Dobrý deň. Mám psíka, 5mesačnu čivavu a mam taký problém, že vyše 2 mesiacov raz do tyzdna, niekedy raz do dvoch týždňov má tak povediac žaludočné(traviace) ťažkosti. Začne mu dosť nahlas škvŕkať v bruchu, po dobu asi šiestich hodín a je to veľmi časté. Celu tuto dobu je strašne unaveny a trošku ťažšie sa mu chodi, chce iba spať. Zjavne ho to nebolí, pretože nekňučí ani nijak nevyvádza. Keď mu to prejde, tak je opäť hravý a viditeľne je v poriadku, tak ako predtym .Dodržiavam, aby jedol 3krat do dňa. Davam mu iba granule a len urcitu davku. Veľmi ma to znepokojuje. Nevedeli by ste mi poradiť ? Alebo nema niekto podobny problém ? Za vaše odpovede vam vopred ďakujem.
Čivava
Ked pojdete k vetovi, dajte mu spravit aj koprologicke vysetrenie. T.j. zoberte so sebou hovienka v sacku alebo v cistej skumavke.
Ďakujem za vaše odpovede. No, odčerveny bol zatiaľ raz polovičkou tabletky podľa pokynov veterinara a na dalsie odcervenie pojde až ked bude mať 7 mesiacov. Najprv som ho krmil častejšie, kym sa mu to nestalo. Potom som ho zacal krmit podla veterinara 3krat denne urcitou dávkou. Bol často hladny pretoze nedostaval tolko na kolko bol zvyknuty tak som mu trosku zvacsil porciu. To pomohlo asi na 15 dní. Potom z ničoho nič sa mu to stalo znova a opäť ráno, o štyri dni znova a potom o 5 dni znova, to je vlastne dnešok. Momentalne je v poriadku a fungujeme ako od začiatku čo ho mam, akokeby sa mu nič nestalo. Určite s nim pojdem na vyšetrenie. Ale vyskusal by som mozno aj to mäso a potom uvidime ci to bude v strave. A aj tie tabletky by mozno boli fajn, keby sa mu to dialo raz za mesiac a nie kazdy tyzden. Zatial budeme fungovat na tom mäse a potom ked sa to zopakuje, tak na vysetrenie. Ďakujeme vam za vaše rady a za vašu pomoc.
Dobrý deň, keď sa to takto cyklicky opakuje, ako často a čím odčervujete?
Dala by som ho radsej vysetrit. Ale vyskusaj a nedavaj mu ziadne granule, iba kuracie varene mäso s troskou uplne na mäkko uvarenej ryze alebo s troskou cestoviny. Davaj mu to aspon par dni ale nic ine! Ak to neprejde, nie je to stravou. Ked to ma len obcas, moze to byt, ze ho nafukuje. Tym padom je nutne zmenit stravu. Ja som zasadne proti granuliam.
Inac na problemy travenia, ci hnacka, ci nafukovanie a pod. mam vzdy doma pre mojich psov homeopatiu Nux vomica D12 (tabletky). Vzdy pomozu, su vynikajuce. V akutnych pripadoch sa mozu podavat aj kazdu hodinu, ci dve, inak 3x denne 1 tabl.
Ja mam tiez civavu len 3 m ale moj nema ziadne priblemy. Davam mu tiez 3x denne a nielen granule ale aj konzervu ale malo. To co ty opisujes normalne nieje co tak zajst na veterinu na vyšetrenie?