Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Brigáda a dane

Príspevok v téme: Brigáda a dane
Polopate

Ahojte :) Keďže týmto veciam absolútne nerozumiem keďže v škole vám síce vysvetlia ako sa počíta neurčitý integrál ale o skutočnom svete nemáte šajnu obraciam sa sem :) Dúfam že mi to niekto z vás trošku polopatisticky vysvetlí

Našla som si brigádu z ktorej by som popri škole chcela vyťažiť čo najviac aby som si čo najviac mohla ušetriť. Je to flexibilná práca takže to kolko zarobím závisí odo mňa (ako často budem ochotná pracovať)

Povedali mi že zo sumy ktorú zarábam za hodinu mi tento rok nebudú strhávať daň keďže mám nárok si uplatniť nejaké oslobodenie od daní pre študentov či ako sa to volá :D fakt sa nevyznám. Avšak povedali mi že to tak bude len ak neprekročím určitú sumu za mesiac (200 eur)

Chcem sa teda opýtať ako to vlastne funguje. Viem že ročné nezdanitelné minimum je nejakých 1906 (?) eur . takže to znamená že ak zarobím za rok viac ako túto sumu musím podať daňové priznanie a následne mi strhnú daň? + povedzme že zarobím 2500 eur..strhnú mi daň za celú sumu alebo len za 2500-1906 eur?

Fakt si pripadám uplne mimo pri týchto veciach vôbec tomu nerozumiem :( mám pocit že tento systém je strašne zložitý :(

Polopate

A ešte jedna vec... ako to je s tými daňami... ak zarobím viac ako nezdanitelnú časť ale počas roka mi normálne sťahujú daň tým pádom som povinná podat danové priznanie ale ja nikomu nič neplatím nie? ďakujem :)