Neschopnosť rano vstať

Príspevok v téme: Neschopnosť rano vstať
lieila88

ludia prosim poraďte mi uz som vazne zúfalá ..ako sa mam prinútiť rano vstať ? Idem spat okolo 23.00 s tym ze rano pojdem normalne do skoly , naučím sa vecer vsetko este si poviem ze si privstanem a doučím sa učivo doma, ale rano som vzdy ako zabita nezobutím sa , ani neviem ako vypnem budík zo spánku..vzdy si rano tak poviem ze pospím si este chvilǔ a ved pojdem do skoly na tretiu hodinu az ..a nejdem nakoniec vobec ako dnes vstala som o 13:15 ...strasne ...co vas núti rano vstať z postele , ako sa prebudzate ? Dajme mi prosim nejake rady co robit ..

leila88

No v škole mi to tolerujú v pohode, vždy sa nejako vyhovorím, ale profesorke je to už podozrivé, už to ani nerieši moc, ale to nieje podstatné teraz.

Včera som si nastavila 2 budíky - jeden klasický na 5:00 a druhý na mobile na 5:30(schválne skôr, že aby som mala čas na prebudenie a neponahlala sa) pričom som si jeden na na koniec izby...a zobudili ma, vstala som z postele, ale lahla som si v zápätí späť, že ešte chvíľku si oddýchnem.

No ale čo sa stalo, zobudil ma až otec o 6:30....stihla som všetko prišla do školy načas, ale keby ma nezobudí tak spím zase neviem do kedy..

stastna125

mna vzdy donuti rano vstat myslienka na cely den co pekne ma caka ;) musis mat nejaku motivaciu co ta vytiahne z postele

lolinka

A to ti v skole len tak prejde ze tam vobec neprides lebo nie si schopna rano vstat? To za mojich cias keby niekto z nas toto robil tak ma pruser jak hovado. Musis sa proste prinutit. Budik si nevypni uplne, len ho oddial o 10 minut. Ja to tak vzdy robim, lebo tiez sa mi rano nechce vstavat. Preto si davam budik aspon o hodinu a pol skorej ako idem z domu a jednak asi polhodinu trva, kym sa fakt zobudim, potom si urobim kavu a ranajky. Ak si rano moc prispata, daj si aj redbull, ale nezvykni si pit ho dlhodobo, lebo nerobi dobre na srdce. Len zo zaciatku, kym si neprehodis biorytmus. Musis sa naucit chodit skorej spavat, to je najlepsie tak, ze sa rano prinutis vstat, potom budes vecer skor unavena a skor ta to bude tahat do postele. Mozne je aj to, ze tvoje dlhe spanie ma pricinu fyzicku alebo psychicku, tak sa mozes dat vysetrit lekarkou. Ak by to bolo psychicke, tak su lieky na spanie, ktore su nenavykove.

Leila88

uz asi pol roka v kuse mam problémy zo spánkom . Teraz sa mi zase nebude dat zaspať ked som sa tak neskoro zobudila a zase nepojdem koli tomu do skoly lebo zaspim okolo 6:00 :/ zo sústredením nemam problem , ale myslim ze mam vela povinnosti co sa týka skoly aj cvičenia(kedze cvicim mam nadváhu) a plus neustále premýšľanie nad životom a nad tym co robit ked skončím strednú..

Filip TT

13:15 vstavas, 13:24 zalozena temu na zdravi - kujes zelezo za horuca. :)

So sobou mam taku skusenost, ze ist o hodinu skor spat mi urobi vacsi odpocinok ako o dve hodiny dlhsie spat. Inak ked je clovek taky zlikvidovany, ze si neodpocinie, ma nejaky problem. Moze to byt nieco psychicke (nemas stresy, vies sa sustredit, uci sa ti lahko?} alebo fyzicke. Tam je toho plno - si unavena aj v bdelom stave? Ako dlho tom mas?