Na úvod mám 20 rokov,priateľ 21.Sme spolu 4 roky. Pred mesiacom som mu šla na fb a zistila som,že si vypisuje nechutnosti so spolužiačkou,že sa mu snívalo,že ho zviedla,že je dokonalá a tak...viem,že som mu nemala ísť na fb,ale nechal si ho otvorený a bol v škole a ja som bola zvedavá. Mala som pochybnosti, celý december a január mal na mňa málo času,ja som skončila skôr skúškové,tak som šla domov za rodičmi on ostal lebo mal opraváky,vravel mi,že mu chýbam a že som mala ostať s ním v Ba. Nevideli sme sa 5 dní a spraví toto? neviem čomu mám veriť, povedal mi že sa s ňou rozpráva tým štýlom aj z očí do očí v škole, že mal z toho výčitky a že jej chcel len zdvyhnúť sebavedomie... pre mňa bullshit. Neviem či sa po tomto môžem na neho spoľahnúť,stále neviem prečo to bolo,sebavedomie si on zvyšovať nepotrebuje, či za tým bolo niečo viac alebo to bol ´len´ flirt. Aj keď ja by som mu nedokázala ublížiť ani tým ´len´ flirtom. Neviem už si pripadám,že v tejto dobe je to normálne, že ja som asi chorá keď mi to príde choré. Len ma mrzí,že som si myslela,že v tomto jedinom mu môžem veriť,že ma ľúbi a že mi neublíži,fakt som si myslela,že on taký nieje a teraz vlastne ani neviem či ho poznám.
Teraz je všetko ťažšie,všímam si jeho chyby,už pre mňa nieje dokonalý,hnevám sa za také veci za ktoré by ma ani nenapadlo sa hnevať a sú mi ľahostajné také veci ktoré neboli. Navyše mám toho veľa v škole,potrebujem sa sústrediť na školu a nie myslieť na ... Občas je mi s ním dobre ale stále ma to každý deň napadne až ma zamrazí...neviem či to prejde,či sa to dá vrátiť do normálu. Mala som takú ženskú intuíciu,že sú si bližší ako je zvykom,príliš sa mu zdôverovala o všeličom proste som mala takého tušáka...aj som mu to povedala asi 1 týždeň pred tým ako som mu to našla...že je to divné že mu takto o všetkom hovorí a on mi povedal,že je to len kamarátka ...tak budem mu veriť,veď je to dobrý chlapec a bohužial... často ma napádajú myšlienky,že by som to s ním mala seknúť teraz,kým je ešte čas, lebo neviem čo mám od neho čakať v budúcnosti,či to má ozaj v povahe alebo to bol jednorázový omyl.
Ospravedlňujem sa za text ale písala som to v takom poradí ako mi išli myšlienky hlavou
Vopred ďakujem za každú reakciu
nevera online,niečo via alebo menej?
ja som si myslela,že je ten pravý inak by som s ním nebola,preto som teraz na pochybách neviem či je ten pravý a či to nieje len strata času a nervov.Chcem tomu nechať voľný priebeh,nemám čas to teraz riešiť,keby som sas ním rozišla,pravdaže by ma to mrzelo,potrebovala by som viac času na to dať sa dokopy nevedela by som sa sústrediť na školu,občas sa neviem kvôli tomu sústrediť ani teraz ale nemám čas robiť radikálne rozhodnutia,proste chcem to vymazať z hlavy.A vzťah bez dôvery nefunguje to viem,len neviem či mu položím svoje srdce na dlaň zas...Myslela som že máme normálny zrelý vzťah aj keď sme spolu od detstva v podstate...
to je to ze chlapi su dlhsie ako deti
sofia, začali ste si spolu ako deti a v tom čase ste boli stále pod vplyvom rodičov a toho čo sa má a nemá, môže-nemôže. Všimla som si to aj v inej téme, že po dvadsiatke si mladý uvedomia: môžem si robiť čo chcem (aspoň vo vzťahu). A niektorí sa odtrhnú z reťaze a potrebujú si šáhnuť na hranice, ktoré normálny (vyrovnaný, spokojný) človek neprekračuje. Takže to, že po 4 rokoch ani nevieš či ho poznáš je podľa mňa tým, že on moc vyrovnaný neni a potrebuje sa "vybúriť". Ako decko bol fajn, počúval rodičov a ako dospelý si hľadá svoju kožu, to ako sa chce správať. Ty si si svoju "kožu" našla a nepotrebuješ skúšať a prekračovať hranice, máš jasno v tom čo chceš.
.
Ja by som mu dala jasne najavo, že takéto správanie netolerujem. A ak sa takto baví s kámoškami z očí do oči, na fb, kľudne môže, ale bezo mňa.
