Prosím RNG, poradíte mi, či je kokosový olej vhodný na zuby a aké má presne účinky? Mohla by som používať kokosový olej jedlý ? Priamo na kefku alebo s niečím zmiešaný? Ďakujem
RNG - kokosový olej
Ahoj, ja som ho dosť dlho používala, ale zuby sa mi vybielili iba o trochu, ale kamoške sa dosť zmenili a má ich o dosť belšie, ide asi o typ zubov. môžeš si ho dať na kefku, ale bude mastnejšia... a radšej nie na tú ktorou si umývaš zuby. ja som si poriadne vyumývala ruky a dala som si to náprstok a tak čistila, alebo som si na prst dala taký náprstok alebo niečo také, neviem to presne opísať. neviem aký je rozdiel medzi, že jedlý a nejedlý? ja som si kúpila normálny panenský kokosový olej za čerstva lisovaný, alebo nejako tak. je dobrý(skvelý)na ďasná, končeky vlasov...
Kokosovy olej je vhodne na vselico, ale co sa tyka ustnej dutiny by som sa skor obratil na ustne probiotika/oral probiotics.
Tieto totiz ochranuju ustnu dutinu a zuby aj ked su nie uplne ciste. A uplne vycistit zuby sa neda, vzdy tam zostane dostatok materialov pre mikroby tj nahradit si ich mikrobami, co mam robia dobre v ustach je ovela dolezitejsie, nez akekolvek cistenie.