Dobry večer mohli by sme mi poraďiť minuly rok som Bola na Gastro a nezistili mi nič a pritom mam žaludočne ťažkosti palenie žaludku a ustavične odgrgovanie že čo to môže byť lekarka mi povedala že je to od Krčnej chrbtice ale mna trapi to ustavične odrgovanie ...............Za každe info Ďakujem velmi pekne
Žaludočne problemy
Prajem pekný deň, chcem sa spýtať robia lekári aj nejake vyšetrenie na enzymy? či ich je dosť alebo niečo take? Tiež sa chcem spýtat ale neviem či to tu s tim súvisí ale mam iný pach potu ako som maval čo môže byť problem ? mam žaludočne problemy ale neviem ake a pravdepodobne nie len to. Čo je väčšinou pričina zmeny pachu ? je to divný zapach hlavne to mam pod pazuchami.
pečeň "vyrába" okrem iného žlč ktorá je potrebná na TRáVENIE TUKOV A AK JE TáTO žLč šPATNá ,TAK POTOM TO MA VPLYV NA TRáVENIE...-.-.
Ahoj,
takže nebolo zistené ani prekyslenie? Máš aj pocit pálenia záhy (hovorí sa tomu aj gastroezofagiálny reflux - čo znamená, že zvierač ktorý je medzi pažerákom a žalúdkom sa nedokonale uzaviera a žalúdočna šťava prechádza do pažeráka a vzniká pálenie)? Robili Ti na gastro vyšetrení aj biopsiu (odber vzorky) na Helicobactera pylori? Ak by bol problém v prekyslení, tak Ti môžu nasadiť tzv. inhibitory protónovej pumpy (látky znižujúce tvorbu žalúdočnej kyseliny) z nich sú asi najznámejšie Helicid (omeprazol) a Nolpaza (pantoprazol), ale je ich viac na trhu, najnovšie štúdie sa z hľadiska bezpečnosti a efektívnosti prikláňajú k pantoprazolu. Ak toto všetko bolo naozaj 100% vylúčené, tak môže ísť aj o dôsledok inej poruchy, tak ako je spomínané - od chrbtice až po problémy stresového (psychického) zamerania.
nejaké lieky na trávenie by ti pomohli
Nemam nic proti akupukture,na vselico moze byt uzitcna,
ale pecen nevyraba zaludocne kyseliny, ale parietalne bunky v hornej casti zaludka
.Pecen vyraba cast enzymov, ,ale nie vsetky.Cast vyrabaju aj slinne zlazy a velku cast pankreas a dokonca su vyrabane aj v crevach.
ide o špatné trávenie spôsobené zlým zložením žalúdočných kyselín na ktorých má veľký podiel pečeň.Preliečiť kompletne trávenie a ukľudniť pečeň-akupunktúra