nenávistná teta a sesternica

Príspevok v téme: nenávistná teta a sesternica
i dont understand

Zdravím vás, rada by som počula názory, popríp. rady na moju situáciu.
Je to asi 10 rokov naspäť, čo sa k nám nasťahovala teta - mamina sestra s dvoma deťmi, bratrancom a sesternicou. Bratranec mal vtedy 8 a sesternica 12. Práve prežívala ťažké obdobie, nakoľko ju opustil manžel kvôli milenke a ona potrebovala začať nový život. Mama ju teda pozvala na čas k nám, aby sa mohla dať do poriadku a mohla začať nový život s deťmi v inom meste, teda tam, kde sme žili. Mala som vtedy 16 a veľmi som sa nestarala do ,,dospeláckych,,vecí. Bratranec bol odjakživa živý a neposlušný, čo som si ho pamätala, robieval nám deckám zle už ako trojročný, hádzal po nás baterky, lepil žuvačky do vlasov a pod. So sesternicou som vždy dobre vychádzala a keď sa ku nám nasťahovali, tak veľmi som si ju obľúbila, že som ju začala vnímať ako mladšiu sestru. V tom čase som chodila na umeleckú školu a doma čas som trávila kreslením a počúvaním hudby. Jej sa to veľmi páčilo, začala si tiež kresliť a hudbu čo som počúvala milovala. O pár mesiacov po nasťahovaní začali problémy, presne dodnes už neviem, čo sa vlastne stalo,pred pár rokmi aj keď som sa pýtala, boli v tom len emócie, nič konkrétne som sa nedozvedela. Čo som vnímala, že teta začala chodiť s mužom kde pracovala moja mama, potom prišli finančné problémy a hádky. Boli sme na tom tak zle, že sme ozaj nemali čo do úst vložiť a pamätám si, že vtedy teta prišla od babky a schovávala hrniec s jedlom u seba v izbe, ktorú si zamykala. Ani tomu psovi sme nemali čo dať jesť, bolo to hrozné. V tej dobe aj bratranec bol veľmi zlý, dostával amoky a chcel sa vrátiť k jeho otcovi, prosil moju mamu, aby ho dostala k otcovi, plakal ako ho zmlátila a tak sa mu mama pokúsila pomôcť. Ten malý chlapec, ja neviem kde to pobral, no tak intrigánske dieťa ste ešte nevideli. Nakoniec to zneužil proti mojej mame a to už bol vrchol všetkého. V byte bola hustá atmosféra. So sesterkou sme vedeli, že sa asi budú musieť odsťahovať a bolo mi to ľúto. Nakoniec som sa s tetou pohádala tak, že sa do týždňa zbalila aj s deťmi a odišla s mužom z maminej roboty. Čo sme potom po pár rokoch počuli, že tam nás ohovárala a tam, po celej rodine nás ohovorila, potom aj s nimi sa pohádala, nakoniec ostala v tom meste s tým mužom a deti sa vrátili späť k otcovi. So sesterkou som mala stále aký taký vzťah aj keď bola dosť ovplyvnená mamou. Prešlo 8 rokov a po smrti sesternice druhej ich sestry sa tieto dve sestry moja mama a stále spomínaná teta dali dokopy.Nakoniec asi sa budete chytať za hlavu, možno nie. Opäť ju naši vzali k nám. Sťažovala sa, že s tým mužom to nemá žiadnu budúcnosť, že práca ju síce uživí, ale nemá nič vlastné a ani deťom pomáhať nemôže. Nám sa situácia celkom zmenila, rodičia založili firmu a začalo sa lepšie dariť. Keď som počula, že má prísť k nám, hneď som si spomenula, čo bolo a aj to, že nás ohovárala všade. Ale povedala som si, je to preč, rodičia sa rozhodli jej pomôcť, nebudem sa do toho miešať, raz som povedala svoj názor, že mám menšie obavy, ale vraj je teta zmenená, iná. Či už som tomu verila alebo nie, rozhodla som sa, že sa budem ku nej správať pekne a zabudneme na to, čo bolo. Keď prišla, pracovali sme spolu. Všetko nám klapalo, až na to, že v každom videla niečo zákerné, že nám chce prebrať robotu a stále plakala, že má málo peňazí. Verila som tomu a očkovala aj mňa. Napokon sa obrátila aj proti mne a všetko chcela robiť sama. Štvala ma s tým strašne, už som nechcela s ňou spolupracovať(začala som rozmýšľať nad odchodom