Ahojte, minulú nedeľu som večer zjedla chlieb s nátierkou a salámou, na druhý deň ráno mi bolo z toho neskutočne zle, bolelo ma brucho, bola som slabá, napínalo ma (nezvracala som) a mala som silnú hnačku. Celkovo mi v ten deň bolo dosť na nič. Myslela som si, že to bolo len z toho jedla a bude to v pohode, no pomaly je to už týždeň a stále mi je tak nejak divne. Nemám už bolesti brucha a necítim sa ani slabá, som v pohode, no nemám normálnu stolicu, ale tmavozelenú hnačku. Jem od vtedy iba ľahké jedlá. Mal tu niekto z vás podobný problém?
Zelená hnačka
Ďakujem za rady.
Stolica zelenej farby sa vyskytuje pri hnačkách infekčného aj neinfekčného pôvodu. Ak to nemáš infekčné, znamená to, že potrava prešla črevom rýchlejšie ako je zdravé. Ak to trvá viac ako tri dni, je na mieste návšteva lekára, lebo sa môže signalizovať vedľajšie účinky liekov, otravu potravinou, ale aj vážnejšie problémy tráviaceho traktu. Takže rada Joleen je na mieste!
Nemusí ísť len o salmonelózu. V podstate akéhokoľvek hnačkovité ochorenie sa môže prejavovať zelenou stolicou (pretože sa nestihne ofarbiť žlčovými farbivami).
Liečba nemusí byť nutná. Stačí dostatok tekutín, pitie minerálok, čierne uhlie, smecta. No trvá už dlhšie, preto by bolo vhodné navštíviť lekára.
Ak je to salmonelóza, zvykne odznieť aj sama alebo sú potrebné lieky? Nikdy som toto ochorenie nemala. A vďaka za odpoveď. :)
Ono, Joleena odpoveď je vŕtavá, ale celkom na mieste. Môže ísť o salmonelózu alebo iné hnačkovité ochorenie.
Ja sa pýtam či sa s tým niekto nestretol, ak mi to neprejde tento týždeň, tak za ním určite pôjdem. Ale vďaka za "plnohodnotnú" radu. Že sa ti tak chcelo vôbec písať.
A ty nepoznas lekára?
Nikto nič? :(