Nikam nemozem ist!

Príspevok v téme: Nikam nemozem ist!
verruz

No tak, mam 15 rokov.. Ide o to, ze ma matka nikam nepusti.. Nemozem ist von s kamaratkami, nemozem ist ani len do obchodu, nemozem ist nikam! To " ze sa o mna boji" a ze " mam na vsetko dost casu ".. Ja to chapem... Ale toto uz je moc! To, co mi dovoli ist niekam na tri hodiny, raz do dvoch mesiacov, aj to mi kazdu hodinu vyvolava co robim skym kde som a podobne?!
Uz ani len na strednu ma nechce pustit dalej ako do najblizsieho mesta, lebo..."ona sa o mna boji" .. neni normalna .. To sa uz neda, ked som jej minule nakricala, ci mi bude takto robit peklo zo zivota az kym neodidem niekam do prdele, a to, ci ma bude tiez takto kontrolovat ked budem chodit na skolu niekde inde..ja neviem co si ona mysli, Lebo " pijem, fetujem, fajcim, jebem.. " ako niektore moje kolegyne, ze?..jedine co chcem, je ist von raz za cas, ale nie, aj to sa musim tyzden dopredu pytat a prosit aby ma niekde pustila..
Co mam robit?! Preco prave ja som jej dcera?!... -_-

mam56

You know where you are? You´re in the jungle, baby:-)
To je vysvetlenie jej správania.
Báseň: Nechodím.
Ja už nikam nechodím, (len) smolu si tým privodím.
Už som ako dedo Jetti, čo popíja čajík z mäty.
Možno ako brácha Big Foot, čo necvičí tajné kung-fu.
Ležím si ja lehárom, pôjdem hore fujarou:-)
Keď cestujem, tak len skypom, nechodím už nikam autom.
Poviem Vám to radšej rovno, život mám na veľké ho.no:-)
www.youtube.com
Je to síce wizard, ale mne je z toho riadne na ..d.

lalia12

prosim ta. "Preco prave ja som jej dcera?!" ved ta netryzni a nebije. mas 15 tak sa to pokusim prehliadnut, ale musis sa na to pozerat z uplne opacneho pohladu.
staci ked si jedno uvedomis. tvoja mama ma o teba strach. mozno stale zije v minulosti ked ani ju matka nikam nechcela pustat alebo pozera moc spravy. je to trochu prilisne, hoci ciastocne opodstatnene. ale tvoj postoj tiez neni dobry. skus jej niekedy pokojne a s rozumom vysvetlit, ze si zodpovedna, ze sa nestykas s pofidernymi ludmi, trebars ze jej zavolas, ze nemusi ona tebe a ze prides vtedy a vtedy. proste skus najst nejaky kompromis, ved dozor uz hadam nepotrebujes. pripadne sa jej spytaj ci mas nieco kupit a tiez sa na to bude pozerat inak.
tak sa drz.

adr1a.

Mna praveze nikdy nebavilo chodit von "len tak" akoze s kamoskami s kymkolvek, nechapala som ze preco?)) Ked ma aj volali ja som sa vzdy na mamu vyhovarala ze ma nechce pustat (mama vyzera posobi dost prisno odmerane nepristupne tak sa jej vzdy vsetci bali))) takze mi to aj verili). Trapas nastal ked som mala 18r a dosla delegacia dievcat ma vypytat von :D

Pocuj. Mas len 15r. Vela nastrah na teba tam vonku caka. Predsa len si mlada naivna "mlade neskusene masko" ai. Pozna vobec tvoja mama tvoje kamaratky s ktorymi chces chodit von? A co je to vlastne von? Kde? Kino kaviaren kolky kluby disco fet chlast mariska ci co vlastne??
Ako ti pise kafe. Maj dobre znamky v skole, uc sa, doma pomahaj s upratovanim varenim nakupovanim ai ai a popros mamu o tie vychadzky von. Ale ako vravim. Urcite sa ta opyta: s kym - kde / kam - a cas, dokedy. Tak si to vopred ok premysli. A ked ti uz mama dovoli, nesklam ju (dodrz cas vychadzok, dojdi domov triezva nesfetovana nezdrogovana bez zapachu z cigariet, cucflekov ai)) ). Vsak ti staci zapnut spravy a tam to sama vidis: znasilnenia vrazdy unosy prostitucia drogy hazard ai ai. Tak sa mame nediv ze sa o teba boji. A mladi ludia v 15tich ai si myslia ze uz vsetko vedia vsade boli vsetko ovladaju a ostatni su blbi stari zombici))

mno

ok mas pravdu nepoznam ta.Ani nikto tu na tejto stranke ta nepozna tak nam povec kam chces chodit a co tam chces robit co si prectavujes pod pojmom ze nikde nemozes ist s kamaratkami

p.k

Mno: hmm, dakujem :).. Vidiet ze ma nepoznas. Neviem ako by bolo tebe, keby ta nikam nepustali, a nic ine nerobis len vstanes, ides niekam kam musis prides domov a odznova...

- vzdy jej pomaham, ci upratovat, u yt riady a dalsie veci co si pisala...ale nie..za ro, ze ona asi nikam nechodila, teraz musim trpiet aj ja :)

kafe

každý deň doma uprac kuchyňu, obývačku, svoju izbu, ak vieš, navar niečo, oper, požehli, poumývaj okná. A po týždni mame povedz: prosím, ak som dosť veľká sa starať o domácnosť, snáď sa dokážem postarať aj o seba, keď som vonku.
Niečo za niečo. Dohodni sa s mamou, že prebereš nejaké povinnosti v domácnosti a za to chceš 2x do týždňa ísť von... do ôsmej? do deviatej? Dohodni sa s kámoškami, aby ťa prišli "zobrať", nech mama vidí s kým ideš. Dohodni sa ako často ti môže volať a kedy jej zavoláš ty. No a domov dôjsť vždy načas, radšej skorej ako meškať.

-----------

Mno- moc s tebou nesuhlasim, lebo je divne ze ju nepusta von s kamaratkami. Takto o ne pride a bude sama. Z detsva bude mat len to, ako bola kazdy den zavreta medzi styrmi stenami. A na vysoku pravdepodobne bude chciet ist dalej ale to jej jej mama nedovoli. Nepoznam tvoje spravanie, ale musis sa o tom s matkou normalne porizpravat a nie hned kricat na nu. Ak to nezaberie, snaz sa dobre sa ucit a v 18 si mozes najst trebars podnajom a tak...