Psych.problemy-neviem co ocakavat od zivota

Príspevok v téme: Psych.problemy-neviem co ocakavat od zivota
Sims120

Ahojte,
Prekonala som dost vazne a znicujuce obdobie, plne izolovania sa,uzkosti,depiek,manii atd. Nastastie uz 4mesiace som OK, mam spravne lieky a citim sa uz ako vyliecena. No to hnusne obdobie 2rokov ma uplne zmenilo..Studujem este na strednej,idem maturovat a absolutne neviem co chcem v zivote robit,akym smerom sa uberat,nemam v podstate ziadne ciele. Predtym som mala. Nemam tusenie ako zmaturujem, a nie to este na aku skolu ist, co by ma bavilo.
Prosimvas viete mi niekto povedat co mam s tym robit ? Co sa to vlastne stalo ze sa mi kompletne zmenilo vnimanie reality a zivota...inak vnimam veci,myslim,reagujem atd. Myslite ze mi nemohlo nieco sa narusit v mozgu, ze mam problem napr aj s ucenim,pamatou a tak?Nemoze to byt neurologickeho charakteru?totizto velmi vela neurolov som brala, nastastie som sa dostala s tej zavislosti.
Dakujem za odpovede.

nooneisheartless

môže to znieť trochu divne ale hry podporujúce mozgovú činnosť sú dosť fajn a mne osobne veľmi pomohli aj s pamäťou. (lumosity . com)
to, že nevieš, čo ďalej, je normálne. pokiaľ to obdobie bolo fakt zlé tak ťa to mohlo negatívne ovplyvniť vo viacerých smeroch. ale nevešaj hlavu, bude to fajn. skús sa teraz sebe venovať, nájdi si nejaké hobby, čo ťa chytí, veď exsituje toľko vecí, čo sa dá robiť. (a keď máš internet, tak sa môžeš aj naučiť vyslovene čokoľvek) a ak môžeš, tak si trebárs urob predĺžený víkend a choď lyžovať alebo posiluj. aby si sa trochu "zregenerovala". aj mozog to potrebuje.
nie si v tom sama, veľa ľudí si prešlo zlými aj veľmi zlými obdobiami a dá sa zlepšiť.

jedulka

Nedělej nic ! Nic ti neuteče. Psychika je po dou ročném boji s úzkostmi a dalšími neduhy vyčerpaná a potřebuje ODDYCH ! Dopřej si ho, nauč se relaxovat a ono se vše zpátky vrátí do normálu.Mysli na svoji životní energii, ta se musí stále udržovat a k tomu potřebuje pozitivní prožitky.Nebudu jmenovitá, neboť každému udělá radost něco jiného, nicméně všem pomůže taková 10 -15 km tůra v horách.Skus, za to nic nedáš a rozhodně ti to neublíží. V Pákistánu je " kmen" stará civilizace a jmenují se Hunové.Jejich zvláštností je, že se dožívají velmi vysokého věku.ženy rodí ještě v 60 letech ! Jedí vice méně jako vegetariáni, neboť masa ne nezříkají.Za to denně ujdou 15-20km, je to k zamyšlení, nemyslíš ?

Ens

Ahoj, pises ze predtym si ciele mala. Ak to malo nejaky suvis s urcitou osobou, tak ti asi neporadim, ja som taktiez mala ciele, ktore sa odvijali od cloveka. Ak to vsak malo suvis s nejakou zalubou alebo cinnostou, ktora mala pre teba zmysel, skus sa k tomu vratit alebo pouvazuj preco uz nepokracujes tymto smerom. Asi je to aj o tom cim si si presla, konkretnymi situaciami.