HAK a bolesť podbruška

syndiluca

Pri HAK je velmi dolezite dodrziavat pravidelne uzivanie, takisto ako sa vyhnut faktorom, ktore mozu jej ucinnost znizit. Jednym z nich je prijem alkoholu. Z liekovych foriem, ktore mozu ovplyvnit ucinnost HAK peroralnej su antibiotika-penicilinove, rifampicin, tetracyklinove, dalej lieky uzivane na epilepsiu, tzv.antikonvulziva. Aj cierne uhlie uzite 2 hodiny pred alebo po uziti HAK moze sposobit kolisanie hladiny antikoncepcie, preto je vhodny odstup.

Ak si myslite, ze by ste mohli byt tehotna, urobte si test, lebo uzivanie HAK pocas tehotenstva je prisne kontraindikovane!

HAK sa vzdy zacne uzivat v prvy den cyklu=prvy den menstruacie. Ak su tablety v baleni v pocte 21ks, uziva sa 21 dni, potom nastava 7 dnova pauza a nasledne sa pokracuje dalej v 21 dnovom intervale. Ak je v baleni 28 tabliet, uzivaju sa nepretrzite, bez prestavky.

afka

Nie vsetko som brala normalne ako som mala :( , citim taky tlak alebo neviem bolesti brucha :/ , nikdy predtym som to nemala , a nikdy mi ani nemeškala , sprsvim si test uvidime , len verim ze nie som :/

mmoonna

Pri HAK môže niekedy menštruácia aj vynechať, alebo byť úplne slabá. Ale ak si urobila chybu v užívaní, tak si pre istotu urob tehotenský test.