Či to bol jednorazový omyl neviem ani ja. Nemusíš sa nejak radikálne rozhodnúť teraz. Ale podľa mňa to sama cítiš, že to ide dolu vodou. Nechaj to chvíľu tak, nepátraj po jeho prešľapoch, tie vždy vyplávajú na povrch aj samé. Drž si mierny odstup od neho a ak to chlapec vycíti a bude sa snažiť znovu zblížiť, fajn. A uvidíš. Ale potvrdilo sa ti, že ťa intuícia neklamala, takže môžeš dôverovať aspoň sebe.
Nespravila si nič zle. Len máš jasnejšie v niektorých veciach ako on. Toť vsjo.
Tu nejde ani tak o to,ze flirtovali,ale o to,co sa mu snivalo.Neverim,zeby si ten sen vymyslel.Podla vsetkeho sa mu to naozaj snivalo.Takze...
Tym,ze jej o tom sne povedal,jej chcel vyzdvihnut sebavedomie?Ale preco sa mu o nej snivalo?Vies...do snov sa nam premietnu nase tuzby,strach,nase pocity...Bal sa,ze ho zvedie?Alebo po mej tuzi a tak sa mu to snivalo?Take sny su vacsinou pre nas príjemné. Hlavne pre neho musel byt ked kej o tom napisal.Takze on ta moze lubit,ale moze po nej túžiť. Neviem si predstavit flirtovat s niekym ked mam vztah.Preco to tobia?Zo srandy?Aj so srandy si povedia podme to skusit?Co by sa stalo,keby si tu spravu nenasla?Ako by to pokracovalo?Stale sa nic nestalo si myslim len...mala by si teraz vifiet ako sa k tebe sprava.Ci stale rovnako ako predtym alebo ma odstup.Ta jeho znama je single?Poznáš ju co je to zac?
Zničil všetko to pekné čo medzi vami bolo, na to mal myslieť skorej či mu to bude ľúto. Ľúto mu možno len to, že si na to došla a že nebol opatrnejší. Nie je ani dôležité, či spolu naozaj spali alebo nie, lebo s ňou evidentne spať chcel a balil ju. U neho si nemôžeš byť istá, kedy niečo také spraví znovu a môžete mať vzťah akokoľvek dokonalý, jeho to bude lákať baliť iné ženy. Už nikdy pri ňom nebudeš mať istotu. Najlepšie bude ten vzťah ukončiť ešte teraz. Lebo ak to neurobíš, ten pocit zrady a nedôvery v tebe aj tak zostane a váš vzťah už nikdy nebude taký ako predtým. Nebudeš šťastná, budete sa hádať a váš vzťah pôjde ku dnu. Ja som niečo také zažila takže to poznám.
Toto by pre mna znamenalo koniec dovery, a tym padom koniec vztahu.
Filip, "Ten pravy" by sa k nej snad takto nespraval.
nie, nemas dovod mu verit, mas velky vyznamny dovod mu neverit a vies to velmi dobre aj sama. a vztah bez dovery vyznam nema.
Každopádne mu o svojich pocitoch hovor, aby ste ich spracovali spolocne a aby pochopil ake to ma nasledky co spravil. To pochopenie je najlepsia prevencia.
Ked si myslis, ze je to tvoj pravy do konca zivota, tak sa o ten vztah snaz, staraj sa o neho. Rozpravajte sa tak - ci sme si ti pravi a ak ano, v akom vztahu sa budeme citit prijemne aki si ho chceme spravit a co preto robime a urobime.
Ak si nemyslis, ze je to ten pravy, tak vedome cakas svojho praveho a nemas svojmu terajsiemu co vycitat. Lebo si neverna tomu svojmu ocakavanemu pravemu s tymto muzom.
najhoršie pre mňa teraz je to, že vlastne ani neviem či ho poznám,čo mám od neho čakať, proste myslela som si,že by mi nebol schopný týmto spôsobom ublížiť a že nepotrebuje flirt s inými. Inak bolo vo vzťahu všetko fajn,sex bol super, na moje prekvapenie sa s ním aj teraz dokážem uvoľniť a užiť si ho aj keď ma občas zamrazí pri spomienke ( ale sex mám rada ). Tak neviem,čo som spravila zle,či som mu dala ja nejaký dôvod,vraví že nie.Ale radšej by som brala odpoveď áno. Lebo takto nepoznám dôvod
hmm... vravel,že ho to mrzí,že sa popápil,že sa to už nestane .... ale mám s ním stráviť napríklad ďaľší rok,znova si budovať dôveru a čo ak ju znova zahodí a ja som už mohla byť niekde inde