Mačka a chuchvalce

simka111

Choď s ňou na veterinu, veď ju to boli chúďa...Aj keby si to mačka sama odstránila, môže jej to ublížiť...

simuira56

nejde jej to nejako precesat ani ked ma mokru srst? ak ju to boli tak ju netrap a daj jej to normalne ostrihat chuderke

oblička

Mala som perzskú mačku 14 rokov a tiež som "bojovala" s česaním. Tie guče splstenej srsti sa volajú bezoáre. A ako píše tuto Biela kobra, musíš to riešiť. Sú na to špeciálne hrebene, dostať ich bežne kúpiť v zoo potrebách. Skús pomaly postupne vyčesávať, ale keď bude protestovať, lebo ju to určite bolí, tak potom k veterinárovi, uspať a ostrihať. Neboj, ak je zdravá, prežije v pohode narkózu a srsť jej opäť dorastie a určite sa bude aj tvoja mačka cítiť lepšie, lebo aj jej to vadí a je z toho nervózna. Teda aspoň moja micinka bola, niekedy to bol hrozný pohľad na ňu, ako sa zúfalo a nervózne snažila vyšklbať a vylízať si tie guče. Ale zvládli sme - pomaly postupne. Tak držím palce :))

Biela.Kobra

Rozumiem tomu dobre, že máš dlhosrstú mačku a srsť sa jej zliepa, dreduje? Tak to musíš riešiť, to iste vieš. Ak ju necháš tak, koža pod zlepenou srsťou sa jej zapáli, čo je jednak pre mačku bolestivé a môže to viesť k závažným zdravotným problémom.
Neostáva ti nič, len nejako ju prehovoriť na pravidelné vyčesávanie. Mačky, ktoré sa češú nerady, je najlepšie česať, keď spia. Skús ju najprv hladkať, keď spí, a keď to strpí, choď na ňu s kefou. Tiež je strašne dôležité, čo na česanie používaš. Sú rôzne hrebene a rôzne druhy kief, a mačky, ktoré nemajú napríklad rady česanie jednou kefou, záhadne úplne dobre zvládnu česanie inou kefou. Len treba na to prísť, ktorou :)
No ak to nebudeš zvládať, tak neostane nič iné, iba ísť na veterinu ju dať ostrihať. Zatiaľ môžeš skúsiť aspoň opatrne vystrihať tie schlpené chuchvalce srsti, keď bude mačka spať. Nožničkami s tupým koncom, aby sa mačka náhodou nezranila, keď sa mykne.

Takze

Macky si normalne srst lizu a potom po case vygrcaju.Preto by som macku nikdy nechcela.Je to odporne ked macku nadrapuje a grcia guce srsti .chod na veterinu.