Dobry den, najde sa tu niekto kto mi poradi? Ma zmysel cvicit bez upravy stravy mam 162 cm a 48 kg ale trapi ma brucho, ked mam upraveny jedalnicek tak potom moc chudnem ale to brucho stale nechce ist dole nechcem moc schudnut aj z prs som dost schudla ale to brucho treba len vycvicit lenze vsade citam ze bez upravy stravy dole nepojde ale kym ja schudnem z brucha stratim sa uplne cela a brucho aj tak zostane som skoro rok po porode ale poporodne brusko to neni od 15 mam problem so ´´sunkami´´ cvicim uz dva mesiace spevnil sa mi zadok to je vsetko inu zmenu nevidim...dakujem za pomoc
Cvičenie bez úpravy stravy
ja brucho nemam vobec ked stojim len ked sedim a leze mi to na nervy :D budem dalej cvicit a uvidim dakujem za pomoc
cvicit ma zmysel vzdy. otazka je ako na to bude tvoje telo reagovat. daj si 3 mesiace na skusku a pozoruj ako ti to ide, ci su vysledky ake ocakavas, atd. naozaj vela je o tom ako dobre samu seba poznas, co na tebe funguje, co nie. zlepsovat sa to da len casom, postupne ako budes skusat rozne postupy.
a ma zmysel cvicit ked budem jest vsetko? viem ze treba upravit stravu ale myslim si ze telo sa spevni ked sa pravidelne cvici aj bez upravy
asi narazas na svoje fyziologicke limity, ktore su geneticky dane. nemozes si velmi vyberat z ktorych partii zhodis. pri aerobnej aktivite sa spaluju zasoby energie sposobom, ktory je typicky pre tvoje telo. a vyzera to tak, ze ak aj brusko uz bude pekne ako chces, zvysok tela bude pripominat vesiak na saty.
ciastocnym riesenim by mozno mohlo byt zaradenie silovych cvikov a budovanie svalovej hmoty. co zhodis na tuku, naberies na svaloch. sama sa musis postupne spoznavat a zistovat co a ako na tebe funguje. uprava stravy je pri tvarovani postavy nevyhnutna a k uspechu prispieva vyraznou vacsinou.
ak to nechces riesit s odbornikom, ktory ti vie zostavit vyzivovy a treningovy plan na mieru, mozes sa drzat len overenych principov, ktore si vies vyhladat na internete. v skratke - uprava stravy, vytrvalostne (aerobne) a silove (anaerobne) cviky, dokladna regeneracia.