Dobrý deñ
Mam tu jeden problém, ktorý sa týka koriel. Presne pred mesiacom som si jednu kúpila a vtedy bola iba 1 mesiac stará. Dnes ráno som ja našla schúlenú v rohu klietky a už sa nehýbala, ale včera večer bola úplne v poriadku. Mala dostatok jedla aj vody aj klietku mala vyčistenú. Bola už aj naučená vylietávať von z klietky.
Pred touto korelou som mala ešte jednu. Keď sme ju priniesli domov mala tiež asi 1 mesiac. Ale tiež mi len 1 mesiac vydržala a potom v noci umrela a ráno som ju našla ako leži na dne klietky. Stále neviem čo robím pri chove zle. Mohli by ste mi pomôcť?
Úmrtia koriel
Aky casovy odstup bol medzi kupou koriel?
Tazko teraz zistit pricinu. Si si ista, ze korely neboli predtym chore? Chovali sa normalne, nespavali casto pocas dna nasuchorene? Aky mali trus, normalny? Mas v tej izbe, kde boli korely nejake rastliny/kvety? A potom, cim si cistila klietky, krmitka, atd.? Moze to byt aj z otrava zinkom, ktorym je väcsina klietok potiahnuta. V prvom rade, nekupuj si zatial ziadneho noveho papagaja! Pravdepodobne to moze skoncit znova tragicky.
A s cim to umyvas ?
Prosim ta, co robia tie korely, ked su pustene? Kde sa zdrziavaju? Co ozobavaju? Chodia po zemi?
Cim cistis klietku? Pouzivas nejake pripravky?