dobry den, pokusam sa najst radu na problem mojho otca...je diabetik, po bajpase, lieci sa aj na vysoky krvy tlak a ma ischemicku chorobu srdca, takze berie lieky a na riedenie krvi aj na srdce... Zda sa ze stav mame zvladnuty az na jednu vec NEMOZE ABSOLUTNE SPAVAT, cele noci je hore, spi len cez den, a tvrdi ze je z toho strasne slaby a unaveny, nasledne nevladze nic robit, co by ako diabetik mal a hlavne je depresivny. boli sme aj v spankovom laboratoriu, tam nam odporucili nejake lieky na spanie, ktore nezabrali, vyskusali sme uz vsetky mozne caje, volne dostupne lieky aj na predpis, niektore zabrali na dva dni a potom zas nic. Sme uz TOTALNE ALE TOTALNE ZUFALI...Srdciari, mate takuto skusenost? Existuje nejaka pomoc, alebo sa musíme zmierit s tym, ze uz nebude nikdy normalne spavat, stav sa mu tak zhorsuje a zhorsuje...kardilog nam vzdy predpise nejake nove lieky na spanie a tie nezaberu, tak predpise nejake vseobecny a tak dokola....
Silna insomnia- nemožnosť spať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomozte
Aj ja sa prikláňam k názoru, že to môže spôsobovať liek/y, kt. užíva. Skús požiadať niekoho vo svojom okolí - zdravotníka, farmaceuta,...nech sa pozrie na to, čo berie. Ak nie, potom si treba poriadne preštudovať príbalové letáčiky z liekov, ak tam nič nenájdeš, pohľadať na nete, príp. využiť pomoc kočky podo mnou. A začala by som stav Tvojho otca riešiť úplné inak, ako ho riešite vy - vynechala by som psychiatra, urobila všetko pre to, aby tých liekov užíval čo najmenej!!! Každým novým liekom si pribíja klince do rakvy! Niektoré z nich bude musieť brať do konca života, ale taká úprava životosprávy dokáže zázraky, tiež prechádzky,...Tak skús napísať, či Tvoj otec bol nočná sova alebo ranné vtáča a tiež koľko má rokov. Starší ľudia už nepotrebujú toľko spať ako mladí a takmer všetci majú problémy so spánkom. A nebolo by od veci vedieť, či vôbec nezaspí, či má problémy so zaspávaním, zobudzaním,...Ako sa stravuje,...Na spánok vplýva veľa vecí, nielen lieky....
Chcela by som sa opytat, odkedy spava vas otec pocas dna? Ide o to, ze ecistuje takzvana hygiena spanku. Mozno ste to uz skusili, ale bolo by treba zabavit ho aktivitami cez den, ziadny poobednajsi spanok. Takisto, aby cez den netravil cas na lozku, ktore je na spanie. Vecer nepozerat tv hodinu pred spanim.
Ak ste toto vsetko vyskusali, tak potom ok.
Ak mate pocit, ze nespavost sposobuju lieky, ktore uziva, skuste mi ich napisat, mozem sa na to pozriet, som zdrav.pracovnik.
vladka samá chémia a ešte raz chémia! Čo sa tak zamerať na insomniu z hlbšieho ponímania, kde je jej príčina, nie dôsledok? Je xy vecí, ktoré by som u vášho otca riešil, ale chémiou,ako boli benzo-diazepíny alebo údajne neškodné lieky s účinnou látkou zolpidem, by to určite nebolo. U otca by som sa zameral na veci, ktoré jeho telo trávili po celý život, ani o tom nevedel, a predovšetkým by som hľadal prírodné produkty, nikdy chémiu!
valerianu aj melatonin mame vyskusany....nezabrali...objednala som ho na psychiatriu teda.. on tvrdi, ze strasne chce zaspat, je hrozne unaveny ale nedokaze zaspat.....uvidíme..ide to s nami dole vodou :(( casto pocuvam, ze srdciari cele noci hraju sach alebo lustia krizovky ale ved predsa, ked nespia, to ich stav musi este zhorsovat...nerozumiem tomu. nepomohli nam v spankovom labaku, tam sme dostali graf, ze za celu noc nezaspal vôbec, poradili nejake lieky, ktore aj tak potom nezabrali, nejake poradili vymenit, co tiez nezabralo, boli sme s nim v cr, lebo na slovensku nas objednali o rok..takze samoplatcovi 330eur.....internista, kardiolog,vseobecny lekar...psychiatra nam nenavrhol nikto...ja si aj tak myslim, ze to sposobuju niektore z tych liekov co berie...ale nikto to neriesi, trhnu plecami a dovi...je mi do placu...
Volnopredajné prípravky nezaberú, treba to naozaj riešiť cez psychiatra, pokiaľ nezaberajú lieky na spanie....Pokiaľ je tam aj depresia, možno nasadí antidepresíva. Mama mala podobný problém, nemohla zaspať, bola hore 48 hodín a potom prestala celú noc a takto sa to opakovalo.... Psychiatrička jej nedala antidepresíva, že pre ňu nie sú veľmi vhodné, nemôže brať ani tabletky na spanie nakoľko mala mozgovú príhodu, dala je kvapky pred spaním ktoré pomohli....je pravda že až na tretí deň, bo povedala že máme začať na minimálnej dávke a nájsť to správne dávkovanie pri ktorom zaspí.....Na tretí deň zaspala po 8 kvapkách a následne sa to samo o sebe vyriešilo samo...ale psychiatrička nás upozornila že s takýmito prípravkami treba byť opatrný, brať ich len ak celú noc nespí a nedá sa zaspať ani nasledujúcu noc lebo sú strašne silné...Mamin stav vyhodnotila ako neschopnosť zaspať nakoľko mozog ".nevedel vypať" bol stále aktívny, lebo brala dosť tabletiek na prekrvenie....tie kvapky sme brali len tie tri dni, tretiu noc zaspala a potom už nemala problém zaspať....momentálne má tiež obdobie kedy spáva zle ale riešime to valeriánou prípadne melatonínom
A prečo riešite hlavu u kardiológa? Na to je psychiater.