DETOX

Príspevok v téme: DETOX
DandyKa

Ahojte,chcela by som vediet vas nazor na detoxikaciu organizmu.Viem ze nazory na to sa lisia,ci uz ze telo sa detoxikuje samo zdravym zivotnym stylom,pohybom,zdravou stravou, alebo potom nazory typu ze ano v dnesnej nezdravej dobe(malo pohybu,neciste ovzdusie,nekvalitne potraviny,velke mnozstvo liekov,vdaka comu sa rozvinuli civilizacne choroby) si treba pomoct prave detoxikaciou organizmu. A samozrejme najprirodzenejsie zavedenim zdraveho zivotneho stylu.
Ale co ak clovek chce zacat zmenu a citi sa zle?Ci si moze pomoct detox.kurami(bezdoplnkovymi) ako napr.klystir, mozno menej znama ocista pecene olejom a citronom atd.(hlavne ak dlhodobo uzival vela liekov)..
A hlavne co robit pri dlhodobom uzivani antidepresiv a inych liekov(chcem postupne vysadzat),ale ako sa vycistit od toho svinstva.
Dakujem za nazory a ospravedlnujem sa za dlhy prispevok.

MartinaGo

Mne aj mnohým kamoškám sa osvedčil Paracleanse zo Sibírskeho zdravia. Fakt slušný detox. Dávam si to 2 krát za rok. Skúšala som Parazitex z lekárne, ale žiadnu zmenu som si nevšimla.

denisa5754

na detox pecene je velmi dobry pripravok liver rescue od sunday natural, cisto prirodny produkt, hlavna zlozka je pestrec mariansky

Gima

Detoxikácia organizmu – tela
detoxikácia - ovocie
15. septembra 2013 Detoxikácia organizmu Autor: Danka Máčeková

Čo to vlastne znamená detoxikácia tela? V podstate je to očistenie tela z vnútra od nežiaducich toxických látok. Detoxikáciu taktiež môžeme rozdeliť na celkovú, pri ktorej očisťujeme celé telo, alebo cielenú, kedy sa zameriame na očistu konkrétneho orgánu alebo systému v tele. Základom dobrej a správnej detoxikácie je efektívne vylučovanie nežiaducich látok z tela von.
Kedy je čas na detoxikáciu organizmu?

V dnešnej dobe do tela prijímame nespočetné množstvo škodlivých látok, ktoré sú všade okolo nás a vo všetkom. Či už v potravinách, v nápojoch, dokonca aj vo vzduchu. Všetky tieto nežiaduce látky sa ukladajú postupne v našom tele a hromadia sa až kým nám telo nezačne dávať najavo, že niečo nieje v poriadku.

Takže pokiaľ už nemáte 20 :-), prípadne začínate cítiť, že niečo s Vaším telom nie je v poriadku – Častá únava, bolesti hlavy, náchylnosť na ochorenia, prípadne iné zdravotné problémy, je čas na detoxikáciu organizmu.
1.Prirodzená – priebežná detoxikácia organizmu – celého tela

Prirodzená – priebežná detoxikácia organizmu v preklade znamená zdravší životný štýl. Keďže naše telo dennodenne čelí rôznym toxickým, chemickým alebo umelým látkam, je prirodzená – priebežná detoxikácia organizmu pre naše telo veľmi žiadúca. Takáto detoxikácia má priaznivý vplyv na zdravie človeka v každom veku. Nieje nijako nebezpečná alebo škodlivá pre telo. Práve naopak, pri prirodzenej detoxikácii sa z tela uvoľňujú hlieny, nahromadené toxické látky a iné škodlivé látky z celého tela, čo zlepší fungovanie tela ako celku

Zásady prirodzenej detoxikácie organizmu:

zena a zdrava strava1. jedzte denne aspoň 25-30 gramov vlákniny (4-5 kúskov ovocia a zeleniny denne, preferujte celozrnné výrobky,..)

2. Vypite denne aspoň 6 – 10 pohárov čistej vody denne. Voda je základ života, a preto ju doprajte svojmu organizmu. Bez vody by nebol život a Vaše telo tiež.

