problém so sústredením

Príspevok v téme: problém so sústredením
tomas123456789

Zdravím, mám veľký problém so sústredením, dokonca som kvôli tomu musel prerušiť aj štúdium pretože nie som schopný do hlavy za deň natrepať dve vety, čítam si témy a popritom rozmýšlam nad ďalšími sto vecami, tie myšlienky nedokážem nijako ovládnuť vznikajú spontánne od seba, bol som s tým aj u psychológa no ten ma poslal k psychiatrovy no mám uňho termín až o mesiac a pol. Maly ste s tým niekto skúsenosti? ako sa dá s tým niečo robiť? ďakujem

Barbarka

V prvom rade si všimni, či máš nejaké zdravotné problémy - nie psychické, ale telesné a ak máš, vyrieš si ich. Napríklad plynatosť, nafúknuté brucho, hnačky, že ťa preháňa po jedle, svrbenie v konečníku, svrbenie uší, strata čuchu, bolesti hlavy, vracanie... Príčinou tráviacich ťažkostí, najmä plynatosti, najčastejšie býva potravinová intolerancia. Príčínou svrbenia v konečníku parazity. Do poriadku si treba dať aj zuby, aby si nemal v ústach hnisavé vačky, rozkladajúce sa a pokazené zuby.

Ako na detoxikáciu?
1.) Obmedziť, najlepšie však vyradiť zo stravy E-čka, konzervanty.
2.) Sauna - toxíny zo seba doslova vypotíš.
3.) Test na intoleranciu potravín - úplne vyradiť zo stravy to, na čo máš intoleranciu.
4.) Kúpaliská ako Podhájska a Rapovce májú v termálnych bazénoch vodu, ktorá je zložením veľmi podobná vode v Mŕtvom mori. Oplatí sa tam ísť okúpať, urobiť si dovolenku, chodiť tam každý rok. Z BA prídeš do Podhájskej rýchlikom za hodinu - to by si ani hotel platiť nemusel. Táto voda pomáha odstraňovať z tela človeka toxíny, aj ťažké kovy. Bohatí nech idú pri more.
5.) Čaj z paliny. Osobne som vyskúšala mnoho byliniek, o ktorých sa hovorí, že majú detoxikačný účinok, ale tento mi sadol najviac. Keď si robím palinovú kúru, vypijem 3 až 4 šálky denne počas 10-tich dní, potom si dám pauzu.
6.) Bylinkové sypané čaje určené na detoxikáciu organizmu - najlepšie z bio obchodov: pestrec mariánsky, púpava, žihľava, zelený čaj, mate... Čaje nepiť po 17-tej hodine. Vo väčšine prípadov sú močopudné, mnohé majú aj povzbudzujúci účinok. Preto nie pred spaním.
7.) Dopriať si dostatok spánku. Pravidelný spánkový režim. Medzi 22:00 a 23:00 zaľahnúť a hotovo, nech sa deje čokoľvek a spať aspoň tých 8 hodín denne. Keď musíš napríklad kvôli práci vstávať o piatej, tak bez hanby o deviatej večer zaľahnúť.
8.) Dodržiavať pitný režim, ale čaje sa do toho nerátajú, lebo sú močopudné. Najlepšie piť vodu z vodovodu a minerálku. Nech ťa neodradí, že musíš chodiť častejšie na záchod. Močom sa odstraňujú toxíny z tela.
9.) Užívať výživové doplnky ako chlorella a spirulina. Aj tie odstraňujú toxíny z tela.
10.) V lekárni si kúpiš vlákninu - psyllium. Tá pomáha odstraňovať toxíny z tráviaceho traktu.
11.) Ak si trúfaš a zdravie ti to dovolí, môžeš skúsiť črevnú sprchu.
12.) Športovať - pri behu sa zadychčíš - pľúca pracujú, aby vylúčili toxíny z tela. Pri akejkoľvek športovej činnosti sa odstraňujú z tela toxíny, ale pri behu najviac.
13.) Jesť veľa zelených šalátov - hlávkový, ľadový, čínsku kapustu... Najlepšie denne.

