Darovanie krvi

Príspevok v téme: Darovanie krvi
Krv

Milý návštevník stránky.Túto tému založila skupina študentov,za účelom dozvedieť sa viac o tom,aký postoj majú ľudia k darovaní krvi.
Vašimi názormi a skúsenosťami nám veľmi pomôžete pri výskume na našom ročníkovom projekte.Na Vaše odpovede sa tešíme a vopred Vám za ne ďakujeme.
( V prípade,ak na nejakú otázku nechcete odpovedat,preskočte ju.)

Tu sú naše otázky:
1.) Ste muž/žena?
2.) Koľko máte rokov?
3.) Aký je Váš názor na darovanie krvi?
4.) Darovali ste už niekedy krv? Ak áno,koľkokrát a čo Vás k tomu viedlo? Ak nie z akého dôvodu?
5.) Získali ste už Jánskeho plaketu?Ak áno,akú?
6.) Poznáte alebo stretli ste sa s osobou,ktorej život zachránila práve darovaná krv?
7.) Boli ste s niečím pri darovaní krvi nespokojný? Prípadne, čo by ste zmenili?

lolinka

Samozrejme neobvinujem z toho lekarov a sestry, ti za nic nemozu, nespravaju sa k nam ani teraz zle, len toho maju vela. Mozu za to ti, ktori tieto podmienky vytvorili.

lolinka

Ja som chodila darovavat krv docela pravidelne, akurat ze ma viac krat vylucili pre chudokrvnost. Napriek tomu som to dotiahla na bronzovu janskeho plaketu. Cele to s darovanim krvi ide dolu vodou. kedysi sa dala darovat krv vo viacerych nemocniciach, teraz uz len v dvoch v Blave a obe ja mam odruky. Kedysi sme mali satne, pred oberom sme dostali caj a rozok a po odbere sme dostali kavu, caj a najest, najedli sme sa priamo na transfuznej stanici kde sme mali bufet. Bola tam pohodova atmosfera, chodila som tam rada. Dnes sa pri darovani krvi citim ako v kralikarni, je tam strasne vela ludi nakolko skoro vsetky transfuzne stanice zrusili. Jest uz nedostaneme, dostaneme akurat gastrac. Ked sa zan chcem ist najest, musim vystat dlhu radu v nemocnicnom bufete medzi chorymi ludmi a mozem si zan kupit jednu nechutnu bagetu. Kedysi sme dostali ovela lepsie jedlo. Celkovo to islo kvalitou velmi dole na ukor darcov. Mam z toho taky pocit, ze ich motto teraz je, daruj krv a vypadni.

Juliaaaana

Čo by bolo keby sa tí "študenti" menovali, alebo aspoň písalo niečo bližšie a nezakladali sa zbytočné dotazníky.
Čo ja viem, tak toto nie je forma.