Ahojte, mám otázku, zamestnávateľ mi nezrážal preddavky na daň, nakoľko som robila na skrátený úväzok a môj zárobok bol nízky. Avšak za rok 2015 som zarobila viac ako 2000 € , musím teda podávať daňové priznanie aj keď nemám preplatok ani nedoplatok alebo ako to je ??? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Daňové priznanie
Wertzu-ak su tvoje danitelne prijmy za rok 2015 nizsie nez tych 1901 eur tak nemas povinnost podavat DP. Predpokladam ze peniaze co ti danovy nevyplatil "prepadnu"
A ak mi daňový dlží peniaze, pretože som nemala podpísané vyhlásenie, lenže ja tie peniaze nechcem a zarobila som menej ako 1900, tak musím?
Nechapem presne co myslis. Ale zamestnavatel ti je povinny vydat rocne zuctovanie a tam musis mat uvedenu hrubu mzdu. Do danoveho priznania sa pise suhrn prijmov a to je hruba mzda.
A ešte sa spýtam, ak nemám v potvrdení o dane z príjmu vyznačenú Hrubú mzdu za rok 2015 tak odkial ju mám zobrať? Či v tedy ju do daňového nedávam?
Nie nerobí, pretože už tam nepracujem. Dakujem pekne
Zamestnavatel ti nerobi rocne zuctovanie k dani z prijmu? Mas aj nejake ine prijmy? (Napr. nejaky typ dochodku...)
Ak tvoj celorocny uhrn prijmov presahuje 1901,67 eur tak mas povinnost podat danove priznanie. Kedze je tvoj prijem nizsi ako nezdanitelna cast zakladu dane a neboli ti zrazane preddavky (kedze mas rocny prijem nizsi ako 2500 eur) nebudes mat preplatok, ani nedoplatok.