Je tu niekto kto to ma a sebou? Ake mate skusenosti?
IVF
Ono je to trochu "inak" ako to ty pises
Joleen jj viem ale ivF je podobna zalezitost napichnu hormony zoberu vajicka a potom ich pichnu naspak... takisto je tam riziko infekcie atd... ako pri tej priechodnosti
Vies vobec naco je potrebné aby boli vajcovody priechodné?
Vysetrenie priechodnosti vajcovodov nie je riskantne. Neviem co vasa lekarka trepe. Ja to mam za sebou tu nrjde o nic ine ako o vyšetrenie pomocou USG predtym vstreknu kontrastnu lstku a pomocou usg vie zistit ci su cesty volne ci nie vyšetrenie trva necelých 15 m
jj to je vsetko pekne ale napr kontrola tych vajcovodov je rovnako riskantna ako IVF takze naozaj nevidim dovod naco to kontrolovat. Sama lekarka nam to povedala ze mozeme este robit invazivne vysetrenia ktore ak sa ukazu pozitivne tak nam odporuci IVF ak sa ukazu negativne tak tiez. a cakat 3 roky mi pride ako hlupost... zase rodit v 40 tke je urcite rizikovejsie ako IVF.... nejako fakt nevidim dovod. Akoze 9 mesiacov este neni taka dlha doba ale ani nejdeme na to zajtra... a zase neni to az take drahe a daju sa u embrii odhalit geneticke poruchy...
Ked spermiogram je ok a u zeny priechodnost vajickovodov priechodne tak to bude jedine psychicka blokáda. Zena by nemala intenzivne na to mysliet a sex nepouzivat ako prostriedok na otehotnenie a este dodam sex treba mat kazdy 2 az 3 den a nie 3x denne!
Znami nemohli mat 15 rokov deti, ked mala zena 39 rokov, dostali k adopcii malinke babatko a zena vzapati otehotnela. Stava sa vselico.
Este som si spomenul na jeden pripad - tiez nemohli otehotniet hoci obaja boli zdravi a potom sa zistilo, ze to bol psychicky blok u tej zeny. Neboli zobrani a ona mala zafixovane ze nemoze byt slobodna mamicka. Urobili svadbu a normalne bez problemu otehotnela :)
Neviem aky mate problem Ovecka, ale vraj pri mori to byva uspesne. U jednych nasich znamych to zabralo.
Ja by som sa najprv vycerpal vsetky moznosti ako tehotniet prirodzene.
Mame tiez znamych, ktori si adoptovali dve deti a po 10 rokoch pani otehotnela.... maju teraz 3 deti.
Joleen nj je u vas nejaky problem...lebo my sme obaja zdravy aspon zakladne vysetrenia boli ok ... skusame 9 mesiacov a proste uz sa nam nechce cakat... kolegyna takto cakala 3 roky a nakoniec sa jej to podarilo aj bez pomoci...