Ahojte, už dlhší čas má trápia veľmi suché pery. Vyskúšala som už pár balzamov, ale nič mi nepomohlo. Neviete mi poradiť nejaký dobrý, ktorý by mi pomohol, alebo nemáte nejakú radu ako sa zbaviť suchých pier. ďakujem.
Balzam na suché pery
Ja som zatiaľ najspokojnejšia s bioKarité sa volá a objednávam ho z biocare a inde som ho ani nevidela dlho predtým som používala jelený loj ale chcela som niečo aj voňavejšie :D
Skusali ste natierat pery bycim semenom? to je velmi dobra vec
jeleni loj je super :)
Ten prvý link je fakt premrštená cena. Dajú sa kúpiť aj lacnejšie čisto prírodné balzamy.
Domáci balzám na pery: napríklad
20% včelieho vosku, 25% kakaového masla, 25% bambuckého masla, 30% argánového oleja
argánový olej : kakaové maslo : včelí vosk v pomere 1:1:1
kakaové maslo : argánový olej : med : včelí vosk v pomere 6:3:1:6
Vegánska alternatíva včelieho vosku je napríklad kandelilový vosk. V recepte sa ho používa o polovicu menej ako včelieho vosku.
6 g argánového oleja, 6 g kakaového masla, 6 g včelieho vosku
6 g argánového oleja, 6 g kakaového masla, 3 g kandelilového vosku
Najlepší je jelení loj alebo hrozienková masť. Nič lepšie som nikdy nenašla. Aj tu sa o tom píše a sú tam aj rady s medom, to mám odskúšané, ale neoblizovať! Tu táto diskusia je tiež o suchých perách:
placenta!!
Neviem, či si skúšala, ale mne najlepšie sadlo obyčajné Labello.. a viem, kamoška zase mala balzam od biodermy a mala úplne krásne pery z neho :)
a lacne čo kupujeme na drogériach to stratene peniaze.....KVALITA SA PLATI