Akým smerom sa v živote uberať? VŠ, zamestnanie. Prosím o radu.

Príspevok v téme: Akým smerom sa v živote uberať? VŠ, zamestnanie. Prosím o radu.
Eli_11111

Dobrý večer, mám dosť veľkú dilemu.
Mala som 2 roky vážne psych. problémy, je to už celkom v poriadku, užívam lieky a mám terapie. Ale moje postoje a celkove zmýšľanie sa zmenilo. Som v 4.ročníku na SŠ a kým nastali probémy, myslela som si že mám v tom jasno akým smerom ísť. Chodím na ekonomicku školu, prvé 2 roky ma to bavilo no po tom všetkom čím som si prešla, a teraz keď som OK zisťujem že táto škola ma nebaví, a učtovnictvo ekonomika nieje moja šálka kávy. Neviem čo mám robiť...mám v tom strašný chaos. Minule ma napadlo že by som chcela ísť študovať psychológiu...že by ma to mohlo baviť. Myslíte že je to v poriadku? Že môžem to ísť študovať ajkeď som prešla úzkosťam, depresiami... nad týmto uvažujem.
Ale zas .... mám o tom pochybnosti.
Neviem čo mám robiť, neviem čo by ma tak skutočne bavilo a naplňalo....

tasty

študuj na čo máš chuť, vo väčšine prípadov si mladí aj tak nájdu uplatnenie v úplne inej oblasti...

a keď sa jedná o tú psychológiu, tak ak nie si silná osobnosť, tak je veľké riziko sa púšťať do takého povolania, brať si na krk problémy X ľudí a radiť im,,, a vedieť 100 % odosobniť sa, nebrať si problémy cudzích "domov"

nie len tak sa hovorí o psychológoch, že sú viacej "chorý" ako ich pacienti, niet čo sa im čudovať