Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opatrovatelka

trnavacka

dakujem za rady, strasne sa mi pacili :)
urcite bez dozoru nenecham, to sa bojim, super, tak ste mi dodali odvahu

air pair

zadoček a niekedy aj pipík sa zasypáva ak sa tvoria zapareniny z plienok. A v lete tobôž.
ak budete chodiť von pozor na auta a cudzích ľudí nech mi nedávajú nič na jedenie, nevieš kto je pedofil.
najmä pozor čo dáva do úst aby sa neotrávilo a pozor na ostré predmety v okolí (nože, nožnice, vidličky, ihly atď.) všetko schovať.
ak budeš aj variť pozor na sporák a horúce hrnce s obsahom aby nič zo sporáka či zo stola na seba nestiahlo a neobarilo sa.
schovať dostatočne aj chemikálie v domácnosti (pracie prášky, čistidlá, kyseliny, spreje, atď.)
pozor na psov a potulné mačky nech ho nepohryzú a tiež pozor na prechádzky pri vode a vodných zdrojov.
máš nervy na decký krik a plač? Také deti vedia dosť dlho a hlasno plakať.
daj vedieť ako si sa nakoniec rozhodla :)

kafe

tak si predstav, že mám dve deti, ale či sa chlapcom drží pindík pri čúraní NEVIEM. Nebuď mumák a maminy sa normálne spýtaj - vie sa vycikať sám? ciká do nočníka, alebo do záchodu? Po kakaní podľa mňa stačí utreť a mamina nech si dieťatko sprchuje pred spaním. Nič sa nezasypáva (alebo teda neviem, ja si myslím že sa nezasypáva), natiahneš slipky a hotovo. Ako si ho získať - povedz mu, že si si prišla pozrieť jeho izbu, nech ti poukazuje hračky, ktoré má rád, nech ti ukáže ako sa hrá, pochváľ ho, že je šikovný, spýtaj sa čo všetko už vie - či sa vie aj vycikať sám ako veľký, či vie niečo nakresliť, či vie aj upratovať a pomáha maminke, ak majú CD s pesničkami pre malé deti môžete si púšťať a spievať... veď sa dohodni s maminou, že prídeš na hodinu a mama môže byť vedľa v izbe a ty sa oťukávaj s deculom. Možno na mamu úplne zabudne a bude sa venovať len tebe.
Neviem ako dlho bude mama preč. 4h? 6h? Ak bude plakať za mamou, len mu povedz, že mama išla nakúpiť a hneď príde. To síce deculo neukľudní, je to len informácia, ktorú mu podávaš. Potrebuješ odviesť jeho pozornosť... napríklad zhíkneš: -Pozri, pozri, ja som videla že sa tvoj dinosaurus pohol!! Videl si to??? Poď, musíme sa asi skryť pod deku, aby nás nebolo vidno a ideme sledovať dinosaura. - hrať sa s deťmi je proste sranda :) môžete si stavať bunkre, hrať sa na pištoľníkov. Ak je deculo zaujaté hrou, na mamu si nemusí spomenúť ani raz. Ak plače a nedá sa utíšiť, nerobila by som z toho tragédiu, neumiera sa z toho. Keď s ním môžeš chodiť aj von, môžeš mu povedať, že no dobre, ideme maminke naproti a pomôžeme jej s taškami. A kým vídete von, aj zabuden že idete za mamou a (možno) sa bude jašiť vonku (najlepšie pre takéto krpce je dať im čižmy a nepremokavé gate a nech sa čľapkajú v poriadne veľkej mláke. To ti garantujem, že sa tam vyhrá nadlho). Môžete si spraviť prechádzku po všetkých mlákach na okolí :)

