Ahojte. Bola som v Martine na stomatologickej chirurgii. Budu mi robit extrakciu nevyrastenej osmičky. Objednali ma az na jun. Mate skusenosti? Prezeral a objednaval ma veeelmi mlady doktor, bola som az prekvapena aky mlady :D Chcela som celkovu anestezu, ale bolo mi povedane , ze taku nerobia len lokalnu. Potrebujem dat von vsetky styri osmicky, ale len po jednom mi to mozu robit. Chcela som uz s manzelom babatko, ale takymto stylom to potrva aj zo dva roky kym si to dam na poriadok :/ Mate skusenost?Ako to prebieha? A cas hojenia?
Stom. chirurgia - Martin
Ahoj, dakujem za rady. Mam sa na co tesit, ked si predstavim,ze 4x to mam absolvovat no dovi dopi.
Ahoj,
lekár vie najlepšie prečo Ti bude extrahovať len jeden, pretože videl tvoj snímok a vie posúdiť zložitosť zákrokov. Je možné aj 2 naraz a počul som už aj o 4 naraz, ale je to individuálne posúdenie problematiky (ako sú uložené, akým smerom rastú, či sú prerezané atď.). Čo sa týka hojenia, tak zase je to individuálne, lebo každý organizmus je iný...prvé 2 - 3 dni zvyknú byť bolestivé, ale určite Ti odporučia od bolesti Ibalgin, Valetol (pri bolestiach zubov sa viac prikláňa k Valetolu, ale možno aj prestriedať), výplach rumančekom. Počítaj s opuchom a pravdepodobne aj tekutou stravou zo začiatku. Čo sa ešte týka celkového zotavenia, tak 7 - 14 dní, záleží od priebehu hojenia.