Trpim uz asi 4 roky PPP,strieda sa to dietami a prejedanim. Napr jeden den sa snazim jest zdravo -
R: ovsene vlocky
O: mäso,zelenina
V: nieco bielkovinove
A na druhy den pokracujem zdravo ale ked dostanem chut na nieco sladke tak uz sa to zacina pucim vsetko do seba - susene ovocie, cokoladu,piskoty potom dostanem chut na slane,na pecivo a neviem co vsetko..taky zachvat trva aj hodinu. Pri velkych zachvatoch si dam senny caj -so slovami ked sa to dostane z tela von, tak s tym prestanem a zacnem zdravo jest . Vydrzi mi to mozno 4 dni a som tam kde som bola.
Kazdy den alebo kazdy druhy cvicim,ale zvycajne kvoli tomu aby som nevypadala ako huspenina ked tolko zeriem.
Ja to uz nechcem robit ved toto nie je normalne :(
Prosim vas, ako sa mam zbavit tohto problemu? Ja uz mam pocit ze niesom clovek ale zviera co potrebuje len žrať a riesit jedlo.
A Na jednej strane viem, ze sa citim lepsie ked nejem sladkosti ale na druhej strane som milovnik sladkeho (skusam aj alternativy typu tvaroh s medom a podob. ale darmo, ked mam chut na nejaku sladkost tak to vzdy dopadne tak ze si dam ten tvaroh a aj tu sladkost) a vzdy ked si dam sladke musim zozrat vsetko, neviem si povedat ze dobre kazdy den si dam malu sladkost aby som predchadzala takym zachvatom..nie u mna to nefunguje. U mna to skor nastartuje vlnu zratia.
A nemusite mi tu pisat ze tak si nekupuj sladke, ja zijem s rodicmi,ktori vzdy kupia aspon piskoty alebo jogurt, smotany z ktorych ma moje "pazrave ja" najvacsiu radost..Nechcem ich z tiho obvinovat,pretoze problem je v mojej hlave.
Mam pocit ze to je este horsie ako alkoholizmus, lebo alkohol clovek pre existenciu nepotrebuje, ale jedlo, to ano.
Inak mam 18 rokov 60kg 164cm, nadvahou az takou netrpim ale za posledne 4 roky som pribrala 7-8kg, stratila vsetkych kamaratov a nasla jedneho noveho a tym je PPP/jedlo.
Ako to riesit? Mam to povedat rodicom? Ak ano tak ako? Nie je lepsie s tym bojovat sama? Ved predsa, je to sklamanie pre rodicov keby o tomto vedeli co pacham so svojim telom, ze tie bolesti brucha niesu z pocasia/nervozity, ze ta hnacka nie je hnacka ale senny caj ;-( viem som zly clovek ale neviem to ovladať a kontrolovat :/
Prosim o radu, pomoc, mam len 18 rokov a chcem sa toho zbavit a zacat zit :-(