Tento príspevok píšem s úmyslom pomôcť niekomu kto má možno podobný problém ako som mala ja. Asi od desiatich rokov som trpela ekzémom ktorý sa mi začal najskôr vzadu nad krkom - vo vlasatej časti hlavy. Postupne sa šíril ďalej a asi o tri roky som už mala ekzém na celej hlave a prenikal už aj na čelo, krk a spánky. Vlasy mi veľmi zredli, ale najhoršie bolo, že ekzém strašne svrbel. Stále som sa škrabala, jediný kľud som mala v noci. Maste od lekárky mi vôbec nepomáhali a boli to väčšinou hormonálne veci. Vyskúšala som veľa postupov a vymenila som aj lekárov. Chodila som dokola od kožných k imunológom, alergológom atď. Bola som aj na vyšetrení u gastroenterológa. Ale bolo to len stále horšie.
Pred dvomi rokmi som si tu na tomto fóre prečítala o jednej doktorke o ktorej tu ľudia písali v superlatívoch. Keďže som už po tých skúsenostiach dosť nedôverčivý človek tak som si o nej hľadala aj ďalšie informácie. Keď som sa konečne odhodlala k nej ísť na vyšetrenie bola som veľmi prekvapená jej závermi. Dúfala som že ma začne liečiť a že sa snáď toho môjho problému konečne zbavím. Ale ona liečbu odmietla a poradila mi aby som vyskúšala diétu. Že len ak by tá nepomohla potom mám prísť a pokúsi sa pre mňa niečo urobiť. Aj keď som v tej ambulancii mala pocit že jej môžem dôverovať, doma po debate s mamou som o všetkom začala pochybovať. Mama sa vyjadrila, že doktorka asi nevedela čo s takým rozsiahlym ekzémom, preto ma poslala domov. Tiež som si myslela že to môže byť nejako tak.
Asi mesiac som nerobila nič len som bola taká nejaká znechutená zo všetkého. Každá žena vie, že mokvavý ekzém je ochorenie, ktoré ju stavia na perifériu záujmu mužov. Ja som mala 25 rokov a dovtedy žiadny vzťah. Budúcnosť som videla dosť pesimisticky.
A potom prišla jedna nedeľa kedy som si práve pri varení obeda uvedomila že veľa šancí už naozaj nemám. Rozhodla som sa prakticky zo dňa na deň. Asi týždeň som sa hrabala na internete a hľadala recepty bez mlieka, lepku, vajec a ďalších potravín o ktorých mi doktorka hovorila že môžu byť pre mňa problémom. Som človek ktorý sa dlho rozhoduje ale keď už to rozhodnutie padne, potom ide za tým ako baran. Tak to bolo aj v tomto prípade. Žijem s rodičmi a mladšou sestrou, všetci boli zdesení keď sledovali moje stravovanie. Najťažšie bolo pre mňa zrieknuť sa sladkostí, lebo na sladkých jedlách som prakticky vyrástla. Ale každému z nás onedlho padla sánka: ekzém skutočne začal miznúť. Prvým prejavom bolo svrbenie, ktoré sa stále viac a viac zmierňovalo. Či už tomu niekto verí alebo nie, do pol roka sa mi ekzém úplne stratil. A to som sa s ním trápila skoro 15 rokov a žiadna liečba nepomáhala. Dnes si kladiem otázku ako je možné, že o diéte mi žiadny lekár nikdy nepovedal.
Nechcem tu šíriť presvedčenie, že každý kto má ekzém sa ho zbaví diétou. Chápem, že každé ochorenie je iné a možno na niektoré druhy zaberajú iba lieky. Ale ak je niekto, kto diétu ešte nikdy nevyskúšal a mohla by mu pomôcť, potom má zmysel sa o to aspoň pokúsiť. Za to človek nič nedá. Pri správnej diéte sa výsledky objavia veľmi rýchlo takže človek aj rýchlo zistí, či je to tá správna cesta. Ja ju držím naďalej, možno bude treba do konca života, ale čo je to proti tým problémom ktoré som mala predtým!
Ako som sa zbavila ekzému
Ekzem moze byt alergickeho alebo nealergickeho povodu. Ak je alergickeho a odstrani sa alergen, co moze byt napr. lepok tak je jasne ze ekzem zmizne. Take jednoduche to ale vo vsetkych pripadoch bohuzial nie je. V kazdom pripade urcite ma zmysel vyskusat diety, pricom vzdy sa vyluci z jedalnicka nieco ine a potom sledovat ako na to ekzem reaguje.
bez mlieka, vajec, jogurtov ale s protopanom
EXEM JE PROBLEM KRVY, PECENE A LADVIN.
NA RAKOVINU, REGENERACIU PECENE, LADVIN,, CHOLESTEROL, TLAK, CUKOR, KRVNY OBEH A OBRAZ, OSTEOPOROZU + VELA INYCH DIAGNOZ AJ RAKOVINU, VELMI RYCHLE A UCINNE ZABERA CISTA STAVA Z GOJI,(KUSTOVNICA CINSKA) OBSAHUJE 50X VIAC VITAMINOV AKO POMARANC A 80X VIAC ANTIOXIDANTOV. MNE KLESOL TLAK V PRIEBEHU MESIACA ZO 118/183 NA 85/125 A TO MAM 120KG A BEZNE PIJEM 2-3 SILNE PRESO KAVY. MOZTE SI JU OBJEDNAT NA STRANKE HIMALYO.CZ A ZO ZLAVOVYM KODOM C. 3261 KTORY TREBA ZADAT PRI REGISTRACII, ZISKATE PERMANENTNU ZLAVU 50KC NA KAZDU FLASU A 20KC NA KAZDY BALICEK SUSENEHO, ALE DOBRE LIECIVE UCINKY MA STAVA. SUSENE MA OVELA MENEJ VYZIVOVYCH HODNOT. DENNA DAVKA JE LEN 25ML, FLASA JE NA MESIAC. V PRIPADE, ZE POTREBUJETE PORADIT, TAK KLUDNE ZAVOLAJTE. 0903460303.
PRI AKOMKOLVEK TYPE RAKOVINY JE DAVKOVANIE 3X 50ML, RANO NA LACNO A POTOM VZDY ASPON POL HODINY PRED JEDLOM, ABY SA VSETKY LATKY DOKONALE VSTREBALI A UCINKOVALI.
Nie, žiadne mlieko.
ano kozie a ovcie produkty nejes?
Nejem mlieko ani nič mliečne, teda ani syry a pod. Nejem lepkovú múku, biely cukor, vaječný bielok, niektoré druhy ovocia a zeleniny. Zvykla som si už pripravovať si pre seba také jedlá aké mi vyhovujú. Nejem žiadne sladkosti typu cukríky, bonbóny. Nejem ani nič sójové, lebo na to som mala intoleranciu, to mi zistila ešte gastroenterologička. Ale nahradiť sa dá skoro všetko alternatívnymi potravinami, len sa treba troška pohrabať na internete. Moja diéta je moja, každý si musí nájsť tú, ktorá bude vyhovovať jemu. Ale dnes už verím, že diétou sa dá vyliečiť veľa zdravotných problémov.
ako si sa stravovala? Mozes to trochu napisat obsirnejsie?