Ahojte, potrebujem sa s vami podeliť o môj momentálny žiaľ, stav, alebo to môžeme nazvať hoci ako a ak sa bude dať tak aj pomôcť mi.. Teraz v Apríli by to bol rok čo mám/ som mala vážny vzťah. Akurát sú už 3 dni počas ktorých sa len trápim a rozmýšľam nad sebou či som fakt taká sviňa, keď ma postihlo toľké nešťastie.. Alebo ako sa hovorí: "na každú sviňu sa voda varí!?!", tak mne sa už dovarila?? Ale k veci, mám 27 rokov a mám aj ja svoje maniere a chyby ako každý iný a môj už teda asi bývalý priateľ, bude mať 32 rokov a taktiež má svoje maniere a chyby ako každý človek. Poznali sme sa odmalička, už ako deti a pubertiaci, ale len "z videnia".. Náhodou sme sa minulý rok v Apríli stretli na jednej svadbe, preskočila iskra a bol rukáv v rukáve.. Len škoda že mladý pán je Slovák, rodinu má na SK, ale už skoro 10 rokov žije v Nemecku(DE) 600 km od domova a tu aj pracuje a je mu tu dobre /mzda, život je podla neho super/. Ja skromné dievča z SK, som tu pracovala, aj žila s rodičmi. Tu mi bolo dobre, kamarátky, domov, rodičom som prispievala na bývanie, robotu som mala 5 km od domu, firemné auto, telefón, mzda za prácu tiež nebola najhoršia, ale čo je na tom najlepšie, práve toto bola moja ROBOTA SNOV!! Keďže sme sa s priateľom veľmi ľúbili a on sa domov nechcel vrátiť, v DE mu bolo výborne, tak ja ako dobrá frajerka som položila na stôl výpoveď a v Novembri 2015 som odišla za svojou láskou do DE. Ja som človek ktorý sa ťažko prispôsobuje a nikdy som nemala rada začiatky, či začiatok nového vzťahu, nová práca.., jednoducho nemám rada veľké zmeny a dlho mi trvá kým si zvyknem.. ale kvôli láske som to urobila, veď láska aj hory prenáša, NIE??. Takže som išla do DE, Nemčinu som sa živote neučila, vedela som sa akurát tak pozdraviť a poďakovať a dosť. Ale aby bolo všetko ok, tak som sa prihlásila na kurz Nemčiny. Tento jazyk som nikdy nemala rada a aj sa mi zle učil.. a prvá prekážka je na svete. Priateľ mi našiel robotu u kamaráta Nemca a tak som začala pracovať. Keďže som málo rozumela, tak som robievala u nich len 3 x do týždňa po 5 hodín. Potom som došla na byt k priateľovi a buď som sa učila alebo varila alebo upratovala atď. Začala ma tam chytať depka, priateľ každý deň v robote do 16:30, každý tretí týždeň prac. cesta kde bol 3 dni a ja na byte sama a + ďalšie aktivity ako je futbal..., a ja stále na byte sama.. Samozrejme začali sme sa občas hádavať a ja som mu zvykla vykrikovať to, že načo som tu keď ho všetko iné zaujíma len ja nie. Aj som sa mu v podstate začala vyhrážať že sa zbalím a pôjdem domov. Keď som odišla na pár dní na SK si vybaviť súrne veci, tak on tie dni keď som nebola v DE lietal kde sa dalo, chodil tam a tam, ale keď som sa vrátila tak sme zas len sedeli doma na zadku a on sa hrávala Playstation a ja kukala na neho alebo niečo robila.. Cez sviatky sme došli na SK, boli sme tu 4 týždne a keď som odišla ku našim na jednu noc tak zase všade lietal, ale ako náhle som bola s ním tak sme sedeli doma na zadku a kukali tv. Nevravím, že sme spolu nikam nechodili, to nie, boli sme cez leto aj na dovolenke, do kina sme chodili, na akcie.. Ale v DE mal on už svoj život a kamarátov a ja som sa zatiaľ ešte nevedela prispôsobiť. Až minulý týždeň v pondelok som musela odísť súrne domov. On dojde na SK tento víkend a naspäť do DE sme mali ísť spolu. Ale cez víkend sme sa pohádali a ja som mu v nervoch povedala že s ním končím. On na to reagoval okamžite, že OK, že všetky veci mi donesie keď teraz príde. Ja viem že mám čo som chcela a ja som ho provokovala, ale hádka bola za blbosť a budem trvať na svojom že mala som aj ja pravdu a aj dôvod sa na neho nahnevať. Pravdu má aj on že som nemala hneď vyletieť, ale ja som to povedala len v nervoch a už som sa za to 100 x ospravedlnila. Povedal mi že on povie len raz že je koniec a myslí to vážne. Všetko som urobila aby mi prepáčil aj sa ospravedlnila, aj mu sľúbila že sa zmením, lebo som si to nikdy sama neuvedomila že mu to môže vadiť keď mi doteraz nič nepovedal, ale nič nezabralo. Ľudia fakt som si sama sebe na chybe?? Mne tá jeho reakcia prišla že len čakal na to kým to poviem aby sa to skončilo. Iný problém medzi nami nebol, ľúbime sa, aj sexuálny život je super.. ja fakt netuším čo robiť.. chcem sa s ním porozprávať ešte z oči do očí keď mi donesie veci, ale bojím sa že mi ich len podá a zavrie dvere na aute a odíde.. čo mám robiť ľudia? dá sa tomu ešte pomôcť?
