Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Seknutie v krížoch

KrížE

Zdravim ta kafe... Dnes som bol vonku po asi 2 dnoch lezania. Dal som si hrejivu naplast a isiel som... Po 2,3 hodinach som prisiel domov a citil som sa neskutocne volny akoby som nebol vobec seknuty... Navecral som sa, isiel sa osprchovat a hned som si lahol do postele... Ked som sa postavil tak mam opat tie bolesti
.. Uz fakt neviem co mam robit. A citim ako mi to vystreluje z krcnej chrbtice napr. Ked ohnem hlavu. Asi 2 mesiace dozadu som bol v nemocnici s krcnou chrbticou pretoze vtedy ma neskutocne seklo nakolko som aj odpadol ale doteraz som bol v pohode... Mozno je to aj malo pohybom lebo po odseknuti som kupil auto a prestal som chodit pesi... Uz ale fakt neviem co mam robit.

kafe

prepáč, viem, že si hovoril o bolesti pod lopatkou. Bolesť vystreľuje a buď to máš z krčnej alebo krížovej chrbtice. Pre krčnú platí ale to isté. Len tam nedvíhaš bremená ale uľavuješ svalom tak, že hlavu "zasunieš" ako šuflík dozadu (nie zakloniť). Ak nevieš ako, opri sa postavený chrbtom o stenu (päty, chrbát, hlava) a do tejto polohy máš hlavu zasunúť (pozeraj sa rovno pred seba). No veľa zdaru, nech sa ti uľaví. Skús si to pocvičiť aj viackrát.

kafe

cvičiť môžeš mačací chrbát a iné:
www.youtube.com
Hlavne pomaly a do miernej bolesti. Nepríjemné cviky preskoč. NIE CEZ BOLESŤ!
Dobré je zvyknúť si cvičiť každý deň, aj 5 minút je fajn. Platí, že kríže treba vonku držať v teple, šnurovať si topánky a dvíhať bremená z podrepu (nie v predklone), nevyvaľovať sa v kresle/gauči skrútení jak Céčko (vankúšik za chrbát), pri dlhom sedení sa hocikedy keď to príde na um vystrieť ako pravítko, popreťahovať na 10sec., bacha na prievan, prechodená chrípka/prechladnutie - všetky tieto veci sú kvapkami, ktoré prispievajú k seknutiu. Nikdy to neni JEDNA namáhavá činnosť, ktorá seknutie spôsobí. Takže staraj sa o seba kus lepšie.

KrížE

U obvodnej som bol vcera a dala mi dorsiflex a hrejive naplaste. Tak to striedam a lezim a cakam na vysledok :) K tomu este hrejivy vankus na vodu.