Pekny den. Potrebovala by som poradit ohladom odhlasenia trvaleho pobytu zo Slovenska nakolko v aprili to bude rok co byvam a pracujem v Nemecku. Staci mi papier o trvalom pobyte v zahranici alebo potrebujem aj nejake ine papiere. Dakujem.
odhlasenie trvaleho pobytu zo Slovenska
ja som na om podoben akurat ze som svoj op neodovzdal. na konzulat emi hovorili ze mam potvrdenie o prihlaseni v de doniest aj s OP na policiu na sk a tam mi op zoberu.. pri pohybe po EU ti staci fotokopia pasu...
Treba ti doklad o pobyte v Nemecku.Je to taký akoby pas Preukaz o povolení k pobytu pre štátneho príslušníka členského štátu Európskeho spoločenstva.V ňom máš vyznačenú platnosť preukazu do a zároveň aj platnosť slovenského pasu.V pase ti vyznačia, že máš povolený pobyt v Nemecku.So slov. pasom sa pohybuješ po Slovensku a po EÚ.Nemecký Preukaz príslušníka ti platí len v Nemecku.So slov. pasom prídeš na úrad na SK a odovzdáš slovenský občiansky,dajú ti potvrdenie a tým máš zrušený pobyt na Slovensku.Ja to mám od r. 1996 takto,trvalý pobyt mám v cudzine,občianstvo slovenské.