z firmy a z domu), miestami bola až agresívna a nepríjemná. Zmenu si začala všímať aj moja mama. Naozaj moja teta sa začala správať ako riaditeľka zemegule. Nakoniec som z firmy odišla, lebo predstava že s takou osobou, ohováračnou, zákernou, agresívnou mám pracovať, radšej by som šla škrabať zemiaky niekam na farmu. Nepohádali sme sa ani raz. Raz bola výmena názorov. Začala ma poúčať o tom ako mám odovzdávať papiere ekonómke. Na to som jej povedala, že vo firme nie som ani pol roka ani rok a že ďakujem ale nemusí sa báť, že viem ako to mám robiť. Už pomedzi zuby priznávam, predtým som sa udržala asi 100x aby som jej niečo neodsekla.Na to sa urazila a hystericky mi položila telefón. Vykašľala som sa na to riešiť to ďalej, veď vlastne o čo šlo. O nič. Do hodiny mi prišiel mail o tom aká som, ako ma nikto nebude mať rád a čo si o mne budú myslieť, lebo som taká a onaká. Že sa skrývam za sukňu svojej mamy a pod. To som pozerala ako puk a samozrejme dala som to čítať rodičom. Medzitým sa prijala nová kolegynka ktorá spolupracovala práve s tetou. V duchu som si pomyslela, že za 3 mesiace babenka odíde, lebo tetu neznesie. Bolo tak. Teta začala hučať do mojej mamy, že tá kolegynka ako nosí zaryté nohavice v zadku a že koketuje s mojím otcom. Nebola to pravda. Nakoniec dievča šlo robiť inam za 400 stovky, zrejme kanceláriu so ženou už v živote nechce ani vidieť. Pred tetou som vo firme pracovala 4 roky a dva roky na pozícií kde je ona. S kolegami a manažérmi som mala profesionálny vzťah. Neriešila som s nimi osobné veci a všetko bolo v úplnom poriadku. Jednali sme spolu slušne. Odkedy ma začala teta nenávidieť, zazerajú po mne akoby som bola nejaká beštia. Započula som od viacerých ľudí, ktorí ju už nemusia, že ma strašne rieši, ohovára a aj moju mamu. Ale čo ma najviac štve, že naočkovala aj svoju dcéru, ktorú som mala veľmi rada a brala ako mladšiu sestru. Už mi nevie prísť na meno ani pozdraviť keď vojde, naposledy prešla ako duch a nemá absolútne žiaden dôvod! Zaujímalo by ma, či si aspoň na sekundu uvedomila že nemá žiaden dôvod sa mi nepozdraviť. Nikdy som jej neublížila, vždy keď tu bola, som sa jej venovala, brala ju von, platila jej. Tety nenávisť nie je len jej problém. Mätie dcéru, kŕmi ju haluškami robí aj z nej obludu, lenže to že je teta pravdepodobne chorá na hlavu, ok berme, ale sesterka je iná a už teraz nevie prečo nenávidí a nenávidí. Vysmievajú všetko čo robíme znižujú hodnotu všetkého. Začala som spievať s kapelou a behom roka sme sa ozaj posunuli, proste aj šťastie kus doprialo. Vysmievajú to, ponižujú kde sa dá. Viem to, lebo mi to ľudia povedia. Povedia aj mojej mame. Mama šije prenádherné kostýmy, faktže, nik neverí, že je to ručná práca kým ku nám nepríde, aj to znižujú, - veď je doma, nerobí! Poradte mi. Ja viem, že ja sa cez to prenesiem a ony nikdy. Ale poradte mi aj tak. Veľmi sa vyhýbam tete, lebo viem akého diabla vo mne rozpaľuje keď vidím jej závistlivý výraz. Proste všetko to nahromadené vo mne bublá. Aj pred babkou - mamy a tety mamou. Prišla som domov, teta bola u nás, (už si kúpila byt, ale bola u nás za babkou, teta býva 50m od nás) babke som kúpila liečivý čaj na pečeň a hneď som jej ho začala variť. A ona keď odchádzala medzi dverami som počula plač. Babka sa so mnou prestala baviť a ja som nerozumela prečo. Začala sa baliť, že ide preč. Na to prišla domov mama a pýtala sa čo sa stalo. Nerozumela som čo by sa malo diať. Vraj že sa k tete správam hrozne a že ani čaj som jej nechcela dať. No išla dom do kolien. Teta je o 20 rokov staršia odo mňa a ja fakt neviem čo si o tej osobe myslieť. Pomoc :)

