Zuby-bojím sa

Príspevok v téme: Zuby-bojím sa
Prosim helfnite

Ahojte! Mám 11 rokov a pred pár dňami ma trošku začal bolieť zub. Trošku ma zabolí iba keď silno zakúsnem. Bojím sa že tam mám kaz. Pozrel som sa do zrkadla a porovnal som si ten zub s druhými a vyzeral ako všetky ostatné. Bojím sa že mám kaz. A ešte viac že mi to budú vrtať! Počul som už o tom že vám môžu dať injekciu aby ste to necítili. Je to pravda? Strašne sa bojím! Je to vôbec kaz? Mama hovorila že na zubnú prehliadku pojdem približne za 2 mesiace. Prosím poradťe mi!

mam56

Ja som raz chodil s jedným zubom polroka k zubárovi. Už ma to fakt nebavilo. Vysedávať tam na chodbe ako nejaký idiot, aj tri hodiny.
Tak som si kúpil takú malú vŕ.ačku (je to aj brú.ka) a polku zuba som si zbrú.il (rest of the tooth). Šutre len tak vyletovali, keď som ho zbrusoval:-) Doma na mňa pozerali, ale odvtedy nemám žiadne problémy s tým zubom (lebo ho už nemám).
Keď máš strach, tak nech ti dajú injekciu. To pre nich nie je problém:-)
www.youtube.com

Rut

Neboj sa, kaz to nemusí byť, možno si schztal len nejaký prievan, ktorý ti môže časom prejsť. Ak by to bol kaz, tak sa môže aj to stať, že ťa nebude bolieť veľmi iba trošku a veď ti to vydržíš.Držím palce.

blueberryNN

Vrtanie nie je bolestivy zakrok. V detstve mi pichli injekciu iba vtedy, ked som mala 11 rokov a kvoli strojceku mi trhali dva trvacne zuby. Vrtanie bolo bez injekcie, ale nebolelo. Aku mas skusenost so zubarmi zatial?

Prosim helfnite

Ja by som radšej tu injekciu. Je tu ale možnosť že to ani nie je kaz, snáď... a tá injekcia sa dáva aj ďeťom?

Jefitto

Áno, dávajú inekciu na umrtvenie... no pri predstave, že ti niekto pichá ihlou do ďasna, radšej prežijem bolesť z vrtačky. Mne to príde ako keby ti niekto stiahol predkožku (ak si muž) a tam ti narval ihlu, však to je humus fuj.

Ale ok... kaz to byť môže a nemusí. Daj si inekciu a máš vystarané.