Ako odstrániť problém s nesústredenosťou: sypané čaje ako Catuaba a Ginko nájdeš v bio obchodoch. Zlepšujú prekrvenie organizmu, tým aj mozgu, vďaka čomu pomájajú sústrediť sa a zlepšujú pamäť - ideálne pre študentov pri učení. Čaj s ginkom - pozor na výrobcu! Nájdeš ho síce aj v bežných potravinách, ale keď si pozrieš zloženie, budeš sklamaný, lebo zistíš, že 2 percentá sú ginko a zvyšok niečo iné. Slovo ginko tam iba napíšu, aby predali produkt = platíš za niečo, čo nedostávaš. Preto je lepšie kúpiť si radšej v bio obchode čaj sypaný 100 percent z tej jednej rastliny. Pri behu sa okysličí mozog, najmä ak behávaš blízko lesa, kde sú stromy. Karate je tiež dobrý nápad, ako sa tu už písalo. Núti ťa sústrediť sa. Práca: Skús len tak zo srandy pár mesiacov robiť predavača v mekáči, najmä v takom, kde je veľa zákazníkov. Uvidíš, aký budeš zrazu sústredený! Skús si zahrať počítačové hry. Aj to ťa núti sústrediť sa. Vypočuj si občas ezoterickú hudbu (nájdeš aj na Youtube) zameranú na meditácie, na zlepšenie sústredenia sa pri učení. Skús meditovať, alebo sa modliť. Vraj to tiež pomáha vrátiť stratenú schopnosť sústrediť sa.
Dodržať tieto body (najmä spánok, beh a pitný režim) ťa síce bude stáť nejakú sebadisciplínu, ale keď to zvládneš, tvoje telo sa ti odvďačí tým, že sa budeš lepšie cítiť, lepšie sústrediť a viac si pamätať. Hlavne zlom väz a žiadne chodenie po psychiatroch!
(nebolo to všetko z mojej hlavy, už sem o týchto veciach písali iní prispievatelia v iných témach, ale páči sa mi to, tak tieto myšlienky posúvam ďalej).

tomas123456789

Ahojte, ďakujem všetkým za reakcie, zaujíma ma tu ešte to detoxikovanie organizmu, ako nato? viem že sa o tom mnoho dočítam na nete ale často krát nachádzam vo všetkom protichodné názory a neviem si vybrať... ďakujem

Zdravicko9791

Kasli na psychologov a skus sa sam vyliecit..zacni sportovat,taky box alebo karate nieco akce, ziaden beh pri ktorom budes asi zas premyslat. Potrebujes nieco, co ta prinuti maximalne sa sutredit. Vyskusaj to!

Barbarka

Neber antidepresíva a k tomu psychiatrovi radšej nechoď. Skús jesť menej E-čok, vyraď zo stravy sladkosti, radšej si upeč koláč. Nepi sladké nápoje.Keď máš chuť na puding, radšej si ho uvar sám, ako by si mal jesť tie z obchodu, plné konzervantov. Nejedz sáčkové polievky, radšej si nejakú uvar, rozdeľ do misiek a niečo daj do mrazničky. Aj toto by mohlo pomôcť. Z výživových doplnkov skús ginko biloba a omega3. Zároveň urob niečo pre detoxikáciu organizmu. Aj zamorenie toxínmi sa môže prejaviť nesústredenosťou. Kúp si bylinkové čaje ako pestrec maríánsky, palina, púpava, žihľava, lapacho, vilcacora a dodržuj pitný režim, pi veľa vody a minerálky. Vilcacora a Lapacho - nájdeš v bio obchodoch. Čaje sa do pitného režimu nerátajú, lebo sú vo väčšine prípadov močopudné. ZAČNI BEHÁVAŤ! Dopraj si dostatok spánku, aby si spal každú noc tých 8 hodín. Škoda by bola dať sa na ťažké návykové lieky bez toho, aby si predtým skúsil niečo iné.

tomas123456789

čiže ak dobre rozumiem, si mám vybrať či sa budem sústrediť na jeden bod alebo myslieť na niečo čo rád robím, problém je že ja vkuse na niečo myslím, normálne niekedy nemôžem zaspať aj niekoľko hodín pretože nad niečim vkuse rozmýšlam, tie myšlienky si nevytváram sám ale proste sa odnekiaľ naberú, často sa v duchu rozprávam sám zo sebou a simulujem rozhovory s druhými ľuďmi..

nooneisheartless

mozno to je adhd ? skus si robit nejake meditacne cvicenia, uplne staci ak sa chvilu budes sustredit na svoje fyzicke telo // dych, a to co teraz robis, a myslienky nechaj tak, presmeruj svoju pozornost na nieco, co rad robis.