0vecka

i dont understand ja by som do toho nezasahoval a nenechaj sa nikym vydierat... zi si svoj zivot a hlavne jej nijak nepomahaj ani ked budu rodicia chciet...

i dont understand

ovecka

ale oni dobre vedia ze je svihnuta. to len mama toleruje kvoli ich matke lebo vie co by teta robila za cirkus. mama sa snazi babku setrit, lebo ma problemy so srdcom ale tete to je tak u prdele ta jej reve jak maly zasran a dviha jej tlak zbytocne. so sesterkou neviem. uz jej neverim. sklamala ma. pretvarovala sa cely cas. ani ona nedokaze ludi mat uprimne rada jak jej matka. mama moja jej dala peniaze aby mala na kruzok a o par mesiacov na to bez dovodne znizuje moju mamu a ohovaraju nas spolu. ja uz planujem sa odstahovat. z firmy som odisla, nestretavam sa s nou, len minimalne a s priatelom uz riesime byt. Teta si to za chvilu posere u vsetkych aj tak

0vecka

adr1atych rodcov voebec nechapem ale co ma robit zakladatelka?? pochybujem ze ked im povie aby ju poslali kade lahsei ze to urobia... myslim si ze su jednoducho moc slaby nieco take urobit..

adr1a.

Tvoji rodicia su vinni. Dat niekomu zivobytie pracu financie post byvanie a nechat si nicit sukromny zivot aj firmu? Raz im tvoja podarena tetka rozbije vztah manzelstvo (lebo ona sama ho nema a nevie si ziaden vztah udrzat narozdiel od svojej sestry-vasich), znici vam firmu (raz sa vasi mozu dockat bankrotu a ze si peniaze ulieva na svoj vlastny ucet. Predsa byt si za nieco kupit musela a s jedlom rastie chut. Uz z firmy dostala prec teba, inych co jej nesedeli. Sprava sa tam ako ona majitelka vlastnicka). A Stve este rodicov proti tebe. Zlatko. Za vsetkym je ZAVIST.
Ona sama je nula co hovno v zivote dokazala dosiahla mala (rozpad manzelsrva a dalsich vztahov co mala. Bola ako socka bez byvania vsetkeho kym ste sa jej neujali alebo ten byv.frajer. Decka tiez ziadna slava. Praca? Vsak ledva vyzila. A vsetko co teraz ma, ma len vdaka vasim. S jej egom to vies co moze robit?? Ta pre zavist ani nespava)) Preto cielene nici vasu rodinu vase vztahy teba firmu ai).
Ak maju rodicia trochu zdraveho rozumu a stipku sebazachrany - musia sa odstrihnut a zbavit sa jej. Tam nepomozu upozornenia a reci nono no ako malemu decku. Pomozu na tyzden ani to nie a este len potom zacnu intrigy a protiutok z jej strany.
Zbavte sa jej. Dostat ju prec z firmy a z vasich zivotov. Inak vasi riskuju manzelstvo firmu teba ai ze o vsetko pridu. Ked je taka "sikovna mudra" nech sa stara sama o seba. Bezdomovkyna z nej nebude byt uz ma. A nech si zije a zoziera svojou zavistou zlobou seba a tych, co jej to dovolia a umoznia.
Vasi jej dali druhu sancu v zivote. Su sprosti a nepoucitelni ak riskuju vztah s vlastnou dcerou, svoje manzelstvo, zivobytie-firmu kvoli takejto suke. Plakat ked vas znici uplne a vsetko rozbije bude uz neskoro. Ja som bola tiez dlho dobrak a ludomil, za rodinu by som aj zivot dala. Ale odtial-potial. Aj dobrota laskavost slusnost ma svoje medze. Ona chce mat to co vy. Siaha vam na vase a vsetko vase chce mat a ovladat. Zobudte sa a upracte si v rodine kym nebude neskoro. Ju uz nezmenite. Stupajucim vekom je to este horsie.

