RNG, prosím ťa poraď mi čo je dobré na folikulárne cysty , ktoré sa vytvoria na vaječníkoch. Poraď niečo účinné, ďakujem.
RNG - poraď čo je dobré na cysty na vaječníkoch
Zapaly musia mat nejaky dovod, ci zamorenie, ci mikrobialnu nakazu. Zamorenie trebas riesit odmorovanim(enzymy , absobenty) a mikrobilane problemy antimikrobialnymi. Po operaciach byvaju az pricasto nemocnicne/nocosomial nakazy ci uz pozbieranim niecoho v nemocnici, alebo pri brani atb vypestovanim si skodlivej crevnej flory. Jasny dokaz toho su hnacky.
Odporucam brat roztok citricidalu(professional formula), NAC, mikrovlakniny a kvalitne probiotika minimalne.
Pripadne aj berberine co je latka dobra aj na urinarne aj na crevne mikrobialne nakazy.
Ciste protizapalove su napr curcuminoidy s bioperinom, boswelin a serrapeptaza. Tie potlacia zapal ale nie vzdy vyriesia mikrobialne priciny.
Ahoj RNG,dakujem za odpoved na inom fore, postupovala som presne podla tvojich slov a nasla som si forum o zdravotnom probleme, ktory ma trapi.
Asi pred dvoma mesiacmi ma v noci prvy den pri menstruacii chytili neskutocne bolesti v podbrusku a neskor v podstate v oblasti celeho brucha. Navyse som chytila aj hnacku a zvysenu teplotu. Rano som isla na pohotovost s tym, ze mi povedali, ze mam endometrioticku cystu na lavom vajecniku a navyse CRP 145, ktore vsak k cyste neprikladaju,pravdepodobne som tam mala aj nejaky zapal. To samozrejme do dnesneho dna neviem pretoze mi z krvi okrem zvyseneho CRP nic nezistili. Z tych hnaciek mi nezistili taktiez nic. Takto to pokracovalo priblizne mesiac a potom prisiel den,ked mi cystu vybrali laparoskopicky a spolu s nou mi odstranili aj zrasty,ktore som mala v podbrusku. Som mesiac po operacii zvysena teplota mi vsak nadalej pretrvava a bolesti pri menstruacii taktiez. Mozes mi prosim povedat na tuto situaciu svoj nazor? Pripadne mi poradit ako sa zbavit zvysenej teploty a hormonalnych problemov,aby sa uz cysty nevracali?
Zinok, jod , selen, draslik, probiotika, enzymi, vlakniny- to su vsetko obete civilizacie a vyzera to, ze pokial ich nejak nedostaneme do nasej stravy spat, treba ich aspon doplnit.
No a samozrejme to coho je privela(chemicke zamorenie, vcitane roznych liekov, biologicke zamorenie ako pesticidy, plesnove toxiny a ine toxiny spojene so sucasnou technologiou v potravinarstve, treba odstranit, tj tych enzymov treba viac nez dosial, nie menej.
A hodne cistej vody, nie mineralnej, ktorej obsah mineralov aj tak nevieme pouzit prakticky vobec , lebo nie su viazane tak, ako to nase telo potrebuje,
RNG, ale ved my si v tomto pripade vobec neprotirecime. Ano, aj ja tvrdim, ze pri nedostatku jodu reaguje stitna zlaza zmohutnenim tkaniva-struma-tak ako ty tvrdis, ze sa dialo na Zitnom ostrove. Ved to iste vravim aj ja. A netvrdim, ze pri nadmernej cinnosti stitnej zlazy sa musi obmedzit jod ako taky (jeho celkove mnozstvo), ale napisala som znizit "zabudovanie jodu do skeletu molekuly tyroxinu". To samozrejme nie je to iste! Ved aj v klasickej medicine sa priamo vyuziva inhibicny ucinok vysokych davok jodu na nadmernu funkciu stitnej zlazy (staci si precitat zakladnu ucebnicu endokrinologie alebo farmakologie). Je rozdiel mnosztvo jodu v tele a mnozstvo hormonov stitnej zlazy.
