Mamicky, ktore zijete v zahranici, kde ste aj porodili, ako to zvladate s malymi detmi? Tu v krajine, kde zijem, som musela ist po 2.5 mesiaci do prace a dieta som dala do jasliciek, lebo som nemala nikoho na opateru. Opatrovatelku nechcem, lebo je cely den sama s dietatom doma a nikdy neviete, co za psychopatka sa moze z nej vyklut. Teraz mi moje babo ochorelo a ja som tiez so silami na konci - praca, kojenie, nespave noci a to vsetko dookola. podotykam, ze som vydata a manzel pracuje tiez. Nemame tu nikoho, nakolko moja rodina je uplne rozbita a nemaju o mna zaujem. Viem, ze toto obdobie raz prejde, deti dorastu, ale najde sa tu niekto, kto je v podobnej situacii a napise mi ako to zvlada? Kazde povzbudive slovo pomoze... Dakujem...
Mamicky s detmi v zahranici
ach dievča :) neboj. Všetci si tým prešli, niekto menej bolestnejšie a ľahko, niekto ťažšie a bolestivejšie. Ja som bola na dve deti sama, bez peňazí. Menila by som s tebou hneď. Mať aspoň nejakú oporu v partnerovi, môc kúpiť jedlo i topánky naraz...
Oddychuj maximálne ako môžeš. Radšej sa vykašli na domácnosť a poobede, večer si pospi (deculo nechaj tatkovi). Spánok, kvalitná strava a pohoda.
Fandím vám, bože ľudia, máte krásny život, viete o tom? Viete koľkí snívajú o tom, že sa chcú dostať von? Vy ste to dokázali, odstrihli ste sa od rozbitej rodiny a máte šancu žiť nádherný život. Máte jeden druhého, dom, zdravé dieťa, v pohode kojíš... ano je to aj ťažké, ale proste tak to v živote je.
Zvládneš to. Porev si ak ti je zle, ponadávaj si trochu a potom sa len pozri na to, čo ste dokázali - aj napriek zlým podmienkam, v akých ste vyrastali ste sa dostali nielen že preč, ale (dúfam) do lepšieho. Žijete sen mnohých ľudí :) a svoj asi tiež. Teš sa z toho.
Filip TT nemas celkom pravdu vyplacaju teoreticky max 36 mesiacov zaklad je 12 akurat ze ked si nechas vyplacat dlhsie tak ti daju menej... cize imho tam vyplacaju 12 msiacov 14 ak ide aj muz rovnaky system ako v nemecku az na to ze v nemecku zalezi na tom aky si mal plat v rakusku je to jedno:
Amerika. Nemozem si dovolit ostat doma. Mame byt z banky a nejako zit musime. A ak by som mala mat dieta vtedy, ked budeme na to pripraveni, tak ho nebudem mat vobec, lebo sama pochadzam z chudobnej rodiny. Nema mi kto pomoct, tak musim vsetko budovat sama s muzom. On je na tom s rodinou podobne. Proste sa snazime o lepsi zivot... Len som chcela vediet, ako to zvladaju ostatne mamicky v podobnej situacii. Dieta je v jaslickach 4 hodiny denne a je vylucne na materskom mlieku..
A v akej si krajine prosim ta?
V zapadoerupskych krajinach je obvykle o mamicky dobre postarane. Napr. v Rakusku ma 2,5 roka matersku a potom je vela moznosti sa zamestnat part-time. Ovela lepsie ako na Slovensku, kde takmer kazdy chce len 8 hodin a prescasy.
To nie je dobre pre psychicky vyvoj babatka ho nechat od tak mala same. To nemusi dopadnut s vychovou dobre, mozete zazit nieco take ako hyperaktivitu, potom si uvedomite, ze to zamestnanie za to nestalo....