Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

mesiac chora

Príspevok v téme: mesiac chora
penbene

ahojte. 1.2. mi lekarka predpisala atb penbene pre neutichajucu bolest hrdla. atb som vybrala, asi dva dni bolo ok. bola som aj na pnke. 18.2. som bola nutena ist z prace na pohotovost, zasa kvoli angine, predpisali mi sirokospektralne atb. dnes som ich vybrala. od vcera kycham, hrozne ma boli hrdlo, mam upchaty nos, horucky do 38 stup. a suchy kasel. uz nevladzem, dalsie atb nechcem. co za tym moze byt a ako sa z toho konecne dostat? nerobili mi vytery ani mi nebrali krv.

syndiluca

Na zaciatku je podla mna najdolezitejsie odobrat CRP a vytery. Pomocou CRP sa odlisi virusova infekcia, na ktoru netreba ATB, od bakterialnej. Pri bakterialnych nemusia nastupovat vysoke horucky a teploty, pri chripke to byva pravidlom.
Samozrejme odber vyterov je dolezity, aby sa nasadili spravne ATB. Ludia vsak robia chyby pri uzivani, preto by som sa chcela opytat, ci ste uzili ATb uplne do poslednej tablety. To je najdolezitejsie. AK sa vynecha posledna tableta, alebo poslednych par, ATB nezaberu, ba co viac, vznikne rezistencia, ATB nebudu ucinne. Dolezite je lezat pocas liecby, nie prechodit.

A mozno sa mohlo stat, ze na zaciatku ste dostali bakterialnu infekciu, po prelieceni ste mali slabsi organizmus a nakazili ste sa virusom. Zostatkova hladina ATB v organizme nezabrani prepuknutiu virusu.

hrdlo

Výter vždy nemusí nič ukázať, ja som chodil na výtery ako blbec, doktor na mňa asi hľadel, čo tam chodím, odbery stále negatívne, CRP, krvný obraz v poriadku, výter v poriadku. Potom ma odoslal na krčné a odobrali vzorku čapu, teda tých bielych hrudiek, čo sa tvoria v hrdle, našli mi tam streptokoka a ešte jednu baktériu. Pritom výter z krku negatívny, dokonca aj ASLO negatívne, napriek streptokokovi, CRP nulové, krvný obraz dobrý, nebyť vzorky čapu, tak nedostanem liečbu asi nikdy. Tiež som mal problémy, škriabanie v krku, raz to prestalo, potom to zase bolelo, ja som nemal ani teploty, len tá opakujúca sa bolesť.

cogito

ahoj,

ideál je mať výter hneď od začiatku, nakoľko pri kultivácii (pestovanie a rozmožovanie mikroorganizmov z tvojho výteru) sa hneď určí aj antibiotikum, ktoré najlepšie zaberá na daného patogéna. Treba si samozrejme uvedomiť, že pri prvom vyšetrení ho nezvyknú robiť, pretože sa čaká na výsledky minimálne 3 dni aj viac a aby sa to nenaťahalo ďalšie tri a viac dní, tak Ti nasadia niečo čo by s vysokou pravdepodobnosťou malo zabrať, ale niekedy nezaberie dostatočne. Myslím si, že pri opakovanom ochorení by ho mali urobiť. Určite by bolo vhodné aj CRP (C - reaktívny proteín - bielkovina akútnej fázy zápalu) vyšetrenie, ktoré vie pomôcť pri určení mikrobiálneho alebo vírusového infektu. Po toľkých antibiotykách určite máš narušenú aj črevnú mikroflóru, čo Ti aj znižuje imunitu, bolo by vhodné naozaj kvalitné probiotikum, ak ešte nebolo nasadené.

mmoonna

Asi ti predpísali antibiotiká, ktoré nezabrali na baktérie, ktoré ti to spôsobujú. Najlepšie by bolo spraviť ti výter a podľa výsledku nasadiť lieky. Nielen naslepo predpisovať antibiotiká.

horčica

tak nech ti najskor urobia potrebne a podrobne vysetrenia. na zaklade coho ti dali dvoje atb? ved mali najskor zistit kde je problem. dozaduj sa vysetrenia, nielen liekov. mas na to narok.