Treba zdoraznit, ze cysty su indikatorom celkoveho stavu organizmu. Neznamena teda, ze ak jod pomoze, ze netreba nic dalej robit a jest vsetko smeti, ako doposial a nezmenit zivotny styl. Ak sa totiz nenapravi celkovy organizmus, mozu prist dalsie komplikovanejsie choroby,na ktore jod uz nebude stacit.
vytazky z kapustovin, DIM a I3C(Indonal)
su velmi ucinne proti vytvaraniu roznych nefumkcnych a poskodenych tkaniv, vcitane hyperplazii, tumorov, rakovin a roznych "smetisk" v tele.
Ich skutocne posobenie v tele, procesy ktorych sa zucastnuju su zatial viacmenej nezname az na kontrolu hormonov, kde upravuju rozhadzane hormonalne hladiny.
Aj to same je velmi dolezite, lebo rozhadzane hormonalne hladiny vykolaja rozne procesy v tele a mozu byt dovod pre rozne choroby v konecnom dosledku. Jasne je to dokazane na zmenach na krcku maternice,hrckach v prsiach, hyperplazii prostaty a pozitivnom ucinku na liecenie roznych rakovin.
Leleka, neviem odkial to mas, ale zhodujes sa s klasickymi lekarskymi nazorami.
Ja zialbohu ale nie. Lebo viem z osobnych skusenosti z mladosti , ze ludia s hrvolom boli na Zitnom Ostrove velmi casti, dokonca pri prilisnom nedostatku sa zjavoval kretenizmus a tieto problemy boli do znacnej miery odstranene jodidovanim soli. Nuz podla novsich vyskumov zrejme ale potrebujeme viac jodu pre telo, ako to hovoria zastarale tabulky z roku 1948, denne odporucene davky.
V tych vyskumoch tiez zistili, ze aj ludia s problemami zo stitnou zlazou, hrckami v tele, cystamy, roznymi hyperplaziami reagovali velmi dobre na vyssie davky jodu, napriek vsetkym teoriam o hypertyroidizme. Keby vyssie davku jodu boli skodlive, japonci by uz davno vymreli, zatial su to pravdepodobne najzdravsi a najdlhsie zijuci velky narod na svete.
Aj problemov zo stitnov zlazou maju podstatne menej, ako inde na svete(ci uz hypo, ci uz hyper tyroitida).
Takze tu sa statistika nezhoduje s lekarskymi teoriami, ktore serviruju ako fakty.
RNG, dovol mi upozornit ta, ze neplati zvysena cinnost stitnej zlazy=zvacsena stitna zlaza. To byva pravidelne naopak-ked je nedostatok jodu, znizuje sa jej cinnost a stitna zlaza sa snazi vyrovnat deficit hormonov aj zvacsenim svojho tkaniva. pripad zvysenej cinnosti stitnej zlazy je naozaj uplne iny, vtedy skutocne treba obmedzit zabudovavanie jodu do skeletu molekuly tyroxinu, trijodtyroninu a pod. Hihi, na cysty na vajecnikoch sa slusne osvedcil pripravok Indonal, ma urobene aj klinicke skusky a je na prirodnej baze, takze ani RNG vadit nemoze :-))
Poslal som. Su to pomerne velke subory, dufam ze ti prejdu.
Nebud prekvapena, ze Tvoja endokrinologicka bude shocknuta.
To je bezna reakcia na prekvapive nove veci. Dalsie stadium je obrana napr. to sa mi nijak nevidi
Tendencia vsetkych ludi je myslet si o sebe, ze ich informacie su dostatocne. Len malo z nich je ochotne nove fakty prijat. Radsej sa spoja do silnej skupiny proti, nez by mali priznat, ze sa roky mylili.
Moje odporucenie ale nie je cudzie. Nam davali na rany jod za detstva plno. A nikto sa nebal, ze nam to uskodi. Takze za pokus to stoji.
Medicke autority v clankoch su bez debaty najlepsi v tomto poli....