Pošliapané srdce
Práveže ja mu nemozem už ani len napisat lebo ma blokne, chcem pockat kym mi zajtra donesie veci a dufam ze aspon 5 minut mi da na debatu. Nechapem preco je tak strasne nahnevany.. ci mu to naozaj vyhovovalo ze som to napisala?? On sa tiez snazil, aby mi v DE bolo dobre. Ale ja som este potrebovala cas kym sa uplne aklimatizujem, ale on mi ho uz dat nechce.. Bol velmi pozorny, aj mi dokazal pomoct ked som si nevedela dat rady.. Baby ja som v koncoch nemam uz chut ani dalej zit.. Viem ze nemam na to mysliet, ale to sa neda. A hlavne sa bojim co zas bude, nova praca, noví ludia.. Fakt nenavidím začiatky, kym si clovek zvykne a prisposobi sa.. To som mu za vela nestala ked ma takto nechal.. Najhorsie je to, ze tento vikend ma jeho mamina narodeninovú oslavu, mala som tam byt aj ja a v sobotu ideme krstiť.. Mame byt obaja krstní rodicia.. aj to chcel zrusit ale to som ho prosila ze nech to nerobi, ze na mna nech sa vykasle, ze sobotu nejak prezit musi ale potom ma uz bude vidiet len ked sa chlapcek bude zenit a to dufam uz nebude na mna nahnevany..
Ahoj,
Joooj,nepekná situácia... Viem presne co prezivas,bola som v podobnej. Tiez som odišla kvoli priateľovi z BA na ďaleký východ. Mal tam firmu,ktorú musel viest. Cítila som sa strasne osamelá,akurat,ze som nemala tu jazykovú bariéru.
Priateľ je velmi dominantný,to je pravda. Na Tvojom mieste by som mu napisala poslednú spravu,kde by som uviedla,ze je posledná. A ak na ňu nebude reagovať,budes to považovať za koniec. Napisala by som este raz,ze Ti to je luto (ale rozumne,nepodlizovat sa,racionálne argumenty) a zdôrazniť co si pre Vašu lásku urobila. Ale nevydierať,len aby pochopil,ze nechceš to co medzi Vami je hodiť za hlavu. Ak Ta lubi,par dni to mozno potrvá a ozve sa. Mozno mu to bude trvať dlhšie.
Napríklad v mojom pripade sa chlapec obadal tak po pol roku. Chcel sa stretnúť,volal mi,ale ja som bola toho casu uz inde. Asi po roku pochopil,ze žiadna ďalšia,ktorú mal nebola ako ja. Pravda vsak je,ze sme spolu boli 6 rokov a boli sme svoje prvé lásky...
Aj ked sa to skončilo nie happy endom,dodnes si na neho spomínam ako na najväčšiu lásku môjho života...
Ale spat k Tebe. Myslím,ze pochopí ako vela si pre Vas vzťah urobila (zas na druhej strane aj on sa snažil,našiel Ti robotu,co bez jazyka v De nie je tak ľahké). Ide len o to ako dlho mu to bude trvať. Viem,ze je to strasne tažké,ale musis mu prestať vypisovať a sypať si popol na hlavu.
Ak je vzťah úprimný a pevný,obaja ľudia maju co chcú,tak ho jedna veta v záchvate zlosti "tak sa na to vykašlime" nemoze zničiť!!!
Priateľ má svoj režim, svoje zvyky, pre neho je ťažké zvykať si, zároveň je príliš dominantný. Podľa mňa si neprišla o nič, naopak dostala si šancu spoznať niekoho lepšieho a byť vo svojom prostredí. Veľkú perspektívu to nemalo, šťastná v DE si nebola. Celý život s ním by bol taký, na prvom mieste on a ty niekde úplne vzadu.
Ja sa neviem s tym vysporiadat. Mam pocit ze mi srdce pukne od zialu. Aj som mu pisala ale uz mi len napisal ze ak mu neprestanem vypisovat tak si ma blokne. Co mam robit? Ja ho lubim. Myslela som ze on je moj pravy. Velmi ma mrzi ze som ho takto provokovala. Inak on je razmy clovek. Viem ze ked sa s byvalov rozisli tak bol tiez nelutostny..
podla mna je to typicky priklad tytpka ktory bol dlho bez zenskej a uz ma zivot zabehnuty a nejako si na to nevedel zvyknut...
A ešte chcem dodať, že do DE som odišla kvôli jeho naliehaniu. A v mojej bývalej práci som pri odchode mala problém, lebo ma nechceli pustiť a zdalo sa že budem musieť zostať pracovať do konca roka 2015. Keď som mu túto skutočnosť oznámila tak sa veľmi rozčuľoval a aj sme sa za to pohádali a vykrikoval mi že kedy konečne chcem za nim dojsť a že on ma už chce mať pri sebe.. Ja som urobila pre neho veľký krok a on pre mňa nechce urobiť žiadny..