Je to ešte vôbec priateľstvo?

Príspevok v téme: Je to ešte vôbec priateľstvo?
Kajushqa

Ahojte,
mám dosť zvláštny problém so svojou doteraz najlepšou kamarátkou. Doteraz sme boli za dobre, vo všetkom sme sa podporovali, boli sme spolu keď bolo treba oslavovať, ale aj problémy sme riešili spoločne.
Odkedy chodí so svojím priateľom, tak sme sa stretávali málo, lebo väčšinou trávili čas spoločne. Keď mala voľno, lebo priateľ ešte študoval, tak sa vykrútila nato, že sa nechce stretnúť, lebo má iné povinnosti. Za vyše roka sme občas prehodili pár slov, ale ona už bola dosť čudná. Posledné mesiace som sa s ňou nestretávala, lebo nemala čas. Teraz z viacerých strán počúvam, aký má prsteň s očkom, čo predpokladám, že je zásnubný, ale nosia aj obrúčku, tak uvažujem či nie je náhodou už aj vydatá?!
Mám sa jej ešte vôbec ozývať? Čo mám robiť? Mne na nej ešte vždy záleží, boli sme kamarátky takmer od MŠ.

adr1a.

Kajus. Pochop ze je to normalny vyvoj situacii a zivota ako takeho.
Ja mam tiez kamky zname co sa pozname od skolky zakladky strednej vysky zo susedstva ai. Ale proste kazdu zavial zivot inde a inym smerovanim. Sme kade tade po svete ci v inych mestax, kazda sa venuje karieram osobnemu zivotu detom rodinam ai. Takmer kazda ma uz rodiny deti muzov alebo nas deli dialka. Nestretavame sa, mozno raz za rok, niektore som aj roky nevidela, ale posielame si aspon k sviatkom roznym prilezitostiam sms ai. Obcas si zavolame. My nemusime byt nonstop v kontakte. Ale zas vieme o sebe a ze keby sa nieco stalo, potrebovala by niektora pomoc ai, tak som tu vzdy pre ne ako aj opacne.
Ja zijem teraz uplne mimo rodiska rodiny ai. Mam aj tu vela znamych a nonstop som niekym obklopena. Takze ked som u seba doma konecne sama som cela happy ze mam pokoj a klud od ludi) Mam vsak z toho vsetkeho okruhu predsa len niekoho kto mi je najblizsi. Takze aj ona je dovodom preco sa vraciam vzdy do rodiska, aspon raz do tyzdna-dvoch sa vidime stretavame ale chceme to obe. Ma sice muza dieta ale oni vsetci ma maju radi a ja zas ich. Je to vzajomne. No ak ta tvoja nema uz o teba zaujem (zrejme ma uz niekoho ineho kto je blizsie k nej, z mesta kde teraz zije pracuje, mozno nova kamoska priatelka kolegyna ai), tak to jedine tak akceptovat mozes. Skus si najst niekoho ineho. Nahradit cloveka je sice tazke ale kazdy ma nieco rozne ine do seba a moze ta rovnako tak obohacovat sposobovat radost potesenie, vzajomnu doveru blizkost ai ako ta tvoja znama

Castiel

Ja to vidím ako typický príklad nahradenia vyzerá to, že ta nepotrebuje všetko čo s tebou riešila rieši s priateľom či si našla novú najlepšiu kamošku alebo jej priateľ si neželá aby ste sa stretávali.

Kajushqa

Ďakujem, skúsim sa jej dnes ozvať a uvidím.
V r. 2014 sme ešte spolu promovali, už vtedy spolu chodili, ale čím dlhšie ich vzťah trval, tým viac sme sa odďaľovali. Z mojej strany zostalo kamarátstvo nezmenené, ona asi cítila inak. Všade chodili už iba dvaja, vôbec nevyhľadávala spoločnosť doterajších kamarátok.
Ja som nevedela o tom, že sa vydala, povedali mi to známi, ktorí ju stretli a vraveli, že majú obaja obrúčku. Od nikoho, ale túto informáciu nemám potvrdenú.
Od tej doby, čo sme promovali, sme si našli každá prácu v inom meste.

Bubliii

Ahoj, no mne sa to nezdá. Najlepšia kamarátka a nepovie ti ani o takej významnej udalosti, ako sú zásnuby (nebodaj svadba??) Ako byť tebou, dám tomu ešte jeden pokus, buď stretnutie alebo aspoň telefonát.. uvidíš, ako sa to vyvinie. Môžete zostať kamarátky, ale asi už nie najlepšie. Tiež si takýmto niečím prechádzam, ale keď boli zásnuby, dala mi vedieť ako prvej z kamošiek a ja jej tiež.

adr1a.

Ja by som sa ozvala keby som citila, ze sme obe nieco zanedbali co sa priatelstva kamaratstva tyka. No ja mam skor dojem z tvojho textu, ze ty si ju kontaktovala, volavala pozyvala von, chcela si byt s nou, ozyvala sa jej ale z jej strany nebol zaujem, boli vyhovorky a vyhybala sa ti.
Zrejme by som to nechala tak. Ak mate byt spolu a ste si blizke, tak casom aj tak budete spolu a najdete opat k sebe cestu. No aj na priatelstvo kamaratstvo treba dvoch.
Ludia sa menia. Vyvijaju dozrievaju, mozno sa menia ich postoje nazory zaujmy ai no aj okruh znamych a priatelov. Zrejme ste uz obe v tomto case a obdobi inde. Cloveku to pride luto, ale nechala by som to tak ako sa to v zivote vyvinie a bude. Ty si sa snazila. Nemas si co vycitat. Mozno len cakat ze aj ona raz po tebe zatuzi ako aj po tom, co vas tolke roky spajalo

terez7

Uf. no, ja som mala s jednou kamoskou ten isty problem az na to ze sa zanho nevydala ale rozisla sa. urcite jej napis, aj ked ti chyba tak jej to povedz. proste povedz co citis.