3. Je potrebné aby ste taktiež zmenili aj svoje stravovacie návyky. V dnešnej dobe konzumujeme často nekvalitné polotovary, konzervanty a podobne chemicky spracovávané a upravované potraviny z obchodných reťazcov – nahraďte ich čerstvými potravinami.

4. Je potrebné aby sme vylúčili z nášho jedálnička umelé sladidlá, nasýtené tuky, kávu, alkohol a podobne. Uprednostnime radšej čerstvú zeleninu, ovocie, celozrnné pečivo a tým poskytnúť telu zdraví základ a dostatok vlákniny, ktorú potrebujeme k vylúčeniu toxínov cez tráviaci trakt z tela von.

5.Taktiež je dôležité aby sme zvýšili svoju fyzickú aktivitu. Nieje nič lepšie pre telo ako pohyb a cvičenie. Je to dôležitá súčasť zvýšenia efektivity vylučovanie nežiaducich látok z tela. Cvičenie zvyšuje kyslík v krvi a tým zvyšuje taktiež prácu obličiek a pečeni, čo sú hlavné detoxikáčné orgány nášho tela. 3 krát v týždni po 30 minút je minimum
2. Cielená detoxikácia

Cielená detoxikácia – očista sa zameriava na konkrétny orgán tela. Najčastejšie sa používa detoxikácia čriev a detoxikácia pečene.

Detoxikácia čriev

a, – mechanická detoxikácia hrubého čreva (klistír) – výplach čreva pomocou zavedenia hadice do hrubého čreva a následný výplach

b, – detoxikácia pomocou stravovania a doplnkov výživy (vláknina, aloe….)

Detoxikácii, resp. očiste čriev venujeme celý článok – “Detoxikácia čriev – očista”

Detoxikácia pečene

Niektorí odborníci tvrdia, že pečeň netreba detoxikovať, iní sú za detoxikáciu pečene. My sa tejto téme podrobne venujeme v článku – “Detoxikácia pečene – očista”
Na zamyslenie

Často sa staráme iba o náš zovňajšok a na svoje vnútro úplne zabúdame, alebo tomu neprikladáme veľkú hodnotu. Pritom keď sme čistý vo vnútri sme čistí aj navonok. Preto musíme klásť určitú dôležitosť aj na očisteu vnútra, nielen zovňajšku. Veď na čo je nám krása, pokiaľ nie sme zdraví.

Podrobnejšie informácie o detoxikácii v spojitosti s chudnutím môžete taktiež nájsť aj na schudnutie.peknetelo.eu

Gima

15.02.2016 | Diskusia 3

Nejde len o obyčajný tropický plod. Ananás vyniká svojou sladkou chuťou, ale aj množstvom zdraviu prospešných látok, ktoré obsahuje. Ukrýva sa v ňom cenná zložka - enzým, vďaka ktorému si vyslúžil prívlastok, zázračný!

Kombinácia vody a ananásu pôsobí doslova ako injekcia zdravia. Aj to je dôvod, prečo sa odporúča začať deň zdravým rituálom v podobe pitia ananásu s vodou. Množstvo stopových prvkov, ktoré nikde inde nenájdete, enzým bromelín, množstvo silného antioxidantu - vitamínu C - aj tieto zložky, obsiahnuté v tropickom ovocí, hrajú kľúčovú úlohu v celkovom procese hojenia tela.
Ako ju pripraviť?

Zbavte ovocie šupky a narežte ho. Niekoľko kúskov ananásu vhoďte do pohára vychladenej vody. Zdravá bomba v podobe ananásovej vody je na svete! Odborníci radia, aby ste si tento nápoj vychutnali ráno hneď po zobudení. Jedine vtedy vaše telo absorbuje všetky vitamíny, minerály a ostatné látky, ktoré sa ukrývajú v ananáse.
Zdravotné výhody pitia ananásovej vody

Prečo by sme mali piť ananásovú vodu každé ráno:

1. Bojuje so zápalom v tele

Enzým bromelín, nachádzajúci sa v ananáse, má protizápalové vlastnosti. Podporuje naše telo pri odstraňovaní toxínov a bojuje proti zápalu, postihujúcom všetky orgány a tkanivá. Pravidelné konzumovanie ananásu pomáha pri liečbe športových úrazov a taktiež pôsobí na rôzne druhy miernej artritídy tým, že znižuje bolesť a zápal.

