Ahojte.
Nájde sa tu niekto, kto študuje/vyštudoval na Masarykovej univerzite v Brne na Lekárskej fakulte (hlavne medicínu - všeobecné lekárstvo alebo nutričného terapeuta)? Chcela by som tam ísť totiž veľmi študovať (jeden z týchto odborov) a bola by som rada za akékoľvek informácie...Ako prebiehali prijímačky? Aké materiály by ste najviac odporučili na prípravu? Keď sa hlásim na 2 odbory, budem robiť len jedny prijímačky naraz, či z každého samostatne? A čo samotné štúdium? Berú tam Slovákov rovnako ako Čechov? Akceptujú slovenčinu napr. pri skúškach, testoch, písomkách,pri písaní rôznych prác a protokolov z cvičení? Nemusia sa študenti vyjadrovať alebo písať v češtine...či ako to vlastne je? A dá sa všetko v pohode rozumieť? Nerobí Vám čeština problémy pri učení alebo písaní poznámok a pod.?
A ešte posledná vec - 2 roky som už na VŠ študovala (na Bc.stupni), takže ak ma prijmú,budem mať prekročenú štandardnú dĺžku štúdia...Nájde sa tu niekto,kto je/bol na tom rovnako? Neviete, koľko by som si musela potom platiť školné za 1 rok? (Podľa toho, čo viem,v ČR je štandardná dĺžka štúdia na Bc. stupni až 4 roky, čiže by som si platila len 1 rok, nie 2, či?) A ak by som sa náhodou dostala na medicínu, ako sa to berie tam,keďže je to spojený stupeň?
Budem veľmi rada za akékoľvek komentáre a informácie...Ďakujem :) :) :)