ahojte..píšem túto tému pretože ma naozaj rozčuľuje naša krajina a mentalita našich ľudí.. od minulého roka som dostala prácu v zahraničí a som tam veľmi šťastná robím síce opatrovateľku ale pani ktorú som dostala na starosť je veľmi milá a zlatá. Problém ale nastal ked som sa vrátila domov na Slovenko strela som sa s kamoškami a rodinou. Prácou v zahraničí som si dosť prilepšila aj ked si myslím sú to zaslúžené peniaze. Kúpila som si auto aj ked staršie ale mám ho a konečne si môžem dovoliť aj to čo tu na Sk nebolo možné. Odkedy sa mi začalo dariť moje kamarátky sa mi otočili chrbtom majú ironické poznámky a dozvedela som sa že ma ohovárajú. Tak isto niektoré osoby v rodine ku mne zmenili prístup a pocitujem od nich závisť. Nechápem mentalitu našich ľudí naučila som sa jazyk odišla som do krajiny kde som nikoho nepoznala začínala som tam od nuly. Naši ľudia vidia len to že sa niekomu podarí ale to čo je za tým a prácu nevidia. Je to smutné že ľudia radšej závidia než by zdvihli zadok a išli niečo urobiť so svojim životom namiesto toho tu budú stále poukazovať na druhého. Ako ste sa vyrovnávali vy s podobnou situáciou? vdaka
prečo musí byť na Slovensku toľko zla a závisti?
Ja som cestovala po europe vela rokov na zmluvy ako spevacka a zarabala som celkom slusne, na slovenske pomery velmi vela, na zapade to nebolo nic moc ale taktiez na mna mnohi doma pozerali, akoby som bola milionar. :) Cez to vsetko som nemala problem s mojimi kamaratkami, tie mi to zelali, aspon som nepocitovala nejaku zavist. Mozno skor lutost z ich strany, ze oni take stastie nemali ako ja. Pretoze som videla kus sveta a moje hobby bolo vlastne mojou pracou. A vzdy som im nieco priniesla. Boli skor zvedave na to, co som zazila, kde som bola, atd. Stretavali sme sa partia v kaviarni a bolo to krasne. Nuz zalezi aj na tom, ake kamaratky mas a tiez ako sa ty k nim chovas. Lebo robit opatrovatelku iste nie je ziadna slast, pritom si prec od domova, neviem, co je na tom zavideniahodne. Okrem toho dnes si moze kazdy taku pracu najst, ak chce. Je mozne, ze si tu ich zavist iba namyslas?