2. Podporuje chudnutie

Toto tropické ovocie má bohatý obsah vlákniny, ktorá vyžaduje viac času na trávenie. Budete sa cítiť plnší po dlhšiu dobu a prejde vás chuť na ďalšie jedlo. Pomáha tak odstraňovať chute na jedlá plné tuku a cukrov. Tiamín tiež podporuje metabolizmus tela prostredníctvom premeny sacharidov na energiu.

3. Odstraňuje parazity z čreva a pečene

Bromelín pôsobí proti parazitom. Podľa viacerých výskumov pomáha 3-dňový detox založený na konzumácii ananásu pri ničení parazitov v tele.

Zázračný zelený citrus: Prekoná svojimi účinkami silu citrónu?

4. Reguluje hormóny štítnej žľazy

Aj v tomto prípade sa prejavia prospešné účinky bromelínu, ale aj jódu, obsiahnutého v ananáse. Prispievajú k zlepšeniu rôznych autoimunitných ochorení. Z tohto dôvodu pomáhajú pri zmiernení symptómov súvisiacich so zápalom štítnej žľazy.

5. Vyvažuje elektrolyty

Ananás obsahuje draslík, vďaka čomu je telo silnejšie a pomáha pri udržiavaní správnej rovnováhy elektrolytov. Výsledkom je prevencia kŕčov a rôznych iných foriem zranenia.

6. Eliminuje toxíny a ťažké kovy

Veľké množstvo vlákniny, rôzne antioxidanty a prospešné enzýmy nájdené v tomto ovocí sú skvelé na detoxikáciu tela od toxínov a ťažkých kovov.

7. Podporuje trávenie

Pravidelná konzumácia ananásu zlepší vaše trávenie. Pomáha pri trávení proteínov s vysokým stupňom účinnosti.

8. Posilňuje ďasná a zachová biele zuby

Podľa výskumu, ktorý viedol Dr. Frawley, bromelín funguje tiež ako prírodný odstraňovač škvŕn. Jeho účinnosť bola preukázaná aj pri odstraňovaní zubného plaku, čím predchádza vzniku zubného kameňa.

9. Zlepšuje videnie

Ananás je doslova veľkou zásobárňou dôležitých vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Nájdeme v ňom vitamín A a betakarotén. Podľa údajov zo štúdie uverejnenej v časopise Archives of Ophthalmology, konzumácia aspoň 3 porcií ananásu denne môže byť užitočná pri znižovaní rizika vekom podmienenej makulárnej degenerácie (VPMD), ktorá je hlavnou príčinou stratu zraku u starších dospelých.

10. Bojuje proti rakovine

Podľa výskumu, publikovaného v časopise Planta Medica, bromelín bol oveľa lepší ako niektoré lieky používané na liečenie rakoviny. Výskum zahŕňal pozorovanie na zvieratách a potvrdil väčší účinok tejto látky s protinádorovými účinkami.

Gima

Dĺžka a priebeh hladovky

Človek môže bez jedla existovať niekoľko desiatok dní, najviac 40. Sú známe i extrémne prípady, kedy ľudia hladovali dlhšie, až 60 dní. Avšak pre bezpečnosť jedinca sa odporúča, aby dobrovoľná, liečebná hladovka netrvala dlhšie ako 40 dní. Po prekročení tejto hranice môže v organizme dôjsť k nezvratným zmenám a teda následne i k smrti. Hladovka môže byť krátkodobá (do 7 dní), strednodobá (7-14 dní) a dlhodobá – maximálne do 40 dní. Pre organizmus je blahodárne už aj 24-hodinové hladovanie jedenkrát v týždni.
Správna, dobrovoľná hladovka, orientovaná na posilnenie zdravia má 2 fázy, fázu hladu a záver hladovky.
Po ukončení samotného hladovania, počas tzv. návratnej fázy, sa nesmie pridávať do jedla soľ – nebezpečenstvo opuchov, nesmie sa jesť mäso a mäsové výrobky, huby a vajíčka. Prísne je zakázaný alkohol a fajčenie. Porušenie týchto zákazov je pre organizmus nebezpečné. Návratná fáza je mimoriadne dôležitá časť hladovky, má trvať tak dlho ako samotné obdobie hladu. Počas nej je potrebná zvýšená opatrnosť výberu stravy. Začína sa riedenými zeleninovými šťavami, zeleninou a postupne i ovocím, neskôr sa pridávajú mliečna a rastlinná strava.
Pitie a hygiena

