Zdravím, mam otázku - máte niekto skúsenosti s mániodepresiou? Užívate nejaké tabletky? Je to pre mňa unavujúce mať raz skvelú náladu a o pár hodín neskôr sa utápať v žiali a v pochmúrnych myšlienkach. Už nevládzem
Mániodepresia
Ahojte .
Rýchly brífing:
1. Ste to vy kto vytvára zlú náladu?
2. Ak nie, prečo ste ľahostajná voči dobrej nálade?
Vyskúšajte si toto:
Môžeme mať buď pravdu, alebo cítiť šťastie: Osobne odporúčam vykašľať sa na pravdu, a žiť šťastne.
Vysvetlím: Napríklad v súčasnosti používate pravdu, a to veľmi silno. Ste kvázy vo fáze že veríte pravde, že ste chorá. To je prvá pravda Vaša. Druhá pravda je, že musíte nad sebou vyhrať, resp. musíte poraziť Vaše je.
(aj) tieto 2 pravdy Vás oddelujú od pocitu šťastie, od fajného jedla, dobrej prechádzky, dobrého porozprávania, dobre vykonanej práci, parádnej dovolenky ..
Akoby preto je taká drvivá množina ľudí nešťastných v živote, lebo častokrát veríme a robíme niečo, čo nás od šťastia prosto oddeluje .... ako napríklad keď príde revízor a chce dať dokomu pokutu, a cítim že mu idem brániť, že idem proti nemu bojovať ... je to prirodzené ... ak však s prepácenim osprostieme pravdou, povieme si "je správne sa cítiť zle" vtedy končí šťastie, a začína nešťastie :-)
Raz som tu čítal taký srandovnú radu, že keď sa človek cíti nešťastne, mal by si vypiť.. Opakovať pokiaľ sa nedostaví pocit šťastia : _)
Ešte sa nestalo žeby šťastie nedopadlo šťastím ;_)
(tieto riadky berte s maximálnou rezervou a otvorenosťou: z mojej skúsenosti keď nám Boh dáva podnet, aby sme sa hnevali, a my ho oklameme, a potom sa cítíme nešťastne ... je Boh radšej keď úprimne nenávidíme, ako keď falošne niečo máme radi .... lebo Boh je ten podnet, napríklad keď sa cítite zle akoby to opraviť ... je to Boh kto vytvára tento podnet .............. aby som to superskrátil, preto ľutujeme všetko čo neprejavíme, preto ľutujem každý čin, čo sme neprejavili, každú myšlienku, ktorá zostala skrytá..... preto keď odmietneme prejavovať život, sa v našom živote toho života nachádza čoraz menej ...... ako keď žijem ľahostajne 10 rokov, 20, 30, tak po dakych 50 rokoch to e už len take duchaprazdna existencia ... podobne ako keď si človek dupne a začne život prejavovať, je to okamžitá spatná vazba že život sa navrátil naspäť do nášho života....... ako som písal na začiatku tejto vsuvky, táto vedomosť opisuje životnú skúsenosť .. je zbytočné sa vyjadrovať k vedomosti, stačí len to len prežiť).
Aby som to úplne skrátil: chcete sa cítiť šťastne? ( alebo mať pravdu a cítiť sa nešťastne (súčasná skúsenosť))
Veľa šťastia Vám prajem . a veľa radosti a všetkého ^^
U teba sa to strieda až tak rýchlo. U mňa je to tak, že 5 rokov mám zlú a depresívnu náladu a ďalších 5 rokov mám veselú a manickú náladu. Momentálne som cca. v polovici svojej mánie. Až tak by mi to nevadilo, lebo fičím ako raketa, ale mám problém zaspať napriek tomu, že beriem kadejaké uspávadlá.
Okrem toho, keď si na to vypijem, tak si stále myslím, že som nejakou nadpozemskou bytosťou, resp. nadprirodzenou (už som bol všetkým, okrem tej najvyššej funkcie).
Bol som s tým u Dr., aby mi predpísal niečo, aby som rýchlo zaspal.
Potom, čo som mu povedal, čo užívam, aby som zaspal, mi povedal, že má kolegyňu a tá pracuje ako veterinárka a má veľmi rada kone.
Nič, asi dám na jeho slová. Len tomu nerozumiem, že keď mi v testoch vyšlo, že som opica, tak prečo mám brať lieky na spanie pre kone?! Tomu nerozumiem, ale podstatný by mal byť predsa len výsledok, že?