Sesternicu neries. Je to jej zivot. Je dospela, pozna ta zo skutkov z minulosti, aka si. Ak chce byt ako jej mater tak nech je (aka matka taka katka). Ale ty mas vlastny zivot, priatelov skolu lasku. Nedaj sa stiahnut na dno. Chran sa a zi si vlastny zivot.
Niekedy vlastna krv a rodina byvaju najvacsia skodna

0vecka

i dont understand neries ju, nemas sancu nad nou vyhrat. Akoto vyzera tak tvoji rodicia jej nevedia odolat a nechaju sa nou sikanovat. Naj by bolo sa odstahovat a cele to sledovat len z dialky. s tou sesternicou by si sa mala porozpravat a kludne jej vysvetlit ze jej matka je manipulatorka a ze ty na to nemas nervy a pretoodchadzas.

i dont understand

keby bola dobra manipulatorka, nikdy sa od ludi nedozvieme co povedala. je zavistliva nezvlada to, zavidi mojej mame, zavidi mne. Na mne sa ventiluje a ja vzdy zdrham lebo sa bojim ze sa jej spytam preco ma ohovara, preco som pica, preco ma tak nenavidi. lenze co ona spravi. rozreve sa ako 15rocne decko a bude utekat nadavat dalej a zas ja budem ta bestia. :D matka mi vynada a ja sa budem citit akokeby som ublizila malemu decku :D
kolko veci stiham snad ani nespim lebo spriadam plany ako ublizit dospelej 45rocnej zene popritom nahravam, speivam, malujem, randim s frajerom, brigadujem a stiham robit skusky

i dont understand

lolinka
dakujem. ano aj to viem, ze je to manipulatorka, vzdy bola aj mna zmanipulovala prvykrat podarilo sa jej, ale akonahle pre nu clovek prestane byt zaujimavy, vytazi maximum, ide dalej. zacala mi robit zle a nemala dovod. preto ma nenavidi, nema dovod jej dovody su ze spievam, ze som stihla, ze chodim na vs, ze ma rodicia podporuju. nepraje mi to a ja som nikdy nikomu zle nerobila, neohovaram ludi, nevytvaram problemy, nie som konfliktna, vzdycky odmalicka som si kreslila, spievala, isla si za svojim, plnim si sny necakam od toho nic, neznasilnujem nikoho aby ma chvalil, nepcham sa nikam, len si zijem svoj zivot, mam praitela uzasneho nemam dovod jej nijak ublizovat a nemam na to ani cas. boh zavaruj aby som v sebe zivila nenavist a zavist, by som sa hanbila sama pred sebou. Sesterka ma uz 22 rokov, zacala pri pmne kreslit, nasla samu seba, plni si svoj sen neviem preco matku podporuje v tomto. Aj som dufala ze je uvedomelejsia, tak nezerie zvieratka lebo je vegetarianka ale v nenavisti matky sa rochni ako take prasa v blate. Som aj velmi nahnevana a sklamana z nej zaroven. Ja nesuhlasim za kazdu cenu aj ked je to moja mama so vsetkym. A som velmi opatrna na taketo skodlive a ohovaracske reci. Ale toto? Sesterka ma pozna, vie ze by som pre nu volakedy spravila vsetko co sa dalo aby bola happy. Toto som od nej necakala. Teta ma pred ludmi nazyva picou a svinou takisto mojich priatelov s ktorymi sa v zivote nerozpravala! Ti ludia jej v zivote neublizili! Su to ludia zamestnani, slusni, moja rodina - mama, otec ich prijimaju a ona si dovoli o niekom povedat ze je kokot? A sesterka jej to prikyvuje? Ok, pritakat, jasne, ked ti niekto husti, tak pritakavas, jednym uchom dnu druhym von. Ale sesterka to este dotvara, este sama hlada kde co moze si do huby vziat na moju osobu a osobu mojej mamy. Pritom jej v lete poslala peniaze na tanec! Mojej sesterke dala peniaze aby si mohla zaplatit kruzok tancovania a toto je ich vdaka?

Mesačný princ

lolinka - umenie manipulovať druhých je dar, je to veľké umenie a k tomu, aby to človek dokázal je potrebných veľmi veľa premenných.

A čo sa týka tej knihy, ja ti to napíšem takto - aj oheň je dobrý sluha ale zlý pán. V nesprávnych rukách je nebezpečné všetko a kto toto umenie nevie používať ako vo svoj prospech, tak v prospech ostatných, tak...
Nie vždy takýto človek ubližuje! Aj s touto schopnosťou sa musí človek naučiť pracovať a vedieť, kde má hranice.
Podľa mňa je to tá naj schopnosť, akú môže človek mať :)