Artróza a zápal šliach

Príspevok v téme: Artróza a zápal šliach
Neposedna

Dobrý deň. Mám už niekoľko rokov problémy s bolesťami v panve a v bedrách a v ďalších kĺboch na nohách. Často sa mi vytvárajú ganglióny na palcoch na nohách, na ktorých sú už na kĺboch degeneratívne zmeny. Lekár mi vlani konečne diagnostikoval artrózu a zápal úponov a šliach v bedrách a už to začína aj v kolenách. Nosím ortopedické vložky na mieru, beriem Versan už druhý cyklus, vybrala som dvojitú várku liečby rázovou vlnou. Po takmer roku liečby je však efekt veľmi slabý a navyše mi Versan spôsobuje značné problémy so žlčníkom. Najhoršie znášam, že musím byť v kľude, v podstate mám zakázaný pohyb, čo vedie k boľavému chrbátu a ďalším problémom. Takže vždy, keď mi je trochu lepšie, zacvičím si alebo idem dačo robiť alebo idem na turistiku, a potom týždeň skučím od bolesti, hlavne ten bok ma bolí, pichá páli a mám ho ako z ľadu. Neviete mi poradiť niečo, čo by mohlo zlepšiť tento stav?

Neposedna

Zistili mi to na rengene. Ja tam nič nevidím, ale rengenológ už uviedol túto diagnózu do výsledku. Pravda je, že bolesti sa po braní Versanu zmenili - už nemám také bolesti v slabinách, ale zasa sa zvýraznila bolesť a pálenie samotného kĺbu. Fyzioterapeutka mi ešte odporúča, aby som sa nespoliehala na túto diagnózu, ale aby som šla aj na neurológiu, nech mi spravia CT driekovej chrbtice, pretože to pokojne môže byť vraj (aj) posunutá platnička. Tak tam sa chystám. Štve ma to aj preto, lebo s tými bolesťami behám po lekároch už vyše troch rokov, a veľmi som sa neposunula. A toto počasie ma zabíja.

Helus

Treba ist na magneticku rezonanciu,tam zistia vsetko.Aj ja mam artrozu a reumatoidnu artritidu a uz cakam na vymenu klbu.Palivu bolest poznam moc dobre,ANI SPAT V NOCI NEMOZEM OD BOLESTI.

neregistrovany

prosim ta ako ti diagnistikoval artrozu?
bola si na mag. rezonancii? mala si nejake zmeny v roentgene?

pytam sa preto, ze aj mne diag. artrozu, avsak na rezonancii som nebol a z roentgenu nezistil ziadne zmeny.

dakujem.