Keď prichádza MDD

Príspevok v téme: Keď prichádza MDD
pišta

Deti. Naše poklady.
Dávame im všetko na svete, čo len môžeme.
Lásku, vzdelanie, darčeky...
.
Môžeme im dať aj...zdravie?
.
Môžeme darovať len to, čo my sami máme.
Alebo aspoň ukázať smer, pomôcť pri jeho hľadaní, keď už nám sa nepodarí niektoré veci vo svojom živote úplne zmeniť.
Často aj v oblasti zdravia naše deti ostávajú bezbranné, dezorientované v záplave informácií, ktoré majú často povahu násilného biznisu.
.
Kto im naozaj pomôže, keď nie my, ich rodičia?
.
Príroda v nás nám dáva každý deň šancu, ale nemá rada okamžité, povrchné riešenia.
Naše inštinkty, zahalené nánosom civilizačných stereotypov, čakajú, aby sa mohli prejaviť. A neomylne nás doviesť na správnu cestu.
.
Každý deň o kúsok bližšie...
.
*** ku žiarivému zdraviu...našich detí...***

damaxy

rozdiel medzi mojimi detmi je rok a pol.Obaja radi rozprávali a chceli aby som ich počuvala.Samozrejme oboch naraz.Tak som im povedala,že každá mama má dve uši a dve ruky.Pravá ruka držala syna a lavá dceru.A pravé ucho počuva syna a lavé dceru.Ukludnili sa a každý si rozprával svoje a mama si rozmýšlala o svojom.Zaujímavé,že potrebovali hovorit a ja som nemusela odpovedat.Oni sa nehádali a v pokoji sme sa všetci traja prechádzali.

syma

som rada, že moje "živé" striebra sú také, aké sú

Alternatíva, tiež mám pocit, že niektorí rodičia málo komunikujú so svojimi dietkami

lilliana

Ahoj Alternatíva:)
Určite už teraz sladko spíš, nedá mi nereagovať na tvoj príspevok.
Páči sa mi ako si sa snažila s deťmi spestriť a využiť každú minútu aby sa nenudili a zaroveň poučili. Ozaj je to aj v prístupe rodiča k deťom. Ja nikdy nezabudnem, keď som s deťmi chodila na logopediu (nešlo im dž,č,ž,š a to obom .
Kúpila som peknú knihu Nauč ma správne vyslovovať. Ale keď som chcela aby vedeli správne vyslovovať, bože
môj .... Alti ja som vymýšľala všeliake spôsoby,hry, motivácie a oni chúdence moje zlaté potom aj zo sna vyprávali ččč Tak ich to bavilo:)
S kámoškou , ktorá mala tiež deti v rovnakom veku, sme praktizovali výmenne obedy. Keď nechutilo mäsko na šťave, tak teta mala parené buchty a spolu im aj viac chutilo:)
Aj v škôlke sa hneď aklimatizovali:)
A dodnes im vravím, aby my povedali, ak majú problém, ak ich niečo trápi.
Ale dnes už si začínajú húsť svoje...:)

Alternativa

Tema stale aktualna-nase deti. Snazime sa davat im vela, co najviac. A aj tak mnohe deti nie su stastne. Maju depky, snazia sa uputat nasu pozornost napr. zajakavanim, neposlusnostou. V dnesnej uponahlanej dobe to urcite ani rodicia nemaju lahke. Ale... Napr. Ja som cestovanim v autobuse naucila obe deti poznavat farby. Sedeli mi na kolenach a ja som do nich stale cosi "hucala" a aj oni mne. Dnes dieta sedi matke na kolenach a nepovedia si ani slovo dlhy cas. Obaja tito ludia sa pozeraju kamsi, ale nie jednym smerom. Dufam, ze rodicia citajuc tieto riadky pochopia, na co by som rada upozornila.

lilliana

Tak toto si trafil presne.
Tiež som sa nad tým zamýšľala.
Deti od narodenia aj pred narodením opatrujeme ako v bavlnke. Aby mali všetko, čo potrebujú...
Zdravé mliečko, stravu. Moje deti, keď boli malé tak som im dávala všetko aby mali pokrýté všetky potreby.
Pamätám ako som všetko sa snažila udržeť priam sterilnej čistote. Šťavičky, ovocie zeleninku mali , každý deň. More kníh som mala pripravených na každú situáciu ak by im náhodou aj vetrík vláskom pohol.
Ako však začali rásť uvideli reklamiu, sladené nápoje, sladkosti príklad od kamarátov a nastupovali prvé zlozvyky...Dnes sa to snažímudržať ale ako som už písala majú svoj hardisk a ten im v ich veku už neprepíšem.
Ozaj pamätáte na situácie, keď niečo vyviedli a vy ste sa na tom zasmiali?