika
musis sa zajkovi viac venovat nech vie ze mu nic nehrozi
Zabudla som na toho psika.Pokial spolu nevyrastli,boji sa ho.Aj v pritode je vlk pre zajka selma,co mu chce ublizit.Neviem ci to bol dobry napad ist byvat s novym zvieratom ktoreho zajko nepozna.Ked sa zajko boji,strasne mu bije srdiecko a to mu moze puknut od strachu.Ak nechces riesit stahovanie,nedovol psovi ani aby ho zajko vobec videl.Tam je problem.
Zajko je v strese z noveho prostredia.Mala by si ho zakazdym ked sa tak chova zobrat ku sebe a ukludnit ho.Pokial kope,nechaj ho nech si najde svoj kutik.Skus si ho nevsimat.To ze spini ...znackuje si priestory. Zajkovia ked sa naucia,su ako psikovia.Bude za tebou chodit ako psik a cakat ta.Aj ja som mala zajka.Tym ze bucha do klietky,sa pyta von.Nemozes ho pustit nech si lahne kde chce?Moj mal vzdy klietku otvorenu.Do nej sa chodil najest,napit,vyspinit alebo len tak schovať.Vzdy lezal pod radiatorom pri nas v izbe.Aj pri zachode ma cakaval :-)