Odporúča sa piť podľa potreby, najlepšie čistú vodu. Pri hladovke sa v žiadnom prípade neodporúča mlieko, ovocné či zeleninové šťavy. Mlieko je potrava (pre dojčatá). Ovocné a zeleninové šťavy patria medzi zvláštnu diétu, ňou sa hladovanie pre zdravie začína.
Počas hladovky je potrebné udržiavať zvýšenú hygienu. V priebehu hladovania je potrebné často sa sprchovať, umývať si zuby, čistiť jazyk (hranou otočenej kávovej lyžičky), prechádzať sa na čerstvom vzduchu a dostatočne dlho spať. Z tohto dôvodu je najlepšie hladovku realizovať v čase dovoleniek a víkendov.
Prečo je hladovanie zdravé?

Hlad je jedným z najstarších praktických javov v živote človeka a jeho použitie ako metódy liečenia je staré ako ľudstvo samo. Pritom liečenie hladom nie je typické len pre človeka. Zvieratá riadené inštinktom, využívajú hlad ako liečebný prostriedok. Choré psy, mačky, kone prestávajú prijímať potravu. Hlad je najradikálnejší spôsob, ako vrátiť chorému telu zdravie. Ľudský organizmus môžeme prirovnať k zariadeniu na spaľovanie kyslíka. Za 24 hodín sa v ňom spáli palivo ekvivalenté pol kg tuku. Akonáhle zastavíme prísun „paliva“, telo mení spôsob svojho zásobovania. Palivo je dodávané z vnútorných rezerv. Organizmus začína na prvom mieste spotrebovávať to, čo nepotrebuje: rôzne výrastky, strupy, zrasty, zbytočné tkanivo.
Blahodárne účinky hladovky:

hojenie jaziev
vyhladzovanie vrások
omladzovanie organizmu
zlepšuje duševný a telesný stav človeka
liečebné hladovanie blahodárne pôsobí na psychicky chorých, hlavne na pacientov trpiacich depresiami, strachom
prevencia a liečenie ochorení (konzultovať s lekárom!).

Kto hladovať nesmie:

dojčiace matky
pacienti s nasledujúcimi ochoreniami - pľúcna tuberkulóza, Basedowova choroba, adinizmus, ochorenia centrálnej nervovej sústvy
akútne ochorenia, pri ktorých je nutný chirurgický zákrok – akútny zápal slepého čreva, zauzlenie čriev, cysty a novotvary vnútorných orgánov, hlboký stupeň vyčerpania, najmä u starších osôb
HIV pozitívni pacienti

Najdôležitejšie fakty o hladovke:

Hladovka pôsobí preventívne pri predchádzaní rôznych ochorení, dokonca lieči
Má omladzujúci účinok
Pri prvom hladovaní je potrebné sa poradiť s lekárom, najlepšie s takým, ktorý má vlastnú skúsenosť s hladovkou
Preštudovať si príslušnú literatúru
Nebáť sa! Dôležité je dobrovoľné rozhodnutie hladovať
Hladovku sa doporučuje praktizovať počas víkendu alebo dovolenky, kedy má človek dostatok času na očistu tela, na pokojný spánok i pohyb na čerstvom vzduchu
Nohy udržiavať v teple! Nebezpečenstvo prechladnutia
Zapamätať si! Koľko dní sa hladuje, toľko dní musí trvať návratná fáza.

Akokoľvek dlhá hladovka, už aj jednodňová, má pozitívny vplyv na náš organizmus. Hlad zlepšuje duševný, ale i telesný stav človeka. Pred prvou hladovkou je dobré poradiť sa s lekárom. Je potrebné vedieť, že bez stravy dokážeme prežiť niekoľko dní.