Stom. chirurgia - Martin

Príspevok v téme: Stom. chirurgia - Martin
Bubacikk26

Ahojte. Bola som v Martine na stomatologickej chirurgii. Budu mi robit extrakciu nevyrastenej osmičky. Objednali ma az na jun. Mate skusenosti? Prezeral a objednaval ma veeelmi mlady doktor, bola som az prekvapena aky mlady :D Chcela som celkovu anestezu, ale bolo mi povedane , ze taku nerobia len lokalnu. Potrebujem dat von vsetky styri osmicky, ale len po jednom mi to mozu robit. Chcela som uz s manzelom babatko, ale takymto stylom to potrva aj zo dva roky kym si to dam na poriadok :/ Mate skusenost?Ako to prebieha? A cas hojenia?

cogito

Ahoj,

lekár vie najlepšie prečo Ti bude extrahovať len jeden, pretože videl tvoj snímok a vie posúdiť zložitosť zákrokov. Je možné aj 2 naraz a počul som už aj o 4 naraz, ale je to individuálne posúdenie problematiky (ako sú uložené, akým smerom rastú, či sú prerezané atď.). Čo sa týka hojenia, tak zase je to individuálne, lebo každý organizmus je iný...prvé 2 - 3 dni zvyknú byť bolestivé, ale určite Ti odporučia od bolesti Ibalgin, Valetol (pri bolestiach zubov sa viac prikláňa k Valetolu, ale možno aj prestriedať), výplach rumančekom. Počítaj s opuchom a pravdepodobne aj tekutou stravou zo začiatku. Čo sa ešte týka celkového zotavenia, tak 7 - 14 dní, záleží od priebehu hojenia.