Dobrý deň,
chcela by som vedieť Váš názor, príp. nejakú radu na dosť nezvyčajný problém, ktorý ma tlačí už viac ako 2 roky.
Môj syn bol ešte len zasnúbený so svojou terajšou manželkou, ale bežnou realitou bolo, že mladí chodievali na nákup do neďalekej Viedne. Spravidla chodievali min. raz za mesiac, niekedy aj viackrát. Ešte ani jeden nepracovali, študovali na VŠ, takže sme im na nákup dávali peniaze my. Peniaze nerozhádzali, ale nakupovali nám a aj nevestiným rodičom. Oni na nákup nikdy neprispeli, max. natankovali, pretože väčšinou brávali ich auto.
Teraz je už syn ženatý, majú 13 mesačného chlapčeka, ktorý má detskú mozgovú obrnu a vyžaduje si intenzívnu rehabilitáciu. Nevesta je na materskej dovolenke a popritom ešte študuje na VŠ. Syn je už zamestnaný. Situácia sa nezmenila, min. raz do mesiaca idú nakupovať do Viedne, samozrejme naďalej to financujeme my, pred sviatkami spravia veľký nákup a taktiež aj pre nevestiných rodičov. Synov plat sa zadelí a mladí by z neho sotva vyšli. Ak potrebovali peniaze na rehabilitáciu malého, dali sme ich my, keď na byt, dali sme ich my, keď potrebuje malý niečo, kupujeme my. Za 13 mesiacov kúpili druhý starý rodičia pre malého jeden cumlík, jednu deku, jeden kolotoč nad postieľku a jedno tielko. Okrem toho im samozrejme financujeme my nákup potravín, drogérie.
Rodičia nevesty pracujú, hoci za minimálnu mzdu, ale majú vlastnú záhradu (my nie), ale väčšinu ovocia a zeleniny nakupovali mladí.
Svoju nevestu mám rada, je zlatá, ale vidím, že jej samej je už trápna situácia. Ja sa nechcem hádať, ale jednoducho ani my nepodnikáme a nedokážem uživiť nás, mladých a ešte aj svatovcov.
Zaujíma ma, či by ste si robili z tohto problém, resp. mám prehltnúť svoje pocity a peniaze neriešiť?
Potrebujem riešenie, ale hádať sa nemám chuť...
Ja nerozumiem, či im tie peniaze chcete dávať alebo nie. A podľa toho sa i zariaďte. Mne to príde ale nenormálne - prispievať na bežné výdavky. Učíte mladých žiť si nad pomery. Koľko si zarobia, toľko nech si aj minú. Iné je prispieť na liečbu a nepredvídané potrebné veci.
Tiež by mi bolo TRÁPNE brať peniaze od rodičov na bežné výdavky. Zarobili ste si, gazdovali dobre a ešte zostalo niečo - užite si to vy!
Mne by bolo trapne brat peniaze od rodicov ale ked im davate tak je to predsa vasa chyba.
Dadada
Davate,lebo chcete,alebo davate,lebo chcete ukazat ze vy mozte???
Pises,ze svatovci ziju z minimalnej mzdy.Z coho maju potom dat?Pre nich je mozno ta jedna hracka tolko,kolko pre vas rehabilitacia pre malinkeho.
Podla vsetkeho sa nemate tak zle,pretoze financovat mladym nakupy vo Viedni...mmm a este k tomu vsetko okolo maleho,,,keby ste nemali,nedate.Mate,dajte.Verte,ze keby mali svatovci,daju tiez.
Popripade...urobte im velky nakup vy a nepojdu vase peniaze na svatovcov.Ale financovat nakupy vo Viedni,to mi pride uz moc.Su dospeli,chceli dieta,nech sa staraju.Ja osobne by som sa hanbila nechat sa a muza zivit rodicmi.Dokonca na svoje vrtochy.Ked nema niekto do hrnca...chapem.Ale vy to trosku prehanate.
Tot moj názor
Vsak su to vase peniaze, robte si s nimi, co chcete. A druhych netlacte, aby robili to iste, co vy. Zrejme na to fakt nemaju. A ak niekomu date peniaze, tak ich zrejme mozu pouzit tak, ako sami chcu. Tak im nedavajte nic a kupte im. Ale fakt je, ze pokial nieco robite, robite to dobrovolne a neznamena to, ze niekto dalsi ma robit cosi, co je podla vasich predstav. Vasa volba.
Mne sa tu natíska otázka, či vy tie peniaze nedávate len na svoj nákup, resp. na nákup pre mladých a oni nakupujú aj svatovcom? Mne to aspoň tak pripadá a nie ako dar. :-)
Nefinancovať! Veď ani vy nemusíte ale problém je to, že nie ste také povahy. Čo už, niekto je taký a iný onaký. Ja by som to neriešil. Ak chcete dať na nákup, tak dajte ale nič neočakávajte, preto sa to volá dar. Je to, ako s tringeltami, ani tie obsluha nežiada a nikto dá a niekto nie.
ak robia z aminimalku tak asi nemaju ... a neviem co xces riesit? ak aj spravite circus tak nejake monosti nemaju takze aj tak nic nedosiahnete... Oni niesu povinny sa vyrovnat vasim darom ..