nervy, zlosť, nenávisť..

Príspevok v téme: nervy, zlosť, nenávisť..
milan987654

Dobrý deň, mám problémy z ovládaním nervou a to až na takej úrovni že v podstate ma už asi nemá nikto rád a vlastne sa im ani nečudujem kto by s takým debilom vydržal.. nerozumiem prečo sa tak správam prečo som sa musel oráve ja narodiť taký labilný, je divné že si proste uvedoomujem to moje správanie a nechcem taký byť a viem že je to zlé a aj ma to trápi ale proste keď to namňa príde z ničoho nič tak by som najradšej zniesol všetkých zo sveta všetkých nenávidím atď. keď to prejde tak viem byť normálny istý čas ale potom príde maličká blbosť a ten "démon" vo mne sa prebudí, už sa ani nestýkam poriadne s rodinou čo robím vlastne schálne keďže necchcem nikomu ubližovať svojím správaním no nechcem skončiť sám, poznáte niekto podobné prípady? ako sa mi dá pomôcť? chcel by som byť normálny človek ako ostatný, nechcem sa správať ako psychpat, o mesiac mám termín u psychiatra? v čom mi môže taký človek pomôcť? nechcem skončiť závisly ani na liekoch od psychiatra, môj otec bol rovnaký ako a ešte horší ubližoval všetkým okolo seba akurát že rozdiel medzi mnou a ním je že ja si uvedomujem že robím zlé vecí a on si myslel že je v práve(chorý komunista to je už o inom) no neviem či je to plus že si to uvedomujem alebo to je ešte horšie keďže si uvedomujem zlé správanie a konám tak ďalej no proste keď sa ta zlosť vo mne prebudí nedokážem to ovládať..

Inora

Milan, ty taky v skutocnosti niesi. Psychopat, nervak, cholerik - to v skutocnosti nie si ty! Si uplne iny clovek, normalny a vesely. Tvoje spravanie je iba odrazom velkeho vplyvu otca na teba. Ci to chces, alebo nie, tvoj otec je tvoj skryty vzor. Negativny, ale ano, je to tvoj vzor proti tvojej voli. Tento model spravania si prebral po nom, to este neznamena, ze mas v skutocnosti taku povahu. Mne to pripada tak, ze sa snazis oslobodit od tohto cholerickeho modelu spravania a hladas sposob, len ho nikde nemozes najst, pretoze tvoj otec stale bude nad tebou. Je ti zle zo seba sameho a lutujes svoje spravanie - si inteligentny, pretoze si vsetko ciste uvedomujes. Blbec by si nikdy neuvedomil, ze nieco robi nespravne. Neskryvaj sa pred ludmi, to tvoj problem nevyriesi. Ani psychiater ti nepomoze tak, ako ty sam sebe. Ak ti predpise nejake lieky na psychiku, tak ich neber!!! Zo vsetkeho sa da dostat po cistom, ak to sam chces. Musis najst sposob ako sa odputat od modelu otcovho spravania. Pri kazdom vybuchu sklon hlavu a rataj do desat, ten moment nervov v sebe udusis a po case takeho treningu prides sam sebe k sebaovladaniu. Zo zaciatku to bude tazke, par krat to nezvladnes, ale po case sa naucis...Si uplne iny, lebo inac by ti nebolo zle zo seba sameho. Ja ti prajem, aby si nasiel sam seba, a aby ta ludia mali radi za to, co v skutocnosti si - citlivy, vyrovnany clovek...

Carny

Jednoznačne si na dobrej ceste,ze si to uvedomuješ. Vyhľadaj odbornú pomoc,ktorá by Ti mala pomôct odstrániť taketo správanie aj bez liekov. Ak Ti nepomôže jeden,vyhľadaj ďalšieho a ďalšieho a ďalšieho. Da sa Ti pomôct,mozno to nebude lacné (súkromníci) ani rýchle ale môžeš sa zbaviť svojho démona.