Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kedy ku gynekológovi?

Príspevok v téme: Kedy ku gynekológovi?
LisaJ

Ahojte, mám takú všeobecnú otázku, kedy by podľa vás žena prvýkrát mala ísť na gynekológiu? S prvou menštruáciou, alebo až keď sa vyskytnú nejaké problémy, atď.? Mám 18 rokov a nikdy som ešte u gynekologičky nebola, v podstate mám z toho trošku i strach a neviem kedy vlastne..? Ďakujem :)

LisaJ

Neviem, mám taký veľký strach z bolesti, ale ďakujem za odpovede všetky, hádam sa nejako prinútim :/
V detstve som bola zneužívaná... myslíte že to gynekológ/gynekologička nejakým spôsobom zistí...?

syndiluca

Vek okolo 15 rokov je asi najidealnejsim na prvu navstevu gynekologa. Vtedy uz kazda zena menstruuje, je dolezite skontrolovat, co sa deje v urogenitalnom trakte.
Takisto vek, v ktorom zacinaju mat zeny prvy sexualny styk, sa znizuje, preto je velmi dolezite chodit na pravidelne prehliadky.

lolinka

Chápem tvoj strach, ja som sa tiež hrozne bála keď som išla prvý krát gynekológovi, ale to som mala asi 12. Nie je sa ale čoho báť, vyšetrenie nebolí. Na gyndu na preventívku by si mala chodiť každý rok. Je to dôležité a odporúčam to dodržať. Lekár môže zistiť nejaký skrytý problém a keď sa to začne liečiť hneď, ľahko sa to vylieči.

...................

Ja som bola v 19tich, dlho som nechcela a prekladala som to ako sa dalo. Skoro som sa povracala ale prezila som tak myslim ze prezijes aj ty.

katty103

ja som sa tiež toho bála, šla som až v 19 ale paráda naozaj nič strašné ...netreba mať strach prevencia je dôležitá , radšej skôr ako keď už je nejaký problém

Joleen

Tak uz je na case aby si isla. Gynda ti neublíži ani ta nepohryzie. Vyšetrenie kt robi neboli a nie je sa coho bat.