mandolinka

Takže 1,5 ročné dieťatko nosí plienky. Ciká a kaká prevažne do plienok, na nočník sa môže občas posadiť a vycikať či vykakať, záleží ako je na to naučený. Po kakaní sa zvykne zadoček ošetriť vlhčenými utierkami a krémom. Knižky a čítanie z nich ho ešte baviť nebudú, bude to skôr hranie sa so skladačkami, hra s loptou - gúľanie lopty, hra s autíčkom so zotrvačníkom. Papá kašovitú stravu - buď doma pripravenú alebo z obchodu - ovocná výživa, či zeleninovo-mäsová. Je to obdobie kedy takéto dieťa je veľmi veľmi neposedné. Začalo nedávno behať a tak zisťuje, kde sa dá zaliezť, kde vyliezť, čo stiahnuť. Nedá sa ho nechať ani na 1 minútu bez dozoru, takže pokiaľ práve nespí, žiadny internet pozrieť nehrozí !!!

air pair

pri cikaní mu drž pipíka ty lebo také malé deti ešte nevedia poriadne ako cikať. Chlapcom visí takže musíš držať lebo sa očúra.
po kakaní mu utrí riťku a keď bude hnačkovať alebo sa veľmi skaká tak ho budeš musieť osprchovať.
zváž či máš ozaj nato lebo na také malé deti treba dávať sakramenský pozor lebo hocikde lezú a hocičo chytajú do rúk a dávajú do úst. Treba ich mať stále na očiach lebo ty budeš za jeho život a zdravie zodpovedná a keď sa mu niečo stane...
nebudeš sa môcť hrať s mobilom a sedieť na fb ci pokeci ale strážiť jeho. Ovládaš prvú pomoc? Ak by sa mu stal nejaký úraz alebo náhle by ochorel /hančka, vracanie, horúčka, dusenie sa/ vieš čo máš robiť?
dieťa nieje hračka ani zvieratko..

air pair

pri cikaní mu drž pipíka ty lebo také malé deti ešte nevedia poriadne ako cikať. Chlapcom visí takže musíš držať lebo sa očúra.
po kakaní mu utrí riťku a keď bude hnačkovať alebo sa veľmi skaká tak ho budeš musieť osprchovať.
zváž či máš ozaj nato lebo na také malé deti treba dávať sakramenský pozor lebo hocikde lezú a hocičo chytajú do rúk a dávajú do úst. Treba ich mať stále na očiach lebo ty budeš za jeho život a zdravie zodpovedná a keď sa mu niečo stane...
nebudeš sa môcť hrať s mobilom a sedieť na fb ci pokeci ale strážiť jeho. Ovládaš prvú pomoc? Ak by sa mu stal nejaký úraz alebo náhle by ochorel /hančka, vracanie, horúčka, dusenie sa/ vieš čo máš robiť?
dieťa nieje hračka ani zvieratko..

Panda cierno-biela

Ved na nu neutocte. Boji sa do toho ist, lebo nema s takymi detmi skusenosti. Ale aj nove skusenosti treba niekde pozbierat. Ked nevies s nimi robit aspon zakladne veci ako hygienu atd tak ja by som do toho asi radsej nesla ale zase vsetko musi byt po prvy krat.

trnavacka

vlastne ja neviem ako sa take 1,5 rocne dietko sprava mam skusenost so starsimi a dievcatami, neviem aby som mu neublizila, zvladnem to? ked mu bude treba cikat to mu musim ja podrzat pindurka ci ako? a e po kakani mam osprchovat ci len utret zadocek? treba to zasypavat ci natiahnut slipky? ked bude plakat za mamkou ako potesit? ako si ho ziskat pri prvom stretnuti? zaujimaju take deti rozpravky, citanie z kniziek, kreslenie?

kafe

čo si pipi? Načo by si opatrovala nejaké hnusné decko, keď sa môžeš radšej špŕtať v nose!
.
No dobre už sa kľudním. Veď povedz tej pani, že nie si si istá, či to zvládneš a dohodnite sa na týždeň, dva na skúšku.
A hlavne nebuď trúba, čo NAJPRV niečo sľúbi a POTOM rozmýšľa, či má do toho ísť. By ti z krásy neubudlo, keby si normálne povedala, že sa trochu bojíš, lebo nemáš skúsenosti alebo neviem čo. Aký máš vlastne dôvod do toho NEísť?