Ahojte. Neviem si dať rady so svojim problémom. Celý čas mám pocit, že všetci sú proti mne, hlavne v škole, každý učiteľ a spolužiak. Mám pocit, že vedia všetko o mne a čosi sa im nepáči, tak proti mne kujú pikle...kedysi dávno som na fb lajkla jednu vec nie veľmi blízku názoru väčšiny, a mám už 4 roky pocit, že to každý videl, a preto sú na mňa zlí, že odo mňa bočia...keď idem po ulici, mám pocit, že ma chce niekto zabiť, a najhoršie to je keď ide niekto za mnou, to je neznesiteľné. V noci mám tak isto stavy, neviem zaspať, lebo mám pocit, že okolo sú nejaké tvory, tak skrývam na noc všetky nabíjačky, ostré veci, atď, aby mi nik neublížil a aj tak z toho nemám dobrý pocit. Cítim aj riadny tlak z toho, že je proti mne každý a nedá sa to vydržať....sociálnu fóbiu a také nemám, nerobí mi problémy sa niekomu prihovoriť....mám ísť k psychiatrovi? Má niekto skúsenosti s niečím takým?
Pocit prenasledovania
pozri si komentare na obsedant. kompulzivnu poruchu co su tu na stranke. aj to moze pomoct.
no keď ťa ta myšlienka že sú proti tebe a chcú ti nejako ublížiť už drží 4 roky, tak radšej navštív nejakého psychológa (lebo zatiaľ to vyzerá že sa ti tam len nabaľujú ďalšie situácie kde sa stávaš podozrivou voči svetu na okolo)...to čo popisuješ mi príde ako paranoja a tiež hlavne v prípade ublíženia na zdraví, tam mám pocit akoby mohlo byť prítomné aj OCD kvôli tým agresívnym obsahom (aj keď v prípade ocd je to skôr o tom, že človek má vtieravé myšlienky že by chcel on niekomu ublížiť nie naopak..)
Ten pocit prenasledovania môžeš mať aj z toho, že na teba všetci čumia (čo predpokladám) a na teba to zle pôsobí.
Cancel FB.
Súhlasím úplne so závistlivou mrchou. Je to presne tak ako si to opísala. Ja si myslím, že FB okráda ľudí o ich čas. Tú reklamu, ktorá tam beží, si asi nikto ani nevšíma (myslím komerčnú reklamu, na ktorej FB zarába). Myslím, že majiteľ FB má už toľko peňazí, že nevie, čo s nimi. Je to vďaka vám. Môže vám len ďakovať.
Ale ja osobne mu nezávidím, pre mňa za mňa, nech sa aj kúpe v peniazoch:-)
But I say NO to FB and I dislike FB.
Neviem, či vás až tak zaujíma to, kto čo robí, ale podľa mňa ani veľmi nie, len si to málokto uvedomuje.
Vesmír je v nás a nie okolo nás!!!!!! Objavte ho v sebe, prebuďte sa a buďte šťastní:-)
Skús sa aspoň na pár týždňov odhlásiť z F. a všímaj si, či ti je lepšie. No a čo, že všetci ostatní sú tam? Facebook je tiež jeden zo spôsobov, ako stratíš súkromie a potom ťa už pozná z videnia všelikto a čítajú si tam o tebe dôverné veci. Nie každému strata súkromia vyhovuje. Kto je introvert a nevyhovuje mu, aby o ňom každý všetko vedel, ten by mal ísť radšej mimo F. Naopak, silným extrovertovm, ale najmä exhibicionistom a excentrickým ľuďom F. padne mimoriadne vhod, aby sa tam mohli predvádzať, lebo sa tešia z pozornosti iných a najmä z toho, že sa im páčia ich fotky, videá, statusy a všeličo, čo tam dali, vytešujú sa z lajkov ako malé deti s sú schopní sa uraziť preto, lebo im nedal lajk niekto, kto v daný deň ani nemal čas byť online. Poisťovací agenti a podomoví obchodníci lepšiu cestu k získaniu klientov ako F. ani nemôžu mať. Nie je zlé na F. byť a nie je zlé tam ani nebyť. Ide len o to, aby si sa vedela ohodnotiť a správne zaradiť, do akej kategórie ľudí patríš práve ty, či do tej, ktorej vyhovuje tam byť alebo do tej druhej. Keď sama cítiš, že len kvôli sociálnej sieti sa z tvojich kamošiek a kamošov stávajú nepriatelia, lebo sa urážajú ako malé deti kvôli tomu, čo si lajkla a čo si nelajkla, tak potom sa naozaj radšej odhlás. Po prvé, budeš mať od takýchto detinských ťahaníc pokoj a po druhé, získaš kopu času pre seba. S urážlivými a nezrelými teenagermi s dospelým telom a s detským rozumom predsa stačí čas strávený v škole, nie? Netreba ešte aj online celé hodiny, obzvlášť ak ťa rozčuľuje, ako sa správajú. S tými úplne naj, naj, naj sa skontaktuješ aj na Skype. A ostatní nech žerú nervy niekomu inému, môžeš ich mať na háku a aspoň len mimo času stráveného v škole od nich pokoj. Za pokus by to stálo. Ako chceš.
Tí čo ti robia zle si nevšímaj, nestoja ti za to. Obyčajne ľudia útočia na tích, ktorí sú citliví a nežní a snažia sa. Čo sa týka psychiatra tak neodporúčam len vo veľmi krajných situáciach a myslím si, že ty si dosť silná a zvládneš to aj bez neho. Ja, keď nemôžem zaspať a mám všelijaké pocity, dám si dve kapsuly kombináciu Vápnik- horčík - D3 ale kvalitný od značky vitaking a potom sa ukľudním a dobre sa vyspím. Oddýchnuté telo odoláva oveľa lepšie všetkému zlému. Držím palce drž sa.
A mas pocit ze sa to casom stupnuje? Ak ano urcite nevahaj a porozpravaj o tom dospelemu, komu veris. Najlepsie by bolo keby si nato vobec nemyslela, no vyzera ze si v stave ked sa toho nevies zbavit. Si stale v strese, telo si potrebuje oddychnut aspon v noci, takto si privodis iba choroby.
Spoluziakov si nevsimaj, vacsina uz zabudla preco sa s tebou nekamarati. Pripadne zajdi za skolskym psychologom, ak by si nikoho ineho nemala.