Budem mať 25 rokov a o chvíľu končím VŠ no vôbec neviem čo ďalej zo životom. Bývam na východe takže s prácou to bude problém, vidím to aj v mojom okolí, bývalé spolužiačky a kamarátky ktoré už skončili školu sú buď nezamestnané alebo len na absolventskej praxi a tiež nevedia čo ďalej. Z rodinných dôvodov nemôžem ani uvažovať nad odchodom niekam ďalej za prácou.
Okrem toho som už 5 rokov sama, pred tým som mala len 1 vzťah ktorý trval rok a pol. Chýba mi láska,chcela by som si pomaly už aj založiť rodinu, osamostatniť sa. Do teraz ma to až tak netrápilo keďže som sa venovala škole ale teraz vidím spolužiačky ktoré sa zasnúbujú, po škole plánujú svadbu a ja som stále sama, ani len vo výhľade nikto.
Cítim sa tiež strašne sama, nemám skoro žiadne kamarátky, aj tie 2 čo mám už majú priateľov a tak na mňa nemajú toľko času ako niekedy, už takmer vôbec nechodíme spolu von a ja ani nemám kde stretávať nových ľudí.
Vôbec neviem zapadnúť do nového kolektívu, nikdy keď som za tie roky niekde brigádovala som tam nedokázala zapadnúť, nadviazať nové kontakty, som tichá, hanblivá, na ľudí pôsobím utiahnuto a preto sa obávam že aj keby sa mi podarilo nájsť si prácu budem v nej úplne neschopná.
Smutná zo života
To že si utiahnutá a hamblivá neznamená že ti to v práci nepojde alebo že budeš nešikovná, nie si prvá ani posledná, takže nevešaj hlavu a zbytočne sa dopredu nestresuj :) problem je, že nemôžeš isť mimo bydlisko daleko, najsť pracu bude fakt ťažke ale tak držím palec. :)
Toto sa mi podarilo preložiť z ruských vtipov:-) S mojou slabou ruštinou je to aj tak super výkon.
------------------------------------------------------
Stretnú sa dvaja muži, jeden druhého sa pýta: Čo budeš robiť, keď bude zajtra koniec sveta? Ja budem trepať všetko, čo sa bude hýbať! A ty čo budeš robiť? Budem sa snažiť, nehýbať sa.
Môj syn prosí o ruku vašej dcéry. A čo, váš syn nemá svoju ruku? Áno, je, ale ona je už veľmi unavená.
Ona: Tebe je pivo milšie než ja? On: Nie, pivo ma len vychádza lacnejšie než ty!
------------------------------------------------------
P.S. Inak, niekedy sám pozerám a sám sebe sa čudujem, aké kreácie dokážem povytvárať:-))) Unbelievable, unmöglich, nevazmóžna:-)))
nebud smutna :)
Ahoj ked chces tak mi napis:) som na tom skoro podobne..smutna007@azet.sk
ahoj, mozno by bolo fajn si na zaciatok stanovit priority. co by bolo teraz pre teba najlepsie. pokial to s pracou nevidis dobre a nemozes ist ani prec vlastne kvoli rodine, tak je tazke najst nejake vychodisko. skus najst nejaky kompromis, co by tebe a rodine vyhovoval..
goodluck
Slovensko nie je o tom, že kde je korupcia a podobne. U nás je to o tom, že my nevieme ako gazdoval konkrétne štát. Koľko mal financií a kam ich dal. Keby toto ľudia vedeli, tak by sa na všetko ináč pozerali.
To, že bude každý nastavovať prázdnu ruku, nikomu nepomôže.
Treba vedieť, koľko máme v štátnej pokladnici a koľko kam dáme a prečo.
Toto absenstuje a z toho rezultuje potom nervozita, aspoň podľa mojej mienky.
Neviem, možno strieľam vedľa, ale možno aj nie.
Ja chcem žiť v prvom rade na Slovensku a nie na akože Slovensku, ktoré ovláda niekto zvonku.
Sme národ slovenský, či nie sme národ európsky? Nation nach der Frau M.???
Idem už spať, prajem vám dobrú noc a prepáčte, ak som povedal niečo zlého. Ja som to tak nemyslel (dal som si vína). Chcem a prajem všetkým len to naj.
Ale už si nenechajme s.ať na hlavy pajácmi z tej "almy máter".
Vyberte si to, čo je zmysluplné a na to ostatné sa vyprdnite, čo som natáral.
Narobili ste značky, aby ste ľudí pokutovali na miestach, kde zvyčajne parkujú. Netvrdím, že ste to spravili úmyselne, ale je to priam podozrivé. Hlavne, že sa tu vedú siahodlhé reči o tom, aká je u nás korupcia a podobne. Prosím Vás, vy žijete na inej planéte?
Mne pomohol jeden lekár, tak som mu odniesol dezert. Je to korupcia, či nie? Ja som mu ho dal po operácii. Okrem toho ho ešte pozvem na obed a poriadne ho pohostím, lebo mu ďakujem.
Nič v zlom, ale z takých zákonov by zošalel aj človek, ktorý by mal psychiku silnú ako kôň.
Čo tu môžme akože robiť? Sedieť doma, či čo?
Keď je človek ešte ako tak normálny, tak spraví podľa toho ako to myslí ako normálne.
Ja mám taký podivný pocit, že tieto šialenstva sme prevzali, lebo nám to prikázala naša "alma mater" EU.
Žiaľ, mňa ešte možno priradiť k Marťanom, ale ich už ani to.
Oni presadzujú aký humanizmus? Self-destructive? Či čo to je?
Toto je proste komplet cvokarina, oddelenie A, psychiatria Stráňany.
My keď dáme na ich názory, tak dopadneme veľmi zle.
Remember, the more people, the more problems.
My národ Slovenský... tak ním aj buďme, lebo nám tu všetkým preskočí.