Príliš veľa záťaže

Príspevok v téme: Príliš veľa záťaže
nepotrebna12345

Viete mi niekto odporučiť dobrú psychologičku v okolí Nitry, Levíc? Potrebujem sa s nejakou nezainteresovanou osobou porozprávať. S niekým, kto má na veci iný a zdravý pohľad ako moji kamaráti a rodina.
A zároveň potrebujem poradiť. V poslednom čase je toho na mňa hrozne veľa. Som v bakalárskom ročníku, do školy kopu vecí, učenia a písanie bakalárky. Škola ma nikdy nejak extra nebavila, išla som študovať viac menej kvôli rodičom. Predchádzajúce dva ročníky, som nejak preplávala a teraz to všetko na mňa prišlo a neviem či zvládnem zoštátnicovať. Učenie nemám rada a keď si predstavím kvantá učiva, ktoré sa budem musieť naučiť a ešte aj dopísať bakalárku, tak mi je z toho zle. Myslím si, že nie som až taká "hlúpa" aby som to nezvládla, no nemám absolútne žiadnu motiváciu, nemám sa ako hecnúť a povedať si, že sa to naučím a spravím to. Neviem sa skrátka vnútorne odhodlať. Pred pár týždňami ma navyše sklamala osoba, ktorej som bezvýhradne dôverovala a myslela som si, že bude po mojom boku stáť už navždy. Boli sme na seba dosť naviazaní, veľmi dobre sme si rozumeli, no nestalo sa tak. Myslela som si, že som sa cez to preniesla, že som to prekonala, no posledné dni na tú osobu a na to všetko čo sa medzi nami stalo často myslím a hrozne ma to vnútorne trápi. Neviem si s tým sama poradiť.
Preto som sa chcela spýtať, či mi neviete niekto poradiť nejaké triky ako to všetko zvládnuť. Ďakujem

Biela.Kobra

Ahoj, možno niečo vyriešiš aj so psychológom, ale čo sa týka tvojho štúdia, vždy sa dá nechať to tak a robiť niečo, čo by ťa bavilo. Trebárs inú školu, ak sa ti medzitým vyhranili záujmy. Nebola by si ani prvá, ani posledná, čo zmenia školu alebo idú rovno pracovať. A stratené roky to určite nie sú, čo sa naučíš, všetko sa počíta, aj keby si tie štátnice neurobila.

kafe

Chceš pracovať v obore, ktorý študuješ? Vieš si predstaviť, čo bude, keď zoštátnicuješ?? Bude to rovnako zléé ako teraz, len namiesto učenia ti bude zle z práce.
Napadá ťa niečo iné, čo by si chcela robiť? Na jednej strane je škoda zahodiť 3 roky námahy, aspoň tú bakalárku by si mohla spraviť. A hecnúť by ťa mohlo to, že po bakalárke dáš škole zbohom a pôjdeš si za tým, čo by si chcela.
.
Že myslíš na osobu, čo ťa sklamala je normálne. Ešte je to čerstvé a musí to prebolieť. To trvá trochu dlhšie ako pár týždňov. Neboj zvládneš to.