RNG - poraď čo je dobré na cysty na vaječníkoch

hihi

ahoj RNG. Pošli prosím ťa na e-mail:renkat@orangemail.sk. Neskôr sa ozvem a dám vedieť ako som dopadla.Ešte sa skúsim spýtať na to svojej endokrinologičky, uvidím aký bude mať ona názor. Zatiaľ ďakujem a budem čakať na e-mail.pááá

RNG

Lieky na znizenie jodu, to som este nepocul.Nie div ze mas cysty!
Ved vo vnutrozemi jodu prakticky vobec neni!.Zvacsene stitna zlaza je z dosledku nedostatku jodu. Akutneho nedostatku, preto napr v Tibete nemozu predavat nejodidovanu miestnu sol pod trestom vazenia.
Ta nekonecna mantra o jedovatosti vysokych daviek jodu, ktore zacali v roku 1940 dodnes pretrvava, je to falosna informacia, ako to mnohi lekari vyskumnici uz davnejsie dokazali. To by japonci uz mali byt vsetci alebo mrtvi alebo s basedovovou chorobou. A je to prave naopak.
Mnoho ludi trpi prebytkom bromu, ktory vytlaci v tele jod. Ten sa pouziva casto a vo velkych davkach(bromovanie muky miesto jodovania proti hrckaveniu napr.)
Myslim, ze najlepsie bude, ked ti na to poslem literaturu , ak mi das svoj mail

hihi

a ešte sa spýtam, ak by som to išla vyskúšať, kde kúpim jódovú tinktúru? Ako to mám v lekárni pýtať pod akým názvom? Už som sa na to informovala, ale v lekárni mi moc nerozumeli čo vlastne to chcem...asi sa neviem správne spýtať. Sľubujem, že keď vyskúšam, tak dám vedieť či pomôhlo alebo nie. Potrebujem však ešte info ohľadom toho či poznáš niekoho kdo to skúšal a či to aj niekomu už pomôhlo...A nemôžem si tým jódom ublížiť na tú štít.žlazu?

hihi

RNG, veď práve . ... Môj problém okrem cýst na vaječníku je aj zvýšená funkcia štítnej žlazy. Takže ja toho jódu mám nadmieru, preto užívam aj lieky na zníženie jódu (pri funkcie zvýšenej činnosti štít.žlazy). Nedoporučujú mi užívať vitam.a produkty ktoré obsahujú jód. Nechcem si tým pokaziť funkciu štít.žlazy, pretože už ju momentálne mám v norme. Neviem či toto je pre mňa vhodné..., ale chcela by som vyskúšať ., pretože nepoznám nič na cysty čo by im zabránilo ich vytváraniu alebo zabránilo v tom, aby dalej nerástla ale naopak aby sa naspať vstrebali.Čo myslíš?

RNG

Ja to neuvadzam ako liecbu, len doplnanie. Prislusni lekari z vyskumu okolo jodu to uvadzaju ako liecbu alebo vyrovnavanie nedostatku.
Moj prispevok je akurat aplikacia tinktury cej kozu, vlastne ani to nie je celkom moje, lebo test na nedostatok jodu namalovanim znamienka na kozi som kdesi vycital.A aplikaciu jodu priamo na cysty na kozi som tiez nasiel v periodikach
Lekari v clankoch odporucaju oralnu suplementaciu ci uz lugolom, ci specialnymi 5 mg tabletkami. Ich davky su 10 az 30 mg, co by sa rovnalo 5 az 15 kvapiek jodovej tinktury(2% J + 2.5% KJ)
Oni ale sledovali vylucovanie jodu v moci, a ked bolo telo dostatocne plne(loading), v moci sa prudko vylucovanie zvysilo.
Kedze my taketo veci nemame k dispozicii, odporucene davky cez kozu su podstatne nizsie, ale o hodne vyssie, nez zastarale data z roku 1948, dodnes nerevidovane, na potrebne denne davky. Tam je uvadzane len 150mikrogramov, dost tak akurat pre stitnu zlazu, nie pre ine procesy v tele vyzadujuce jod.
Japonci maju priemernu dennu spotrebu(vypocitane zo spotreby morskych rastlin a inych morskych produktov) 12.5 miligramov na osobu.A cysty prakticky nepoznaju.
Moj konzervativny(ja nie som revolucionar) pristup je zvysit to na mozno 1-2 mg z nasich casto pod 50 mikrogramov vnutrozemskeho prijmu.

RNG

Jod prichadza obvykle z tyckou na vrchnaku, tu namocis a otries o kozu.
Pre zeny je to najlepsie blizko vajecnikov, tj na spodnej casti brucha Stimuluje to tvorbu roznych enzymov, ktore cysty postupne odpracu=rozpustia. Aspon tak to popisovali v roznych prispevkoch lekari, co sa zaoberaju problemetikou okolo funkcie jodu v tele.A jeho nedostatkom v nasej potrave na rozdiel od velkej spotreby napr u Japoncov.
Pre chlapov je to lepsie pod pazuchou. Aj chlapi maju cysty vselikde v tele a na kozi.
Ak si chcete prestudovat clanky o tom, mozem Vam ich poslat v originali cez E -mail
Jodova tinktura rychlo vyschne, za 2-3 minuty sa uz neotiera i pradlo. ked aj nahodou pri spoteni nieco nanesie, obvykle to vide v prani bez problemov.

hihi

RNG, ďakujem. Ešte sa spýtam, že ak jod zmizne za menej než 1/2 dňa to znamená, že cysta by mala zmiznúť? alebo sa aspoň zmenšiť? A ak jód nezmizne do 1/2 dňa, tak už si jód nemám aplikovať? A ešte sa raz spýtam na použitie, to si mám teda nakvapkať a nehybne celého 1/2 ležať? ďakujem za ochotu a nehnevaj sa že ťa tak otravujem, ale už som z nich zúfala....

RNG

Na cysty vseobecne casto pomoze jod. Uz som niekolkokrat spomenul aplikaciu jodu(jodovej tinktury) na spodnu cast brucha.Niekolko kvapiek -skvrna ako pol dlane. Ak zmizne za menej, nez 1/2 dna, telo absorbuje transdermalne jod. Opakovat aspon 1-2 do tyzdna.