Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

chýbajúce enzýmy - disacharidázy

Príspevok v téme: chýbajúce enzýmy - disacharidázy
glutenkaZuz

Dobrý deň RNG, rada by som Vás poprosila o radu. Mám diagnostikovanú celiakiu March3C, teda úplnú atrofiu klkov. Z výsledkov krvi mi vyšla úplná absencia vyšetrovaných enzýmov, mám tieto hodnoty: T: 0%, S: 0%, L:0 %, DAP: 0%, GGT: 5%, AF: 10%, KF:10% (skratkám žiaľ nerozumiem, nepodarilo sa mi vygoogliť ich význam). Najviac mám problém s vylúčením cukrov, pretože netolerujem dobre ani ovocie, a základ stravy sú teraz pre mňa zemiaky a biela ryža (a mäso), čo nie je ideál a chcela by som to zmeniť. Komplexné sacharidy však vraj neviem tráviť, preto by ma zaujímalo, či neexistujú nejaké potravinové doplnky obsahujúce disacharidázy, ale aj iné enzýmy, ktoré by mi pomohli. Som vyšetrovaná aj na HIT, ale zatiaľ nemám výsledky z krvi (nemôžem pohánku, banány, tekvicu (...). Ďakujem veľmi pekne za radu, dúfam, že som sa zaradila do správnej záložky, som tu prvýkrát :). S pozdravom Glutenka.

KATY810

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať, kde Vám robili takéto gastroenterologické vyšetrenie na tie enzýmy? Ďakujem